Hoeveel is Obsidiaan waard: goedkoop of duur?

Hoeveel is Obsidiaan waard: goedkoop of duur?

Obsidiaan is tegenwoordig een van de meest populaire stenen die in sieraden worden gebruikt. Maar hoeveel is obsidiaan waard? Wordt het in de kristalindustrie als goedkoop of duur beschouwd? En vooral: is het je geld waard?

Hoeveel kost obsidiaan?

Er is vandaag geen vaste marktwaarde voor obsidiaan. U kunt echter een prijs vinden van € 2 tot € 100.

Zoals met de meeste edelstenen, hangt de prijs van obsidiaan af van de verwerking die het ondergaat.

De groothandelswaarde van ruwe obsidiaan kan variëren van € 5 tot € 10 per kilogram. Een hoogwaardig en gepolijst sieraad vanobsidiaan zal echter voor een hogere prijs worden verkocht.

Maar maakt dit, gezien de prijs, obsidiaan goedkoop of duur in vergelijking met andere kristallen?

Is obsidiaan goedkoop of duur?

Over het algemeen is obsidiaan geen dure edelsteen. Maar het is ook niet goedkoop.

De prijs van Obsidiaan is vergelijkbaar met die van amethist, zwarte toermalijn, citrien en agaat, die allemaal als betaalbare kristallen worden beschouwd. In vergelijking met andere halfedelstenen bevindt obsidiaan zich aan de onderkant van het prijsspectrum.

Dit maakt obsidiaan een van de meest betaalbare edelstenen die je tegenwoordig op de markt kunt vinden.

Is obsidiaan zeldzaam?

Obsidiaan is te vinden in veel regio's van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, Australië, Mexico, Japan, IJsland, Ecuador en Brazilië. Daarom wordt het niet als zeldzaam beschouwd.

Deze zwarte steen kan op veel plaatsen worden ontgonnen vanwege de manier waarop hij is gevormd.

Het ding is, obsidiaan is eigenlijk een vulkanisch glas gevormd uit gesmolten lava. In tegenstelling tot andere edelstenen, die er miljoenen jaren over doen om ondergronds te kristalliseren, wordt obsidiaan gemaakt van lava die bovengronds snel is afgekoeld.

Obsidiaan, gevormd uit gestolde lava, wordt overal gevonden waar vulkanische activiteit plaatsvindt. Daarom wordt het in veel delen van de wereld geproduceerd.

Hoe waardevol is obsidiaan?

Zoals hierboven vermeld, is obsidiaan geen goedkope steen gezien de waarde voor zijn kosten.

Hoewel het een middelhard gesteente is dat is samengesteld uit vulkanisch glas, is het zeer gewild in de sieradenindustrie vanwege zijn metafysische eigenschappen .

hoe waardevol is obsidiaan

Obsidiaan staat algemeen bekend om zijn beschermende energie. Velen gebruiken het om zichzelf te beschermen tegen psychische aanvallen en schadelijke energieën. Het dragen van deze steen helpt ook bij het absorberen van de negativiteit waarmee je elke dag te maken kunt krijgen.

Naast bescherming wordt deze zwarte steen ook gebruikt bij genezing. Sommige mensen dragen het om de psychische smog te verwijderen die hun energievelden vertroebelt. Deze smog wordt veroorzaakt door traumatische of stressvolle ervaringen uit het verleden die giftige emoties bij mensen kunnen veroorzaken.

Is obsidiaan het geld waard?

Nu je weet hoeveel obsidiaan waard is, vraag je je misschien af: "Is het mijn geld waard?"

Het antwoord is ja.

Hoewel obsidiaan minder duurzaam is dan andere kristallen, maken zijn metafysische eigenschappen deze edelsteen tot een waardevolle toevoeging aan je sieradencollectie. Het glasachtige uiterlijk maakt de steen ook tot een prachtig stuk om elke dag te dragen.

Met de juiste zorg kunnen uw obsidiaan sieraden u lange tijd beschermen tegen negativiteit. Daarom is het zeker je geld waard.

soorten obsidiaan

Hoewel dit vulkanische glas vooral bekend staat om zijn gitzwarte kleur, kun je ook verschillende soorten obsidiaan vinden. Afhankelijk van hun kleur kunnen obsidiaanstenen worden onderverdeeld in de volgende variëteiten:

soort obsidiaan

  • Sneeuwvlok Obsidiaan - bestaat uit witte of grijze vlekken op het oppervlak van de zwarte steen. De vlekken lijken op sneeuwvlokken, vandaar de naam.
  • Regenboog Obsidiaan - Bekend om een ​​band van kleuren die verschijnen bij blootstelling aan fel licht.
  • Mahonie Obsidiaan - Vertoont een aards, roodachtig bruin uiterlijk dat lijkt op mahonie.
  • Gold Lustre Obsidian - Reflecteert glinsterende kleuren zoals de Rainbow Obsidian. Maar in plaats van regenboogkleuren vertoont het een gouden of zilveren glans.
  • Apache Tears - Obsidiaan variant met een ruwer en minder glazig uiterlijk. Ook wel obsidiaan genoemd.
  • Black Obsidian - een pure obsidiaansteen zonder sporenelementen of insluitsels, vandaar de gitzwarte kleur. Het meest voorkomende type obsidiaan.

Hoe echte obsidiaan te herkennen

Wees voorzichtig als je obsidiaan sieraden wilt kopen. Je kunt kunstmatige versies van de steen vinden die gemaakt zijn van puur glas.

Nep-obsidiaan wordt gemaakt in de kleuren groen, blauw en rood en gaat door als natuursteen. En ze zijn niets waard.

Als je de steen koopt, is echt obsidiaan harder dan glas.

Waarde: Onyx versus Obsidiaan

Onyx is een andere zwarte steen die vaak wordt verward met obsidiaan.

Hoewel beide geweldige stenen zijn, bieden onyx en obsidiaan verschillende voordelen voor hun drager. Zwart obsidiaan heeft meer intense energie in zich, terwijl onyx bekend staat om zijn stabiele trillingen. Hoewel beide als beschermende stenen worden beschouwd, wordt onyx vaker als steunsteen gebruikt.

Als het op hardheid aankomt, is onyx ook duurzamer dan obsidiaansteen. Dit maakt onyx-sieraden minder vatbaar voor chippen en schade in vergelijking met zijn tegenhanger.

Qua prijs is de onyxsteen duurder dan obsidiaan. Onyx kan tot € 500 kosten.

Gerelateerde berichten:


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.