wat is mijn geboortesteen Ontdek de kleuren van de geboortestenen en hun betekenis

wat is mijn geboortesteen Ontdek de kleuren van de geboortestenen en hun betekenis

Geboortestenen zijn kostbare edelstenen die niet alleen gedragen worden vanwege hun felle kleuren maar ook vanwege hun betekenis.

In deze gids leer je wat de geboortestenen voor elke maand zijn en wat ze betekenen. Het belangrijkste is dat u erachter komt wat uw geboortesteen is en waarom u deze als hanger, ketting of armband zou moeten dragen.

Een geboortesteen is een edelsteen die iemands geboortemaand of sterrenbeeld vertegenwoordigt. Elke steen wordt geassocieerd met verschillende kenmerken waarvan wordt aangenomen dat ze de persoonlijkheid van een persoon weerspiegelen.

In moderne tijden is het gebruikelijk dat mensen hun geboortesteen als sieraad dragen. Dat komt omdat velen geloven dat het dragen van je geboortesteen je geluk, een goede gezondheid en bescherming kan brengen .

 

Geboortesteenkaart

Maand

geboortesteen

Sterrenbeeld

Kleur

Betekenis

Januari

granaat

Steenbok, Waterman

diep rood

Bescherming

Februari

amethist

Waterman, Vissen

paars

wijsheid

Maart

aquamarijn

Vissen, Ram

zeewater blauw

rust

april

diamant

Ram, Stier

duidelijk

Kracht

Kunnen

smaragd

Stier, Tweelingen

Groente

Hoop

juni

parel

Tweelingen, Kreeft

Wit

Liefde

juli

robijn

Kanker, Leeuw

Donkerrood

vitaliteit

augustus

peridoot

Leeuw, Maagd

limoen groen

schoonheid

september

saffier

Maagd, Weegschaal

Diepblauw

Waarheid

oktober

toermalijn

Weegschaal, Schorpioen

Meerkleurig (roze, groen)

evenwicht

november

citrien

Schorpioen, Boogschutter

Geld

welvaart

December

Turkoois

Boogschutter, Steenbok

Hemelsblauw

Vriendschap

 

Kleuren en betekenissen van geboortestenen

Wat is de geboortesteen voor elke maand?

Januari - Granaat

Granaat is de geboortesteen die het meest geassocieerd wordt met januari . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder de tekens Steenbok en Waterman .

Kleur: dieprood

Betekenis: Het woord "granaat" is afgeleid van het Latijnse woord "granatum" wat zaad betekent. Dit komt omdat granaat lijkt op de kleur en vorm van granaatappelpitjes. De vurige rode kleur van granaat staat voor kracht, vertrouwen en energie.

Persoonlijkheidskenmerken: Mensen geboren met granaat als geboortesteen zijn vaak energiek, spontaan en levendig. Ze staan ​​​​ook bekend als loyaal, vriendelijk en liefdevol.

Voors: Het dragen van granaat geeft je enige vorm van bescherming tegen dreigend gevaar. Het is de ideale steen om je te beschermen tegen reizen. Het is een steen van hartstochtelijke toewijding en wordt ook gedragen om vertrouwen en vriendschap uit te drukken.

 

Februari - Amethist

Amethist is de geboortesteen die het meest geassocieerd wordt met februari . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder de tekens Waterman en Vissen .

Kleur: paars

Betekenis: Het woord "amethist" is afgeleid van het Griekse woord "amethustos" wat nuchter betekent. Hij wordt al lang in verband gebracht met de Griekse god van de wijn, Dionysus. Volgens de legende helpt het dragen van de amethist om dronkenschap te voorkomen en het hoofd altijd helder te houden.

Karaktereigenschappen: Mensen geboren met Amethist als geboortesteen zijn vaak slim, intelligent en creatief.

Voordeel: het dragen van de amethist helpt je om je geest helder te houden en je humor naar boven te halen. Er wordt ook aangenomen dat het de drager kracht en moed geeft.

 

Maart - Aquamarijn

Aquamarijn is de geboortesteen die het meest wordt geassocieerd met maart . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder de tekens Vissen en Ram .

Kleur: zeewaterblauw

Betekenis: Het woord "aquamarijn" is afgeleid van de Latijnse woorden "aqua" en "marina", wat "zeewater" betekent. Als een steen van zeewater draait de betekenis ervan om de serene kwaliteiten van de zee.

Karaktereigenschappen: Mensen geboren met Aquamarijn als geboortesteen zijn vaak kalm, vredig en leiden een eerlijk leven.

Voordeel: Het dragen van aquamarijn helpt je ongemakkelijke emoties te kalmeren en je hoofd koel te houden. Er wordt ook aangenomen dat het je beschermt als je in de buurt van watermassa's bent.

Alternatief: Bloedsteen

April - Diamant

Diamant is de geboortesteen die het meest wordt geassocieerd met april . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder het teken Ram en Stier .

