Wat is de Davidster? De spirituele betekenis van de zespuntige ster

De davidster is een eeuwenoud joods beschermingssymbool dat nog steeds wordt gebruikt. Sommige archeologen geloven dat dit symbool door koning David zelf is gemaakt om hem tegen boze geesten te beschermen.

Vanwege zijn rijke geschiedenis wordt het zespuntige steramulet beschouwd als een van de meest herkenbare symbolen van de moderne samenleving. Je ziet het overal, van sieraden en kleding tot de muren van synagogen en vlaggen. En ze worden niet voor niets gebruikt.

Hier komen we tot op de bodem van de betekenis van de davidster. Ontdek waarom mensen dit amulet dragen en waarom jij het ook zou moeten dragen.


Wat is de Davidster?

De Davidster is een symbool van het jodendom. Het is ook bekend als het Schild van David of de Magen van David. Het is een hexagram, wat betekent dat het zes punten heeft - twee driehoeken die elkaar onder verschillende hoeken overlappen.

Het symbool is te vinden in synagogen en joodse huizen. Sommige mensen dragen het ook als sieraden.


De oorsprong van de Davidster

Aangenomen wordt dat deze beroemde ster ouder was dan het christendom en de islam, toen er geen officieel symbool nodig was om het Joodse volk te vertegenwoordigen. In die tijd werd in plaats daarvan de menorah, een zevenarmige kandelaar, gebruikt.

Toen koning David over Israël regeerde, droeg hij een mantel met zespuntige sterren erop. Het getal zes is veelbetekenend omdat het de zesdaagse schepping van de wereld door God herdenkt.

De zespuntige ster vertegenwoordigt daarmee de eenheid tussen God, het universum en de mens. De menorah brengt dit idee ook over: elk licht vertegenwoordigt een scheppingsdag en ze worden allemaal tegelijkertijd verlicht wanneer God zijn werk op de zesde dag voltooit.

De ster werd populair tijdens de kruistochten omdat het diende als identificatiekenmerk voor de joden om te voorkomen dat ze werden aangevallen door christenen die probeerden hen te bekeren of zelfs te doden.

Sommigen zeggen dat het hexagram staat voor de manier waarop we zouden moeten leven: met één voet stevig op de grond geplant en het andere been naar de hemel gericht. De naar boven wijzende driehoek staat voor bewustzijn, de naar beneden wijzende driehoek staat voor materie of "grond".

Samen vormen ze een verenigd geheel dat alle levende wezens vertegenwoordigt.


Wat symboliseert de Davidster?

De betekenis van de Davidster heeft alles te maken met bescherming.

Het is moeilijk te geloven dat een eenvoudig symbool als het hexagram zo krachtig kan zijn, maar dat is het wel. Het bestaat al meer dan 3000 jaar en de geschiedenis is fascinerender dan je zou denken.

Dus laten we beginnen met wat de zespuntige ster betekent:

Volgens de joodse traditie gaf God koning David een schild met een ster om hem tegen zijn vijanden te beschermen. Het Joodse volk heeft dit symbool sindsdien gebruikt om ons te herinneren aan Gods macht over ons leven - en hoe we die macht ten goede kunnen gebruiken.

Tegenwoordig wordt de davidster beschouwd als een krachtige talisman die ons kan beschermen tegen allerlei soorten negatieve energie. Het is ook een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een nieuwe manier om extra bescherming aan uw leven toe te voegen.


Hoe beschermt de davidster jou?

De zespuntige ster is een formidabel symbool dat boze geesten afweert en jou en de mensen om wie je geeft beschermt tegen de effecten van negatieve energie. Hij voorkomt ook kwade bedoelingen en slechte wil, wat vooral handig kan zijn bij het omgaan met moeilijke mensen.

Het maakt gebruik van de kracht van bescherming om u te beschermen tegen alle soorten schade, waaronder diefstal, ongevallen, ziekte en meer. Velen beweren ook dat hij zelfs beschermt tegen zwarte magie.

Het is ook een gelukssymbool, waardoor het een geweldig sieraad is of voor weergave in uw huis of kantoor. Je kunt het ook gebruiken om een ​​amulet of ander magisch item te maken dat je overal mee naartoe kunt nemen.


Davidster in sieraden

De Davidster in sieraden is een symbool van bescherming en veiligheid. Aangenomen wordt dat de zespuntige ster krachtige energie bevat die je kan beschermen.

Het symboliseert het goede en het licht. Het dragen ervan kan ervoor zorgen dat u zich positiever voelt over uw situatie. Het wordt ook geassocieerd met de zon, die staat voor gezondheid en vitaliteit. Als je je niet goed voelt, kan dit je energieniveau helpen verhogen.

Sieraden die het hexagram bevatten, brengen ook geluk en voorspoed in uw leven - vooral als ze zijn bezet met diamanten of andere edelstenen. Sommige mensen geloven dat het dragen van deze edelstenen hen helpt rijkdom en overvloed aan te trekken van anderen die bewonderen wat ze dragen.

Davidster ketting


Hoe de davidster te gebruiken

Dus je hebt een davidster in handen en je bent klaar om hem te gebruiken. Wat kun je ermee doen?

Er zijn verschillende manieren om het pictogram te gebruiken. Je kunt hem dragen als ketting of armband, ophangen in je huis of kantoor, of zelfs in je zak stoppen. Maar welke methode past het beste bij jou?

Draag het als een ketting

Als je het als ketting draagt, beschermt het je tegen negatieve energieën en gedachten. Het helpt ook bij het voorkomen van beheksingen of spreuken die je vijanden naar je toe kunnen gooien. Als iemand je probeert te vervloeken met kwade magie, zal dit je helpen beschermen tegen die vloeken.

Hang hem aan de muur

Door zo'n hanger in je huis of kantoor te hangen, kun je jezelf ook beschermen tegen hexes en spreuken van anderen. Het houdt ook alle boze geesten weg van uw huis of kantoor. Je kunt het boven de deur hangen, zodat de mensen die je huis binnenkomen niet worden vervloekt terwijl ze daar zijn - op die manier blijven ze veilig.

Houd er een in je zak

Het hebben van zo'n symbool op zak is een andere zeer effectieve manier om jezelf te beschermen tegen hexes en spreuken van anderen. Het is een alternatief voor het altijd dragen van het symbool.


Eindelijk

De davidster is een krachtig symbool dat al heel lang bestaat en bescherming biedt aan degenen die het dragen.

Het is gemakkelijk om de dingen waar we van houden als vanzelfsprekend te beschouwen, maar als je bedenkt hoeveel moeite je doet om je favoriete dingen te beschermen, is het gemakkelijk in te zien dat ze het waard zijn.

Daarom hebben we deze feiten over de davidster verzameld, zodat je hem meer kunt waarderen en gebruiken.

Als je dit bericht leuk vond, vind je deze misschien ook leuk:


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.