Wat is Bixie: betekenis, voordelen en hoe het te dragen

Bixie is een mythisch Chinees wezen waarvan wordt aangenomen dat het de drager geluk en voorspoed brengt. Het wordt vaak gedragen als sieraad en dit geeft de drager veel voordelen.

In dit bericht leggen we de betekenis van de Bixie uit, de voordelen ervan en hoe je hem op de juiste manier draagt ​​om rijkdom aan te trekken.

Betekenis van Pixiu

Bixie is een krachtig feng shui-symbool van welvaart. Bekend als het "geluksdier" in de Chinese cultuur, geloven velen dat het dragen van het Bixie-symbool je geld en geluk zal brengen . Dit mythische wezen zou er ook voor zorgen dat men zijn rijkdom niet verliest. Bovendien zou het je moeten beschermen tegen ongewenste en kwade energieën.

De Bixie-draak in Chinese legendes

Buiten China wordt de Bixie ook wel Piyao genoemd. Zijn naam wordt vaak geschreven als Pi Xiu of Pi Yao,

Volgens Chinese legendes is de Bixie-draak een wezen dat lijkt op een leeuw. Het wordt beschreven als een beest met een drakenkop en een leeuwenlichaam. In sommige beschrijvingen wordt dit wezen afgebeeld met vleugels, de voet van een quilin of de hoorn van een hert.

Er zijn verschillende mythes over dit gelukswezen. In één verhaal wordt aangenomen dat hij een beest is dat afstamt van het jongste kind van de legendarische Drakenkoning.

Een ander verhaal vertelt dat de Bixie het favoriete beest is van Tai Sui, de groothertog van Jupiter. In Feng Shui wordt gezegd dat de woede van Tai Sui ongeluk, ziekte, ongeluk en zelfs de dood kan brengen. Het dragen van een piyao zou iemand beschermen tegen de woede en het ongeluk van de groothertog.

Maar het meest populaire verhaal van de Bixie is dat over een bezoek aan de Jade-keizer.

In deze versie van het verhaal staat de piyao erom bekend rijkdommen zoals goud, zilver en juwelen te verslinden. Op een dag bezoekt het beest de Jade-keizer in zijn paleis. Daar overtreedt hij de wet door op de grond te poepen.

Dit maakte de Jade-keizer zo boos dat hij de anus van de Piyao verzegelde, waardoor het beest de rijkdommen die het verslond niet kon uitscheiden.

Omdat de rijkdom in zijn lichaam moet blijven, is de piyao nu een symbool van welvaart. In Feng Shui kan de Bixie rijkdom aantrekken en ook beschermen.

Feng Shui Bixie: mannelijke en vrouwelijke verschillen

Er wordt gezegd dat er twee verschillende soorten Bixie zijn: mannelijk en vrouwelijk.

Ze kunnen worden onderscheiden door het aantal van hun gewei.

Degene met het enkele gewei wordt beschouwd als de mannelijke Tiān lù. Deze soort is verantwoordelijk voor de jacht op schatten. Er wordt gezegd dat de mannelijke Bixie de wereld afdwaalt op zoek naar schatten.

Degene met twee geweien is het vrouwtje Bìxié. Dit type is verantwoordelijk voor het beschermen van rijkdom. In feng shui is vrouwelijke piyao ook nuttig bij het voorkomen van pech door middel van tai sui.

Veel Pixiu-sieraden hebben tegenwoordig de mannelijke soort, maar je kunt ook armbanden vinden die beide geslachten combineren om zowel rijkdom aan te trekken als te beschermen.

Voordelen van de Pixiu

Enkele voordelen van de Bixie zijn:

rijkdom aantrekken

Zoals we al hebben vermeld, wordt de Bixie beschouwd als een krachtig symbool van welvaart. Volgens Feng Shui-praktijken wordt gezegd dat het dragen van een beeltenis van het wezen geluk aantrekt bij het verwerven van rijkdom.

bescherming van rijkdom

Bixie wordt ook gezegd om de drager te beschermen tegen het verlies van rijkdom. Dit geldt vooral als je zowel mannelijke als vrouwelijke piyao draagt. Van dit wezen wordt gezegd dat het pech afweert dat je van je zuurverdiende geld zou kunnen beroven.

Bied spirituele bescherming

Velen geloven dat het Chinese wezen mensen kan beschermen tegen boze geesten en ongewenste energie. Het is bekend dat het beschermt tegen de toorn van Tai Sui die ongelukken, ziekte en verwondingen kan veroorzaken.

Wie kan Bixie dragen?

Mensen die de energie van welvaart willen aantrekken, kunnen een Bixie dragen. U kunt het ook dragen als u uw vermogen wilt beschermen. Het is ook perfect als je jezelf wilt beschermen tegen ongewenste energieën en boze geesten.

Wie kan Bixie niet dragen?

Mensen met onvoldoende chi zouden het niet moeten dragen. Denk hierbij aan ouderen, zwangere vrouwen, zieke mensen en kinderen. Dit komt omdat de energie van het wezen overweldigend kan zijn. Als je niet genoeg fysieke en spirituele kracht hebt, kun je overweldigd raken door de energie ervan.

Als je echter ouder bent en een actieve levensstijl hebt, of als je regelmatig mediteert, kun je piyao onder controle krijgen.

Hoe een Bixie te dragen

Als feng shui-versterker volgt de Bixie een paar regels om zijn krachten te activeren.

Nu vind je informatie over het dragen van een Bixie-armband, een Bixie-ring of een Bixie-halsketting. We zullen ook uitleggen hoe je een Piyao-beeld correct kunt opzetten.

