Rode granaatarmband: betekenis, voordelen en helende eigenschappen

Als het gaat om edelsteenarmbanden die zijn ontworpen om passie te ontsteken, dan is een granaatarmband iets voor jou.

Granaat is een krachtige steen die al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn genezende en beschermende eigenschappen.

In deze gids leggen we de betekenis, voordelen en genezende eigenschappen van een granaatarmband uit, zodat je erachter kunt komen of dit het juiste sieraad voor jou is.


Betekenis van granaatarmband

Een granaatarmband wordt gedragen om passie op veel gebieden van je leven aan te wakkeren. Dit omvat je romantische relaties, je seksualiteit en je carrière.

Dit rode kristal staat ook bekend als de "Stone of Commitment" omdat het kan helpen oude vlammen nieuw leven in te blazen en relaties te versterken.

Velen gebruiken de steen ook om hun zichtbaarheid op het werk te verbeteren. Ze gebruiken het om meer krediet te krijgen voor hun carrière. Daarom wordt de granaat ook beschouwd als een steen van succes.


De legende achter de granaat

Granaat dankt zijn naam aan het Latijnse woord " granatus ", wat "zaadachtig" betekent. Dit is een verwijzing naar een granaatappel omdat het granaatkristal lijkt op de zaden in de vrucht.

Granaatappels worden al sinds de oudheid vereerd en worden vaak geassocieerd met vruchtbaarheid, overvloed en welvaart.

Granaat wordt ook geassocieerd met de Griekse mythologie. Volgens de legende werd Hades, god van de onderwereld, verliefd op Persephone, dochter van de godin van de natuur Demeter.

Hades verleidde Persephone tot het eten van granaatappelpitten, waardoor ze een half jaar met hem in de onderwereld moest doorbrengen.

Hierdoor wordt granaat gezien als een symbool van eindeloze liefde en bescherming.


Metafysische eigenschappen van granaat

Chakra-verbindingen

Granaat wordt geassocieerd met het wortelchakra, dat zich aan de ruggengraat bevindt. Wanneer dit energiepunt in balans is, kan het je helpen je stabiel, beschermd en geaard te voelen.

Het wordt ook geassocieerd met het hartchakra, dat wordt geassocieerd met liefde, passie en relaties. Een gebalanceerd hartchakra kan je helpen om zinvolle relaties met anderen aan te gaan.


Lichamelijke helende eigenschappen

Granaat wordt geassocieerd met bloed. Daarom moet het de vitaliteit en de bloedsomloop bevorderen.

Het wordt ook traditioneel gebruikt om je metabolisme en seksuele passie te stimuleren.


Geestelijke en emotionele helende eigenschappen

Granaat is een steen van passie. Het helpt je gevoelens van apathie op te lossen en zo de moed te vinden om je doelen te bereiken.

Als een steen geassocieerd met het hartchakra, stelt het je in staat je gevoelens te begrijpen, zodat je effectiever kunt werken.


Spirituele genezende eigenschappen

Sinds de oudheid wordt de granaat door de koninklijke elite gedragen vanwege zijn beschermende krachten. Het is bedoeld om de drager te beschermen tegen schade tijdens het reizen. Er wordt ook gezegd dat het je beschermt tegen verwondingen en ongelukken wanneer je de steen draagt.


Feng Shui-element

Granaat is ook een steen die geassocieerd wordt met het vuurelement.

Met meer vuur in je leven ben je meer gemotiveerd. Het brengt je passie naar boven als je je ongeïnspireerd voelt.

Met zijn vurige energie kunt u uw succes en uw vitaliteit verbeteren. Perfect als je meer erkenning wilt op je werk.

Als je op zoek bent naar nieuwe passie of liefde die je al hebt nieuw leven in wilt blazen, kan granaat helpen de stroom van energie in je relatieruimte te verbeteren.


Voordelen van een granaatarmband

Er zijn veel voordelen aan het dragen van een granaatarmband zoals:

 • Verhoogde passie en motivatie
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Verhoogd energieniveau
 • Verbeterde stofwisseling
 • Verhoogde zin in seks
 • Verbeterde relaties
 • Biedt bescherming
 • Meer succes en zichtbaarheid op het werk

  granaat sieraden

  Granaatsieraden zijn een populaire keuze vanwege de prachtige kleur. Het komt meestal in een dieprode kleur. Maar je vindt de sieraden ook in de kleuren roze, oranje of paars.

  Op de hardheidsschaal van Mohs heeft deze steen een niveau van 6,5 tot 7,5. Dit maakt het een duurzame steen die ideaal is voor dagelijks gebruik.

  rode granaat armband


  Hoeveel is granaat waard?

  De prijs van effen rode granaat ligt tussen de €10 en €40 per 100 gram als je hem onbewerkt koopt.

  Als u een zeldzamer type granaat wilt, kan de prijs variëren van € 500 tot € 2000 per karaat.


  Hoe weet je of Granaat echt is?

  Er zijn een paar verschillende manieren om te zien of Garnet echt is.

  Een van de meest gebruikelijke methoden is om te zoeken naar onvolkomenheden of insluitsels op het oppervlak van de steen, omdat dit tekenen van vervalsing kunnen zijn.

  Bovendien kun je de authenticiteit van een granaat vaak eenvoudig aflezen aan de kleur en het uiterlijk: echte granaten hebben meestal heldere, levendige kleuren die na verloop van tijd niet vervagen.


  Hoe een granaat te gebruiken

  Er zijn verschillende manieren waarop u een granaat kunt gebruiken:

  Draag een granaat armband of ketting

  Dit is een van de meest populaire manieren om van de voordelen van deze steen te genieten. Draag je granaatarmband de hele dag om zijn krachtige energie te benutten.

  Plaats een granaatsteen in je huis of kantoor

  Als je meer vuur en passie in je leven wilt, kun je een granaatsteen toevoegen aan je huis of kantoor. Plaats het in de zuidwestelijke hoek van je huis voor liefde, in het zuidelijke gebied voor succes en erkenning, of in de noordelijke hoek voor carrières.

  Mediteer met een beurs

  Om zijn spirituele genezende eigenschappen te gebruiken, moet je mediteren met een granaat in je hand. Terwijl je je concentreert op je ademhaling, zou deze steen je beschermen tegen schade en negatieve energieën.


  Hoe een granaatarmband te dragen

  Draag je granaatarmband aan je linkerhand. Dit komt omdat de linkerkant van je lichaam verbonden is met de energie van ontvangen.

  Door de armband aan uw ondersteunende hand te dragen, kunt u de energie van de steen absorberen.


  Hoe u uw granaatarmband schoonmaakt en oplaadt

  Om je granaatarmband schoon te maken en op te laden, kun je hem onder stromend water laten lopen wanneer je hem ontvangt. Als er te veel negatieve energie is opgehoopt, kun je het ook reinigen door het te bedekken met de rook van wierook of door het bloot te stellen aan de trillingen van een Tibetaanse klankschaal .


  Eindelijk

  Als je een granaatarmband draagt ​​vanwege zijn schoonheid of zijn helende eigenschappen, kun je genieten van een aantal voordelen van deze krachtige edelsteen.

  Van verhoogde passie en motivatie tot betere relaties en professioneel succes, er zijn veel redenen om van de Granaat te houden!

  Dus waarom voeg je vandaag geen granaat toe aan je sieradencollectie?


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.