Rode armband: betekenis, effect & regels

Rode armband: betekenis, effect & regels

Als je aan het surfen bent op internet, ben je misschien deze mysterieuze rode armband tegengekomen. Misschien heb je het in je nieuwsfeed zien adverteren, of heb je een aantal beroemdheden het zien dragen. Of misschien ken je zelfs iemand die het draagt.

Als je je afvraagt: "Wat betekent die rode armband?", dan ben je niet de enige.

In deze gids geven we je een uitgebreid antwoord op je vraag. Hier vind je alles wat je moet weten over de rode koordarmband.

Wat betekent een rode armband?

Betekenis van de rode armband

Een rode armband wordt in verschillende tradities gedragen als symbool van bescherming, geluk, geloof en verbondenheid.

Voor sommigen vertegenwoordigt het hun spirituele overtuigingen en religieuze voorkeuren. Anderen dragen het accessoire als een amulet om geluk te brengen, het kwaad af te weren of contact te maken met hun wederhelft.

Het verhaal achter de populaire rode draad verschilt van cultuur tot cultuur. Daarom vind je veel variaties op de betekenis van de rode koordarmband die we hieronder zullen bespreken.

Legende van de rode armband
legende van de armband met rode draad

Hier bij de Tao-tempel zijn we gefascineerd door de legendes achter de spirituele sieraden die je van ons ontvangt. Laten we dus dieper ingaan op hoe deze rode armbanden een van de meest populaire geluks- en beschermingsamuletten werden.

Laten we even kijken naar de oorsprong van de rode armband hieronder.

 

Rode beschermende armband

De praktijk van het dragen van een rood koord ter bescherming dateert uit de tijd van de oude joden, met name in Kabbalah, de mystieke vorm van het jodendom.

Er was eens een moeder genaamd Rachel die haar kinderen probeerde te beschermen tegen het kwaad. Ze ontwikkelde een ritueel om een ​​rode draad rond haar graf te binden om haar zonen altijd te beschermen.

Dit geloof is tot op de dag van vandaag blijven bestaan, en daarom wordt gezien dat pasgeborenen vanaf jonge leeftijd het koord om zich heen binden om hen te beschermen tegen ongeluk.

 

Geluksarmbandje met rood koordje

In een andere cultuur wordt rood beschouwd als een krachtige talisman die geluk brengt. Dit is terug te voeren op het Chinese geloof dat rood de gunstigste kleur is.

Daarom zie je in Feng Shui vaak geluksbrengers die met een rode draad zijn vastgebonden of opgehangen. Dit leidde ook tot de praktijk van het dragen van rode armbanden om mensen te zegenen met geluk en positieve energie.

 

Rode draad van het lot

Rode armbanden zijn niet alleen een geluks- en beschermingsbedel, maar symboliseren ook een verbinding.

In oosterse culturen wordt de armband met rode draad beschouwd als een "draad van het lot". Er wordt aangenomen dat het een onzichtbare draad is die twee individuen verbindt die voorbestemd zijn om samen te zijn.

Dus als je iemand een rode draad ziet dragen, hopen ze misschien dat de armband hen naar de juiste persoon zal leiden.

Waarom dragen mensen rode armbanden?

Mensen dragen om verschillende redenen rode armbanden. Sommigen dragen het om hun geloof te tonen, terwijl anderen het accessoire dragen als een fashion statement. Maar voor degenen die geloven, dragen ze de rode draad voor de vermeende voordelen, waaronder:

Bescherming tegen het boze oog

In het kabbalistische geloof weert het rode koord het boze oog af.

Het boze oog is een vloek die over een persoon wordt gebracht door een kwaadaardige blik. Het zorgt ervoor dat de negatieve energie je leven binnenkomt en je opzadelt met pech en tegenspoed. In het ergste geval kan het een kwaadaardige vloek zijn die je kan schaden.

Veel mensen, ook beroemdheden , dragen rode armbanden om zichzelf te beschermen tegen het boze oog.

geluksbrenger

Rode touwtjes worden ook geassocieerd met geluk. In feng shui is rood de ultieme kleur, die de meest gunstige energieën bevat in vergelijking met andere kleuren.

Zo wordt aangenomen dat armbanden met rood koord geluk, geluk en voorspoed aantrekken. Dit is ook de reden waarom in veel huizen en bedrijven geluksbrengers aan een rood koordje hangen.

Hetzelfde geldt voor het Tibetaans boeddhisme. Tijdens het uitvoeren van rituelen zijn boeddhistische leiders vaak te zien met een rode draad om hun polsen. Terwijl ze krachtige mantra's reciteren, verandert het rode touw in een geluksarmband.

