Om Mani Padme Hum-armband: betekenis en gebruik

Om Mani Padme Hum-armband: betekenis en gebruik

Om Mani Padme Hum is een zeslettergrepige Sanskrietmantra in het Tibetaans boeddhisme. Ook bekend als de mani-mantra, is het een van de belangrijkste en krachtigste mantra's in de boeddhistische traditie.

Als krachtig symbool heeft de Om Mani Padme Hum-armband aan populariteit gewonnen onder degenen die geluk, fortuin en welzijn nastreven. Maar het belangrijkste is dat deze armband de harten heeft geraakt van degenen die verlangen naar verlichting.

Hier zullen we de betekenis en voordelen van Om Mani Padme Hum-armbanden onderzoeken. Lees verder om erachter te komen hoe deze mantra-armbanden uw dagelijks leven kunnen verbeteren en wat u moet doen om de volledige krachten ervan te activeren.

Betekenis van Om Mani Padme Hum armband

Om Mani Padme Hum Armband - Om Mani Padme Hum Armband Betekenis

"Dus de zes lettergrepen, Om Mani Padme Hum, betekenen dat je, afhankelijk van de beoefening die een ondeelbare eenheid is van methode en wijsheid, je onzuivere lichaam, spraak en geest kunt transformeren in het zuivere lichaam, de spraak en de geest van een Boeddha."Dalai Lama

Boeddhisten geloven dat de mantra Om Mani Padme Hum de essentie is van alle leringen van de Boeddha.

De zeslettergrepige Sanskriet mantra betekent vertaald: "Het juweel is in de lotus" . Dit betekent dat het goddelijke in ieder van ons zit .

Dit kan ook worden geïnterpreteerd als wijsheid die leidt tot verlichting. De "edelsteen" symboliseert een zuivere gemoedstoestand, terwijl de "lotus" wijsheid vertegenwoordigt.

Maar de wijsheid waarnaar hier wordt verwezen is geen kennis. Ze spreekt eerder over helderheid van geest. Er wordt gezegd dat het tot rust brengen van de geest cruciaal is om het pad van verlichting te bereiken.

de zang verstaan

Ontdek voor een beter begrip de betekenis van de Om Mani Padme Hum gegraveerd in een armband.

 • Om (ॐ ohm) - Het geluid of "vibratie" van het universum. Dit geluid is het belangrijkste van allemaal, want het is de Godkracht of Universele Energie. Wanneer het wordt gezongen, laat het gehechtheid aan trots en ego los en vestigt het vrijgevigheid.
 • Mani - Meestal vertaald met "juweel", wat de intentie om verlicht te worden betekent. De Ma (म mah) laat de gehechtheid aan jaloezie en lust los en vestigt zo een ethiek. Terwijl de Ni (णि nee) gehechtheid aan passie en verlangen loslaat, waardoor geduld ontstaat.
 • Padme - Vaak vertaald als "Lotus", wat wijsheid betekent. De pad (प, pahd) maakt de gehechtheden van vooroordelen en onwetendheid los, waardoor doorzettingsvermogen ontstaat. De ik (द्मे, meh) maakt gehechtheid aan hebzucht en obsessie los en creëert concentratie.
 • Hum (हूँ hum) - Verwijst naar de onwrikbare kracht. Wanneer het gezongen wordt, laat het gehechtheid aan haat en agressie los en creëert het wijsheid.

Voordelen van de Om Mani Mani Padme Hum Armband

Om Mani Padme Hum Armband - Om Mani Padme Hum Armband Voordelen

Met zijn immense kracht, volgens de boeddhistische traditie, wordt aangenomen dat men tevredenheid, geluk en welzijn bereikt door deze mantra te dragen.

De mani-mantra dient ook als krachtige bescherming tegen negativiteit . Dankzij de hoge vibratie zou het een reinigende werking hebben op de omgeving. De gezuiverde lucht kalmeert en kalmeert mensen en bevrijdt hen van hun kwalen.

In de oudheid plaatsten mensen vlaggen en stenen met de mantra om hun huizen te beschermen tegen negatieve energieën. Dit trekt ook goed karma aan naar hun thuisland.