Kleur: Helder

Betekenis: Het woord "diamant" is afgeleid van het Griekse woord "adamas" wat "onbreekbaar" betekent. Als zodanig is deze edelsteen al lang een symbool van eeuwige liefde. Dit maakt het een populair cadeau voor koppels, vooral als verlovingsring. Omdat diamanten echter zeldzaam en duur zijn, is het gebruikelijk om te kiezen voor gelijkgekleurde stenen, zoals helder kwarts, wanneer wordt overwogen om ze als geboortesteenjuwelen te dragen.

Karaktereigenschappen: Mensen geboren met een diamant als geboortesteen staan ​​vaak bekend om hun vastberadenheid. Net als de stoere edelsteen is haar vastberadenheid moeilijk te doorbreken. En wanneer ze onder druk worden gezet, schitteren deze mensen helderder dan de diamant.

Voordeel: Men gelooft dat het dragen van diamanten duurzame relaties inspireert. Het inspireert harmonieuze en vervullende liefde tussen koppels. Het is ook het juweel dat bij het dragen veerkracht, uithoudingsvermogen, moed, overvloed en geluk oproept.

Alternatief: helder kwarts

 

mei - smaragd

Smaragd is de geboortesteen die het meest geassocieerd wordt met mei . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder de tekens Stier en Tweelingen .

Kleur: groen

Betekenis: Het woord "smaragd" is afgeleid van de Griekse term "smaragdus" wat groen betekent. Dit kristal wordt al lang in verband gebracht met liefde, wedergeboorte, gezondheid en rijkdom.

Karaktereigenschappen: Mensen geboren met smaragd als geboortesteen zijn vaak liefdevol en medelevend. Je bent ook erg opmerkzaam en hebt de neiging om de gevoelens van andere mensen te begrijpen. Daarom kunnen ze goed overweg met vrienden en geliefden van verschillende persoonlijkheden.

Voordelen: Het dragen van een smaragd zou de drager jeugd, rijkdom en een vooruitziende blik schenken. Er wordt ook gezegd dat de steen wedergeboorte en vernieuwing oproept aan de drager, en hoop en energie brengt als iemand opnieuw begint met zijn leven.

 

Juni - Parel

Parel is de geboortesteen die het meest wordt geassocieerd met juni . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder de tekens Tweelingen en Kreeft .

Kleur: wit

Betekenis: De parel is een unieke edelsteen omdat het de enige edelsteen is die afkomstig is van levende zeedieren die weekdieren worden genoemd. Deze witte edelsteen wordt in veel culturen lang beschouwd als een symbool van oprechtheid, onschuld en zuiverheid. Dit verklaart waarom bruiden parels dragen op hun trouwdag.

Karaktereigenschappen: Mensen geboren met de parel als geboortesteen zijn vaak liefdevol, romantisch en aanhankelijk. Ze kunnen echter ook emotioneel zijn en hun stemmingen kunnen snel veranderen. Desalniettemin kijken Pearl-persoonlijkheden hoopvol naar de toekomst, wat te danken is aan hun gevoel van duidelijkheid.

Voordeel: Het dragen van parels wordt verondersteld te helpen bij huwelijksproblemen. Het wordt traditioneel gedragen om een ​​stabiele relatie te bevorderen. Parels worden ook verondersteld om geluk en rijkdom te brengen.

Alternatieven: alexandriet, maansteen

Juli - Robijn

De robijn is de geboortesteen die het meest geassocieerd wordt met juli . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder het teken Kreeft en Leeuw .

Kleur: donkerrood

Betekenis: Het woord "robijn" is afgeleid van het Latijnse woord "rubeus" wat rood betekent. Het wordt beschouwd als de koning der stenen omdat zijn donkerrode kleur veel dingen symboliseert. Deze omvatten kracht, vitaliteit, rijkdom, succes, passie en liefde.

Persoonlijkheidskenmerken: Mensen geboren met Ruby als hun geboortesteen zijn vaak extravert, vrolijk en avontuurlijk. Ze worden ook gezien als gepassioneerde en liefdevolle mensen.

Voordeel: het dragen van een robijn zou je beschermen tegen kwaad en kwaad. Met zijn kleur die doet denken aan bloed, zou de steen ook helende eigenschappen hebben die de gezondheid en vitaliteit kunnen verbeteren. Velen beschouwen de delicate robijn ook als een brenger van rijkdom en geluk.

Augustus - Peridoot

Peridoot is de geboortesteen die het meest geassocieerd wordt met augustus . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder het teken Leeuw en Maagd .

Kleur: limoengroen

Betekenis: Het woord "Peridoot" is afgeleid van het Griekse woord "peridona", wat zoiets betekent als "overvloedig geven". In feite symboliseert de peridootsteen de levengevende energie van de zon, vandaar dat hij wordt beschouwd als de "edelsteen van de zon".

Karaktereigenschappen: Mensen geboren met peridoot als geboortesteen zijn vaak warm, aardig, vriendelijk en charmant. Bekend als het verwelkomende licht in elke cirkel, stralen ze met hun warmte, net als de zon.

