Feng Shui 2021: hoe je geluk kunt aantrekken in het jaar van de metalen os

Feng Shui 2021: geluk aantrekken in het jaar van de metalen os

Het jaar 2020 was vol wendingen toen COVID-19 ons verraste en de wereld op zijn grondvesten deed schudden. We hebben maanden van lockdown en social distancing doorstaan, levend in angst voor onszelf en onze families. Het volstaat te zeggen dat het Jaar van de Metaalrat ons in het algemeen een hobbelige rit heeft bezorgd.

Maar nu we het einde van 2020 naderen, wat verwachten we dan voor het Jaar van de Metaalos ? Wordt het jaar van de os een geluksjaar voor ons?

"Het komende ossenjaar is de tijd van wederopbouw en aanpassing."

Gelukkig vertellen de sterren ons dat 2021 deze keer een hoopvol jaar wordt. De Os is een sterrenbeeld dat staat voor stabiliteit. Dit jaar zal de wereld beter omgaan met de veranderingen in het milieu.

In combinatie met het metalen element geeft het jaar ons het uithoudingsvermogen en de robuustheid die we nodig hebben om de uitdagingen die op ons pad komen het hoofd te bieden.

Als we een gedurfde nieuwe wereld binnenstappen, zullen de kwaliteiten van de Os, namelijk doorzettingsvermogen en voorzichtigheid, ons leiden. Deze zullen ons begeleiden om correct en zorgvuldig te navigeren om een ​​beter jaar te leven, niet bang voor de veranderingen die de nieuwe wereld met zich meebrengt.

Het jaar van de Metal Ox ziet er relatief helderder en vergevingsgezinder uit dan het jaar van de Rat. En om het meeste uit 2021 te halen, is het tijd om acht te slaan op de Feng Shui-praktijken die ons geluk kunnen brengen in het komende jaar.


Feng Shui-tips voor het aantrekken van geluk in 2021

Compatibele Chinese dierenriem: rat, slang en haan | Incompatibele Chinese dierenriem: geit, paard en hond | Gelukskleuren: wit, grijs, zilver, geel, blauw

1. Draag de gelukskleur voor 2021

De gelukskleur voor 2021 wordt geassocieerd met de Chinese dierenriem en het element dat het jaar regeert. Voor dit jaar is het sterrenbeeld Os en het heersende element Metaal.

Hieronder hebben we de kleuren gecategoriseerd als belangrijkste gelukskleuren die geluk stimuleren en balancerende kleuren die gebrek aan energie neutraliseren.

Belangrijkste gelukskleuren die metaal vertegenwoordigen: wit, grijs, zilver

In feng shui zijn de kleuren die het meest geassocieerd worden met metaal wit, grijs en goud. Aangezien metaal dit jaar echter zijn yin-polariteit aanneemt, vertegenwoordigt zilver het element beter dan goud.

Belangrijkste gelukskleuren die de os vertegenwoordigen: geel, blauw

De os is het tweede dier in de Chinese dierenriem dat wordt geassocieerd met het element aarde. De aarde wordt gesymboliseerd door geel, de overheersende kleur van het jaar. Blauw wordt ook als geluk beschouwd omdat water het secundaire element van de os is.

Evenwichtige kleuren voor bescherming: groen, rood

Aangezien de dominante elementen in het jaar van de Os metaal, aarde en water zijn, zullen de elementen hout en vuur schaars zijn in 2021. Om de onbalans in evenwicht te brengen, zullen mensen baat hebben bij het dragen van de kleuren groen en rood. Deze kleuren vullen de energiegaten en beschermen je tegen de negatieve effecten van het gebrek.

Draag de genoemde kleuren om de energie van de heersende elementen te versterken. Het kan zijn door de kleding die je draagt, de accessoires die je draagt ​​of de items die je dit jaar bij je hebt.

2. Gebruik feng shui geluksbrengers

In de Chinese traditie zijn er verschillende symbolen die traditioneel worden gebruikt om de goede chi-energie om je heen te versterken. Deze symbolen komen in de vorm van geluksbrengers om bepaalde aspecten van je leven te verbeteren, waaronder rijkdom, carrière, gezondheid, familie en liefde.

Hier hebben we enkele feng shui-amuletten samengesteld op basis van de dominante elementen in het jaar van de metalen os.

geldboom

geldboom

De geldboom is een feng shui-remedie om de geldstroom in uw huis te stimuleren. De bladeren lijken niet alleen op de vorm van munten, maar vertegenwoordigen ook de vijf elementen van Feng Shui. Om de welvaartsenergie om je heen te activeren, plaats je de geldboom in het welvaartsgebied van je huis. Dit is in het zuidoosten.

Gerelateerde artikelen: Citrien geldboom

Lachende Boeddha

lachende boeddha

De lachende Boeddha is meer dan alleen een vrolijk beeld van de verlichte. Er wordt aangenomen dat het een symbool is van veel goede dingen. Sommige overtuigingen zeggen dat de Lachende Boeddha je wensen zal vervullen als je hem met een positieve houding aanspreekt. Daarom is het een populaire geluksbrenger geworden om overvloed, welvaart, goede gezondheid, geluk en succes te bereiken.