Pixie-armband

Aan welke hand draag je hem: Draag een Bixie-armband aan je linkerhand.

hoe een pixiu-armband te dragen

Er is een gezegde in feng shui dat luidt: "Links gaat naar binnen, rechts gaat naar buiten."

Dit betekent dat je geluksbrengers aan je linkerhand moet dragen om de welvaartsenergie te ontvangen.

Zijn hoofd moet naar buiten wijzen in de richting van de pink. Hierdoor kan het wezen jagen op de schatten van de wereld om je heen.

LEES OOK: Hoe een Feng Shui Bixie-armband te dragen

Pixie-ring

Aan welke ring draag je hem: Draag de Bixie ring om je middelvinger.

pixiu ring slijtage aan welke vinger

Bij handlezen wordt de middelvinger beschouwd als de plaats waar de geldlijn over uw hand loopt . De geldlijn loopt verticaal onder je vingers om je vermogen te definiëren.

Bixie ketting of hanger

In welke richting je moet kijken: Draag de Bixie-hanger met je hoofd omhoog.

hoe pixiu ketting te dragen

Volgens de legendes reist de Piyao, het negende kind van de Drakenkoning, met opgeheven hoofd door de lucht. Dit wordt door velen als gunstig beschouwd omdat het symbool staat voor het ontvangen van zegeningen uit de hemel.

Plaatsing van het Bixie-beeld

Waar te plaatsen: plaats een Bixie-beeld op uw voordeur of in de welvarende hoek van uw huis.

pixiu standbeeld plaatsing

Plaats twee beelden van Piyao op je voordeur om negatieve energieën af te weren en geluk uit te nodigen.

Het plaatsen van een standbeeld in de Prosperity Corner van je huis zal helpen om je overvloed en welvaart te vergroten. In feng shui bevindt de welvaartshoek zich in het zuidoosten van uw huis, gezien vanaf de voordeur.

Andere Bixie-activeringsregels

  • Voer je Bixie waardevolle items zoals munten en edelstenen
  • Draag het constant zodat de piyao weet dat jij zijn meester bent
  • Doe je Bixie-sieraden af ​​als je naar het toilet gaat of vrijt
  • Raak zijn lichaam regelmatig aan, maar raak zijn ogen of mond niet aan
  • Sta niet toe dat anderen hem aanraken

Let op de materialen die worden gebruikt voor Bixie-sieraden

Piyao kan van verschillende materialen worden gemaakt, die verschillende betekenissen kunnen hebben.

Metaal, zilver en goud Bixie zijn bijvoorbeeld bijzonder krachtig in het aantrekken van rijkdom. Dit komt omdat deze materialen worden geassocieerd met de hemel in het Chien-trigram, waardoor ze krachtige symbolen zijn.

Je kunt ook amuletten vinden die zijn gemaakt van halfedelstenen. Elke edelsteen bevordert extra effecten. Een pixiu van obsidiaan kan bijvoorbeeld een betere bescherming bieden tegen negativiteit, terwijl een pixiu van jade genezende effecten kan hebben.

Let bij het kiezen van je geluksbrenger vooral op de materialen.

LEES OOK: Soorten Bixie armbanden en hoe je de beste voor jou kiest

De zorg van Pixiu

Net zoals je voor je andere waardevolle bezittingen zorgt, moet je ook voor je piyao zorgen.

Raak zijn lichaam regelmatig aan zoals je een hond aait. Zo weet de piyao dat jij zijn meester bent. Je moet echter voorkomen dat je zijn ogen en mond aanraakt, die hij nodig heeft in zijn streven naar rijkdom.

Je moet hem ook waardevolle schatten geven. Om dit te doen, moet je het amulet in een zilveren schaal doen. Vul de schaal met waardevolle voorwerpen zoals munten en edelstenen.

Houd ook je geluksbrenger gepolijst, stofvrij en schoon.

Zorg ervoor dat je je Bixie regelmatig schoonmaakt om zijn energie weer op te laden.

LEES OOK: Hoe maak je je Bixie-armband schoon ?

Hoe u zich van uw Bixie ontdoet

Als je Bixie Amulet kapot gaat, is het belangrijk om te weten wat je vervolgens moet doen.

Gooi het niet in de prullenbak, want de energie zit daar vast en kan ongeluk aantrekken.

In plaats daarvan moet je je amulet begraven. Wikkel het in een rode doek en begraaf het in de grond.

Eindelijk

Als je rijkdom wilt aantrekken, dan is de Bixie iets voor jou. Zijn krachtige energie trekt geld aan en helpt u en uw huis te beschermen tegen negatieve invloeden.

Bixie is er in verschillende vormen zoals armbanden, ringen, hangers, kettingen en beeldjes. Elk stuk kan worden gedragen of tentoongesteld in uw huis.

Voordat u echter uw eigen piyao koopt, moet u de verschillende materialen begrijpen. Verschillende materialen hebben verschillende betekenissen en werken beter, afhankelijk van het doel.

Zorg ten slotte voor het amulet door het regelmatig aan te raken, schoon en gepolijst te houden en regelmatig schoon te maken. Weet hoe je het op de juiste manier weggooit als de tijd daar is, zodat je geen pech aantrekt.

Ben je klaar om je rijkdom en welvaart te vergroten met Bixie-sieraden? Koop nu!Referenties:

https://www.thespruce.com/use-of-pi-yao-pi-xiu-for-good-feng-shui-1274920

https://www.chinahighlights.com/palm-reading/


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.