Voordeel: Het dragen van peridoot helpt je in elke situatie vreugde en positiviteit te vinden. Deze steen wordt traditioneel gedragen om stress en negatieve gevoelens te verminderen en wordt vaak gebruikt om depressies tegen te gaan. Het wordt ook gebruikt om de drager te beschermen tegen nachtmerries.

Alternatieven: spinel, sardonyx

September - saffier

Saffier is de geboortesteen die het meest geassocieerd wordt met september . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder het teken Maagd en Weegschaal .

Kleur: diepblauw

Betekenis: Het woord "saffier" is afgeleid van de term "sapphirus", wat in het Latijn "blauwe steen" betekent. Het is een steen die staat voor wijsheid, zuiverheid, vertrouwen en loyaliteit. Eeuwenlang werd de saffier beschouwd als een symbool van de hemel en werd hij gebruikt om hemelse zegeningen aan te trekken.

Persoonlijkheidskenmerken: Mensen geboren met saffier als hun geboortesteen zijn vaak opmerkzaam en intelligent. Ze staan ​​ook bekend als stil en gereserveerd, en stellen zich alleen open voor degenen die ze vertrouwen. Als je iemand vertrouwt, kun je heel betrouwbaar zijn.

Voordeel: Het dragen van saffieren zou wijsheid en loyaliteit bevorderen. Het wordt gedragen om de geest te concentreren, waarheid te schenken en zuiverheid te behouden. Van deze steen wordt ook aangenomen dat hij de drager ervan beschermt tegen kwaad en kwaad.

Oktober - toermalijn

Toermalijn is de geboortesteen die het meest geassocieerd wordt met oktober . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder het teken Weegschaal en Schorpioen .

Kleur: Veelkleurig, vaak roze en groen

Betekenis: Het woord "Toermalijn" is afgeleid van de term "toramalli" wat "gemengde gekleurde steen" betekent in het Singalees. Van zijn variëteiten is watermeloentoermalijn een populaire soort met banden van roze, groen en wit in één steen. Het wordt vaak de "poort naar het innerlijke zelf" genoemd.

Karaktereigenschappen: Mensen geboren met Toermalijn als geboortesteen zijn vaak zachtaardig en medelevend, maar ook van nature dapper en avontuurlijk. Deze eigenschappen zijn het resultaat van de gecombineerde roze en groene kleuren in de edelsteen.

Voordelen: Aangenomen wordt dat het dragen van watermeloentoermalijn creativiteit en bruikbaarheid aanmoedigt, waardoor iemand buiten de gebaande paden kan denken en zijn doelen kan bereiken. Deze steen helpt ook om je mannelijke en vrouwelijke energieën in balans te brengen en je te beschermen tegen negatieve krachten.

Alternatief: opaal

November – Citrien

Citrien is de geboortesteen die het meest wordt geassocieerd met november . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder de tekens Schorpioen en Boogschutter .

Kleur: geel

Betekenis: de citrien is een variant van kwarts die bekend staat om zijn gele kleur. Er wordt aangenomen dat het een geschenk van de zon is, dat vitaliteit en genezing brengt aan degenen die het bezitten. Daarom wordt het ook wel "genezende kwarts" genoemd. In Feng Shui-tradities wordt gezegd dat deze gele steen verlangens manifesteert en het bereiken van rijkdom versnelt.

Karaktereigenschappen: Mensen geboren met de citrien geboortesteen zijn vaak optimistisch en voelen zich aangetrokken tot de positieve energie van de zon. Ze zijn ook gezegend met geluk en rijkdom, waarbij de citrien de prestatiesteen is.

Voordeel: Het dragen van de citrien zou welvaart bevorderen. Als de "gelukkige koopmanssteen" helpt het om succes te behalen in zaken of carrière. Er wordt ook gezegd dat het het zelfvertrouwen vergroot en een positieve houding bevordert.

Alternatief: topaas

 

December - turkoois

Turkoois is de geboortesteen die het meest geassocieerd wordt met december . Het is ook het kristal voor degenen die geboren zijn onder de tekens Boogschutter en Steenbok .

Kleur: hemelsblauw

Betekenis: turkoois is al sinds de oudheid een populaire liefdesmagische steen. Er wordt aangenomen dat het de serene energie en helende eigenschappen van water bevat die blijvende liefde inspireren.

Persoonlijkheidskenmerken: Mensen geboren met Turkoois als geboortesteen worden vaak als wijs beschouwd voor hun leeftijd. Deze "oude zielen" hebben de neiging om van kennis te houden en ze zijn ook van het vriendelijke type. In feite zijn het beschermende individuen tegenover hun vrienden en geliefden.

Voordelen: Het dragen van turkoois wordt verondersteld een reeks positieve eigenschappen te inspireren, waaronder wijsheid, eerlijkheid, verwantschap, spiritualiteit en liefde. Er wordt ook gezegd dat het rijkdom, geluk, bescherming en geluk brengt volgens verschillende oude beschavingen.

Alternatieven: tanzaniet, zirkoon, blauwe topaas


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.