Gerelateerde items: Halsketting van jade met lachende Boeddha

Bixie

pixie

Niet veel feng shui-enthousiastelingen weten van Bixie. Maar dat maakt het schepsel van rijkdom niet minder krachtig. In feite wordt Pixiu al sinds de oudheid gebruikt om rijkdom aan te trekken en te beschermen. Afgezien daarvan is het de enige feng shui-remedie waarvan bekend is dat deze de groothertog kalmeert, de god die verantwoordelijk is voor het toebrengen van ongeluk.

Gerelateerde artikelen: Bixie-armband

draak en feniks

draak en feniks

In feng shui zijn de draak en de feniks het ultieme koppel. Deze dieren belichamen de yin en yang, de perfecte harmonie. Samen vertegenwoordigen ze duurzame relaties en huwelijkssucces. Daarom wordt gezegd dat het dragen van deze symbolen paren zegent met een gelukkig leven samen.

Gerelateerde artikelen: Ringen met zilveren draak en feniks

Chinese munten

Chinese munten

Chinese munten worden traditioneel gebruikt als feng shui-versterkers. Ze staan ​​bekend om hun ronde vorm en vierkant gat in het midden, dat hemel en aarde voorstelt. Van deze munten wordt gezegd dat ze de energie van rijkdom en geld aantrekken. Afgezien daarvan worden ze ook gebruikt om te beschermen tegen financieel verlies.

Gerelateerde Artikelen: Armband met Chinese Munten

 

rood koord

rode snaar

Denk aan enkele decoratieve geluksbrengers en je zult zien dat velen van hen zijn vastgebonden met een rood koord. Dit komt omdat rood de ultieme kleur is in feng shui. Rood is gezegend met welvarende energie die mensen geluk, bescherming en voorspoed schenkt.

Gerelateerde items:
Handgemaakte boeddhistische Tibetaanse geluksarmband

 

Chinees sterrenbeeld

Chinees sterrenbeeld

Je erft niet alleen de eigenschappen van je dierenriemdier. Er wordt ook aangenomen dat ze dienen als schildwachtdieren die je tegen schade zullen beschermen. Tegenwoordig is het gebruikelijk om een ​​afbeelding van je Chinese dierenriem als armband, ring of ketting te dragen. Het dragen van je sterrenbeeld zou je geluk brengen en negatieve energieën neutraliseren.

Gerelateerde items: Chinese Zodiac String armbanden

 

olifant

olifant

Er wordt gezegd dat olifantensymbolen geluk brengen. Dit geldt met name voor symbolen met de slurf van een olifant. Afgezien van geluk bieden ze bescherming en schenken ze vruchtbaarheid aan degenen die ernaar zoeken.

Gerelateerde items: Zilveren olifant ketting

3. Activeer de Flying Stars in 2021

Let ook dit jaar op de positie van de vliegende sterren van de Metal Ox. Optimaliseer de positieve gebieden voor feng shui om de gunstige energieën in die ruimtes te versterken. Aan de andere kant plaatst feng shui remedies in de negatieve gebieden om de slechte energieën daarin te neutraliseren.

Hieronder hebben we de positieve en negatieve gebieden samengevat waar je op moet letten op basis van de sterrenkaart van 2021 .

Positieve punten in 2021:

West - 8e jaarlijkse ster (The Prosperity Star)
Zuid - 1e ster van het jaar (de favoriete ster)
Oost - 4e jaarlijkse ster (de ster van romantiek en wetenschap)
Midden - 6e jaarlijkse ster (de hemelse ster)
Noordoost - 9e jaarlijkse ster (The Celebration Star)

Negatieve gebieden in 2021:

Zuidoost - 5e jaarlijkse ster (The Unlucky Star)
Noord - 2e jaarlijkse ster (The Illness Star)
Southwest - 3e jaarlijkse ster (The Quarrelsome Star)
Noordwest - 7e jaarlijkse ster (The Heist Star)

  4. Andere Feng Shui-praktijken voor geluk

  Tot slot nog een paar tips om geluk aan te trekken in het jaar van de Metalen Os:

  • Zet een grote spiegel in je kamer. Dit is bedoeld om de symbolische rijkdom te verdubbelen van wat op uw tafel wordt weerspiegeld.
  • Hang windgong vastgebonden met een rood touwtje in de geldruimte van je slaapkamer.
  • Plaats groene planten zoals bamboe in het welvaartsgebied om groei in alle aspecten van je leven te stimuleren.
  • Versier je welvaartsgebied met welvaartssymbolen zoals de kristallen bol van de welvaartsdraak.
  • Zet een schaal met fruit op tafel als teken van overvloed.
  • Bewaar al je geld thuis op dezelfde plek.
  • Zorg dat je geld bij je hebt op Chinese oudejaarsavond en je verjaardag.
  • Programmeer je geest alsof je al financieel gelukkig bent. Dat betekent niet dat u te veel uitgeeft, maar het gaat erom uw geest te bevrijden van financiële zorgen.

   

  Eindelijk

  Het jaar van de Metal Ox komt eraan, en daarmee komt hoop op betere tijden, vooral voor degenen die compatibel zijn met de heersende dierenriem en het heersende element.

  Of je ster nu wel of niet overeenkomt met het jaar, er zijn feng shui 2021 -praktijken en -remedies die je kunt observeren om je geluk te vergroten. En bij Tao Temple wensen we iedereen altijd het beste!


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.