Vervulling van verlangens

Als je een wens hebt die in vervulling moet gaan, zou de geluksarmband met rood koord ook moeten helpen om deze te vervullen.

Er is een populaire overtuiging dat als je een rode draad vastbindt terwijl je een wens doet, deze deze zal vervullen. Volgens de legende, als het rode koord er vanzelf af valt, betekent dit dat je wens al is uitgekomen. Zo niet, dan kan het ook betekenen dat je wens binnenkort in vervulling gaat.

Daarom dragen mensen een rode armband om hun intenties vervuld te krijgen.

verbinding met een zielsverwant

Heb je ooit gehoord van het rode koord van het lot? Het is een Oost-Aziatisch geloof dat is ontstaan ​​in de Chinese cultuur. Volgens de legende is het rode koord van het lot een onzichtbaar koord dat twee mensen verbindt die voorbestemd zijn om elkaar te ontmoeten.

Geregeerd door Yue Lao, de Chinese god van het huwelijk, helpt het rode koord van het lot je ware liefde te bepalen. Het verbindt je met je soulmate, ongeacht plaats, tijd of omstandigheden.

Op basis van zo'n legende geloven mensen dat het dragen van een rode armband je zal verbinden met je voorbestemde minnaar.

Zo draag je de rode armband op de juiste manier

hoe de rode koordarmband te dragen

Er zijn onuitgesproken regels als het gaat om het dragen van de rode armband.

Als je het kabbalistische geloof volgt, moet je de armband aan je linkerhand dragen, die het dichtst bij je hart ligt.

Voor liefhebbers van feng shui kun je de rode draad dragen op je niet-dominante hand, die wordt beschouwd als de ontvangende kant van het lichaam.

Ook kun je tijdens het knopen of omdoen van de armband een wens doen of een intentie zetten. Aangenomen wordt dat dit helpt om uw verlangens werkelijkheid te laten worden.

Veel Gestelde Vragen

1. Aan welke hand moet ik mijn rode armband dragen?

De oorsprong van de armband varieert van cultuur tot cultuur. Het is het beste om je te houden aan de regels van de overlevering waarin je gelooft. Je kunt het dus ofwel om de linkerpols dragen (gebaseerd op Kabbalah) of aan de ontvangende hand (gebaseerd op Feng Shui).

2. Kan ik mijn rode armband afdoen?

Laat het koord om uw pols gebonden totdat het vanzelf loslaat. Het is een algemene overtuiging dat het afsnijden van de rode armband als pech wordt beschouwd.

3. Wat betekent het als mijn rode armband eraf valt?

Wanneer de rode draad er vanzelf af valt, gelooft men dat hij uw wens heeft vervuld of op het punt staat te vervullen. Het kan ook betekenen dat hij genoeg negatieve energie heeft geabsorbeerd, d.w.z. erin geslaagd is je tegen het kwaad te beschermen.

4. Kan ik mijn eigen geluksarmbandje maken van rood koord?

Ja, je kunt je eigen armband maken. Er zijn veel doe-het-zelfvideo's online beschikbaar, zoals deze . Zorg ervoor dat je de armband zegent om zijn geluks- en beschermende krachten te gebruiken.

5. Hoe zegen ik een rode armband?

Volgens het kabbalistische geloof moet je het koord zeven keer binden. In de Tibetaans-boeddhistische traditie kun je een krachtige mantra reciteren, zoals de Six True Words Mantra om het touw te zegenen.

6. Hoe moet ik mijn rode armband schoonmaken?

Was het met vloeibare handzeep, omdat het gemakkelijk afspoelt en je armband niet beschadigt. Droog het daarna af met een schone handdoek.

7. Wat betekent de rode armband met oog?

Het oog op een rode armband wordt geassocieerd met Kabbalah. Het oog is eigenlijk het "boze oog" dat dient als een beschermende talisman tegen vloeken die door boze ogen worden veroorzaakt.

Waar rode armbanden kopen

Bij Tao Temple zorgen we ervoor dat onze artikelen alleen van de beste materialen zijn gemaakt. Onze armbanden zijn ook gezuiverd en gezegend met een krachtige mantra om u een optimaal resultaat te geven.

Hier is onze bestseller:

Rode Tibetaanse armband kopen

Afsluitende woorden

Nu heb je de betekenis van de rode armband geleerd.

Het is een accessoire dat wordt gebruikt om geluk aan te trekken, bescherming te bieden en contact te maken met je voorbestemde.

De betekenis achter de rode draad is geworteld in verschillende culturen, wat het des te interessanter maakt en meer dan alleen een sieraad.

Gerelateerde berichten


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.