Hoe je negatieve energie uit je huis kunt verdrijven

Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat negatieve energie een echte last kan zijn. Mensen die er gevoelig voor zijn, ervaren de effecten vaak thuis, met symptomen variërend van licht ongemak tot volledige ziekte. Als je je kwaliteit van leven wilt verbeteren, moet je er iets aan doen.

Maar wat kun je precies doen?

Hier zijn 10 manieren om je huis te ontdoen van negatieve energie.


Wat is negatieve energie?

Negatieve energie kan worden gedefinieerd als elke vorm van energie die niet in balans of gezond voor je is. Het kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een object of situatie in uw omgeving, of door de negatieve houding en acties van andere mensen ten opzichte van u.

Ongeacht de bron kan negatieve energie je emotionele welzijn en zelfs je fysieke gezondheid beïnvloeden. Dit kan leiden tot stress, angst, wanhoop en zelfs ziekte als het onbeheerd wordt achtergelaten.


Waarom is het belangrijk om negatieve energie te elimineren?

De energie om ons heen is constant in beweging. Het wordt voortdurend in verschillende vormen gecreëerd, vernietigd en opnieuw gecreëerd. Dit betekent dat de energie waaraan we worden blootgesteld zowel positief als negatief kan zijn - en we absorberen beide soorten energie elke dag in ons lichaam.

Negatieve energie kan veel dingen triggeren, b.v. B. Gevoelens van verdriet, angst en lichamelijke symptomen zoals hoofdpijn en pijn in het lichaam. We kunnen er zelfs ziek van worden! Helaas kan negatieve energie ook meer negatieve energie aantrekken. Dus als je omringd bent door negatieve energie, zul je je na verloop van tijd waarschijnlijk nog slechter gaan voelen.

Een reiniging helpt je jezelf te ontdoen van ongewenste negatieve energie om gezond, gelukkig en spiritueel verbonden te blijven met de wereld om je heen.


Wat veroorzaakt negatieve energie in een huis?

Verschillende factoren kunnen negatieve energie veroorzaken. Meestal is het het resultaat van rommel, stress en negatieve gedachten. Het kan echter ook worden veroorzaakt door een aantal andere factoren, zoals bijv.:

 • De aanwezigheid van negatieve mensen
 • Een geschiedenis van geweld of conflict in het gezin
 • De plaats waar u woont (bijvoorbeeld in de buurt van een begraafplaats of andere plaats waar het overlijden heeft plaatsgevonden)
 • Terugkerende nachtmerries of dromen die verontrustend zijn
 • Onopgeloste problemen met de vorige eigenaren van uw woning
 • Overgeërfde eigenschappen van vorige bewoners van uw appartement, die na hun verhuizing nog aanwezig zijn

  Symptomen van negatieve energie thuis

  Negatieve energie is een veel voorkomend verschijnsel in onze huizen. Er zijn verschillende bronnen die ze kunnen veroorzaken. De meest voor de hand liggende bronnen zijn negatieve mensen en andere mogelijke bronnen van negatieve energie.

  Iedereen die je huis binnenkomt, kan deze negatieve energiesymptomen thuis voelen. Dit bevat:

  • Je hebt het gevoel dat je nergens meer van kunt genieten, inclusief het eten, vrienden en familie of hobby's waar je vroeger gelukkig van werd
  • Je wordt steeds ziek of gewond zonder uitleg waarom het blijft gebeuren
  • Je gedachten dwalen af ​​als je thuis bent
  • Je hebt het gevoel dat je altijd achterloopt, ook al ben je er constant mee bezig

   Hoe zich te ontdoen van negatieve energie: 10 manieren

   In de snelle wereld van vandaag, onder hoge druk, is het gemakkelijk om je omringd te voelen door negatieve energie. Maar we moeten allemaal goed voor onszelf zorgen en ons omringen met positieve mensen, ongeacht onze omstandigheden. Hier zijn 10 manieren om ongewenste energie te elimineren:


   rommel verwijderen

   rommel verwijderen

   In veel culturen is wanorde een voorbode van pech en ongeluk. Het kan dus een goed idee zijn om je huis op te ruimen als je veel rommel hebt.

   Misschien merkte je dat rommel je ervan weerhield je volledige potentieel te bereiken, of was je gefrustreerd omdat je niet genoeg ruimte had voor al je spullen. De eerste stap om negatieve energie uit je huis te verwijderen, is het verwijderen van de rommel die je leven zwaar maakt.

   Zodra je de negatieve energie hebt geëlimineerd, probeer dan wat dingen toe te voegen die je een goed gevoel geven, zoals verse bloemen of foto's van dierbaren. Dit zal helpen om de positieve energie in je huis te laten stromen en je te herinneren aan de liefde die je omringt.


   Kamerplanten voor in huis

   voeg kamerplanten toe

   Dat klopt - u kunt nu de kracht van planten in huis halen en ze gebruiken om negatieve energie te elimineren.

   Planten zijn zo goed in het afvoeren van negatieve energie omdat ze een omgeving van rust en vrede creëren. Planten fungeren als een natuurlijk filter voor negatieve energie die vrijkomt in de lucht en wordt vervangen door positieve energie.

   Dat betekent dat als je een kamer in je huis hebt die benauwd of donker aanvoelt, er waarschijnlijk negatieve energie aanwezig is. Door wat kamerplanten in de kamer te zetten, kun je alle slechte vibes uit de kamer halen en vervangen door goede!


   Strategisch gebruik van kristallen

   gebruik kristallen

   Kristallen zijn een geweldige manier om negatieve energie uit je huis te verwijderen. Kristallen zijn gemaakt van mineralen, d.w.z. elementen die in de aarde worden gewonnen. Kristallen kunnen op veel manieren worden gebruikt, maar een van de meest voorkomende toepassingen is om iets te helen of te zuiveren.