Wanneer het wordt gedragen, helpt het de drager te beschermen tegen negativiteit. Het helpt je ook te focussen, zodat je je doelen en verlangens kunt bereiken.

Maar afgezien van deze voordelen van de Om Mani Padme Hum-armband , zijn er 15 belangrijke redenen om deze mantra te gebruiken.

15 voordelen van het reciteren van Om Mani Padme Hum

 1. Je zult in elk leven spirituele leiders of deugdzame koningen ontmoeten. Hierdoor kun je Dharma of Universele Waarheid beoefenen.
 2. In elk leven word je geboren op plaatsen die toegang hebben tot goeroes, tempels en tradities die je in staat stellen Dharma te beoefenen.
 3. Je zult gezegend worden met een fortuin waarmee je meditatie en de leer van de Boeddha kunt beoefenen.
 4. Je krijgt de kans om deugdzame vrienden te maken.
 5. Je wordt herboren in een lichaam dat je kan leiden op het pad van verlichting.
 6. Je zult een geest hebben die is afgestemd op het pad van de deugd.
 7. Je zult een ontembaar gevoel van persoonlijke moraal hebben.
 8. Je leeft in harmonie met de mensen om je heen.
 9. Je zult genoeg rijkdom en financieel welzijn hebben om een ​​mooi leven te leiden.
 10. Andere mensen zullen je altijd dienen en beschermen.
 11. Uw vermogen wordt beschermd tegen dieven en rovers.
 12. Je krijgt het vermogen om succesvol te zijn op alle gebieden van het leven.
 13. De deugdzame Naga's en Deva's zullen je altijd beschermen.
 14. Je zult de Dharma kunnen horen en Boeddha in elk leven kunnen zien.
 15. Je zult de heilige betekenis van leegte begrijpen en beoefenen terwijl je naar de Dharma luistert.

Gebruik de Om Mani Padme Hum armband om te mediteren , verlichting te bereiken en zijn wonderen te ervaren!

Correct gebruik van de Om Mani Padme Hum-armband

Om Mani Padme Hum-armband - Juiste manieren om de Om Mani Padme Hum-armband te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om te profiteren van uw Om Mani Padme Hum-armband . U kunt een van de volgende opties gebruiken:

 • Reciteer de mantra
 • Draag de mantra op je lichaam
 • Adem de adem in van degenen die de mantra reciteerden
 • Raak iemand aan die de mantra heeft gereciteerd
 • Zie iemand de mantra reciteren
 • Schrijf de mantra op

Wanneer je de Om Mani Padme Hum reciteert, transformeert het je. Je transformeert jezelf in iemand die een gave draagt.

Mensen die de mantra reciteren, zegenen de lucht die ze inademen en het water dat ze aanraken. Dit maakt de verspreiding van de leer van de Boeddha mogelijk.

Het dragen ervan zal je eraan herinneren om het pad naar verlichting te bewandelen. Je wordt je bewust van de immense krachten die uitgaan van de Om Mani Padre Hum.

Hier zijn enkele gerelateerde producten:

Om Mani Padme Hum armband - Mani Mantra Tibetaanse handgemaakte zilveren geluksarmband Om Mani Padme Hum Armband - Feng Shui Bixie Mani Mantra Bescherming Wealth Ring Om Mani Padme Hum armband - Feng Shui Bixie Mani Mantra Black Obsidian Wealth Bracelet Om Mani Padme Hum armband - handgemaakte Obsidiaan Mani Mantra kralen armband

Afsluitende woorden

Als je de volledige krachten van de Om Mani Padme Hum-armband wilt activeren, moet je één worden met Boeddha en jezelf toestaan ​​je lichaam, spraak en geest te zuiveren.

Maak contact met het goddelijke dat in ons leeft. Alleen dan bereik je ware verlichting.

LEES OOK: Hoe een Feng Shui Bixie-armband te dragen

Wil JIJ geluk aantrekken? Ontdek Feng Shui-manieren om geluk aan te trekken in het Jaar van de Metalen Rat!


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.