   Er zijn verschillende kristallen, elk met een aantal unieke eigenschappen en mogelijkheden. Sommige kristallen zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor zuivering dan andere, dus kies een kristal op basis van het type zuivering dat je nodig hebt.

   Kristallen die goed zijn voor het verwijderen van negatieve energie zijn:

   • Helder kwarts - Beschouwd als het meest reinigende kristal
   • Amethist - Bekend om zijn zuiverende eigenschappen
   • Zwart Obsidiaan - Voor bescherming na het schoonmaken

   Druk op de bel of gong

   Tibetaanse klankschaalreiniging

   Een bel of gong kan gebruikt worden om je huis te ontdoen van negatieve energie. Deze instrumenten worden vaak gebruikt bij boeddhistische ceremonies. Hun doel is echter om negatieve energie te elimineren en positieve energie te brengen.

   Een ander hulpmiddel is de Tibetaanse klankschaal. Deze schalen zijn gemaakt van metaal en hebben een specifiek geluid wanneer erop wordt geslagen, waardoor een toon wordt geproduceerd die enkele seconden aanhoudt. De ketel moet met een hamer in het midden worden aangeslagen om het beste geluid te produceren (de hamer mag niet te hard en niet te zacht zijn).


   Maak een altaar

   maak een altaar

   Een altaar is een plek waar je je kunt concentreren op iets om in te geloven, zoals je spiritualiteit of natuur. U kunt een altaar in elke kamer van uw huis plaatsen, maar meestal wordt het in de woonkamer of slaapkamer geplaatst. Je kunt ook een buitenaltaar opzetten om dichter bij de natuur te zijn.

   Het zou handig zijn als je je altaar versiert met dingen die voor jou betekenisvol zijn. Als je bijvoorbeeld van bloemen houdt, leg dan wat bloemen op het altaar. Je kunt ook kaarsen en kristallen toevoegen, die worden geassocieerd met reinheid en bescherming.


   Brand salie of palo santo

   vlekken

   Een andere manier om negatieve energie te verwijderen is door middel van zuivering. Fumigatie is een traditionele zuiveringsmethode die in veel culturen over de hele wereld voorkomt.

   Om te zuiveren kun je heilige planten zoals salie of palo santo verbranden. Zodra je de wierook hebt aangestoken, ga je door je hele huis en zwaai je de rook in elke kamer.

   Zorg ervoor dat je voor, tijdens en na het roken de deuren en ramen openzet, zodat de rook de negatieve energie uit je huis kan afvoeren.


   gebruik spiegel

   gebruik spiegels

   Feng Shui helpt ook om negatieve energie kwijt te raken en goede chi te maximaliseren. Een eenvoudige benadering van feng shui in uw huis is het gebruik van spiegels.

   Stel dat u een ruimte in uw huis heeft die door veel mensen wordt bezocht, zoals de eetkamer of woonkamer. Op deze plaatsen kunnen zich ongewenste trillingen ophopen. Als je een spiegel in dit gebied plaatst, kun je negatieve energie uit deze ruimtes verwijderen.

   Reflecterend licht helpt ook om negativiteit te elimineren. Dit komt omdat licht wordt beschouwd als een bron van positieve energie. Aangezien spiegels licht weerkaatsen, creëert dit een helderdere sfeer die ideaal is voor het aantrekken van positieve energie.


   meubels verplaatsen

   meubels herschikken

   Meubels kunnen negatieve energie absorberen. Wanneer je een meubelstuk in je huis herschikt, kun je negatieve energie uit de kamer halen.

   Een ladekast die bijvoorbeeld al jaren in je kamer staat, kan al te veel ongewenste trillingen hebben opgehoopt. Zet je ze op een andere plek, laat dan ook de negatieve energie de kamer uit.

   Het verplaatsen van je meubels gaat hand in hand met andere schoonmaakmethodes zoals uitmesten en opruimen.


   Maak je ruimte schoon met zout

   zout reinigen

   Zout is een van de oudste schoonmaakmiddelen ter wereld. En zelfs vandaag de dag is het een van de meest populaire middelen om objecten en mensen schoon te maken, inclusief appartementen en gebouwen.

   Om met zout schoon te maken, begint u met het in de hoeken van elke kamer in uw huis te strooien. Veeg vervolgens alle oppervlakken af ​​met een vochtige doek. Je kunt ook een kom zout in elke kamer plaatsen om negatieve energie te absorberen. Stofzuig tot slot het hele huis om eventuele zoutresten te verwijderen.


   Verfraai uw huis

   oplichten

   Een kamer opfleuren is een van de gemakkelijkste manieren om negativiteit te elimineren en de sfeer in je huis op te fleuren.

   Dus probeer een paar kaarsen aan te steken om snel en gemakkelijk met iets te beginnen. Kaarsen zoals lavendel en sandelhout staan ​​bekend om hun kalmerende effecten en kunnen angst en stress helpen verminderen.

   Zorg er ook voor dat elke kamer goed verlicht is. Het is het beste als het licht afkomstig is van een natuurlijke bron, b.v. B. van de zon. Dit zal helpen om positieve energie in de kamer te brengen.


   Eindelijk

   Laat negatieve energie je leven niet beheersen!

   Met de bovenstaande tips kun je ongewenste vibes elimineren en beginnen met het aantrekken van positieve energie in je huis.

   Dus begin nu met het schoonmaken van je huis!


   Hinterlassen Sie einen Kommentar

   Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

   Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.