De Sigil van Aartsengel Michaël: wat is het en hoe het te gebruiken

De Sigil van Aartsengel Michaël is een traditioneel symbool dat eeuwenlang in het oosters-orthodoxe christendom werd gebruikt om bescherming op te roepen tegen spirituele gevaren en boze geesten. Het is de laatste jaren populair geworden en het is gemakkelijk te zien waarom.

Hier kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van het zegel en de betekenis die het tegenwoordig zo populair maakt.


BELANGRIJKE PUNTEN
 • De betekenis van het teken van Aartsengel Michaël draait om bescherming, moed en kracht.
 • Aartsengel Michael is de commandant van het leger van engelen volgens het heilige boek.
 • Mediteer, draag of toon het symbool van St. Michael om de goddelijke energie van de aartsengel op te roepen.

Wat is het zegel van de heilige aartsengel Michaël?

Het zegel van Sint-Michiel is een krachtig en vereerd heilig symbool.

In het heilige boek heeft elke aartsengel zijn eigen zegel met gezegende goddelijke kracht. Het zegel van Sint-Michiel wordt gebruikt om een ​​band tussen mensen en de aartsengel tot stand te brengen.

Velen gebruiken de sigil om de zegen van de engel op te roepen, waardoor ze kracht en bescherming krijgen tegen de krachten van het kwaad.


Wie is aartsengel Michaël?

Michael is getiteld "Aartsengel van Moed". Hij is een krachtige vechter en de commandant van het engelenleger.

De eerste bekende vermelding van zijn naam is in de joodse literatuur, geschreven tussen de derde en tweede eeuw voor Christus. was geschreven. Deze werken beschrijven hem als de leider van alle engelen en aartsengelen en maken hem verantwoordelijk voor de bescherming van Israël.

Michael staat erom bekend de hemelse machten te leiden in de strijd tegen Satan.

Als leider van deze machtige wezens was hij ook belast met het handhaven van wet en orde over de hele wereld. Michael helpt ook zielen op hun reis naar het paradijs wanneer ze hun fysieke lichaam verlaten.


Waarom de Sigil van Aartsengel Michaël gebruiken?

Vanwege zijn lange geschiedenis van het bestrijden van het kwaad en het beschermen van de wereld, is Michael een icoon van bescherming geworden.

Zijn naam wordt voornamelijk gebruikt door militairen en medewerkers van het ministerie van Defensie. Veel automobilisten roepen ook zijn naam aan om hen tijdens hun reizen te beschermen tegen ongelukken.

De aartsengel helpt je ook om je levensdoel te ontdekken. Het aanroepen van zijn naam inspireert je om actie te ondernemen. Als je een project hebt waar je hulp bij nodig hebt, zal hij er zijn om te helpen.

Hij is een toonbeeld van moed en vastberadenheid. Hij heeft daarentegen een stem die gezaghebbend maar vriendelijk is. Velen beweren dat het aanroepen van zijn aanwezigheid hen kalmeert in tijden van nood.

Om deze redenen gebruiken mensen zijn zegel om zijn zegeningen van bescherming, moed en kracht af te roepen om hen in elke situatie te helpen.


Hoe de sigil van aartsengel Michaël te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om het zegel te gebruiken.

hulpmiddel bij meditatie

Als je de sigil gebruikt voor meditatie, ga dan in een comfortabele houding zitten en houd het symbool in je handen. Concentreer je op je ademhaling en zuiver je geest van alle gedachten.

Zie Aartsengel Michaël in je geestesoog. Visualiseer hem als een krachtig lichtwezen. Vraag hem dan om je te omringen met zijn energie en bescherming.

Blijf in deze staat zolang je je comfortabel voelt. Als je klaar bent, bedank Aartsengel Michaël voor zijn aanwezigheid.

Draag het als een ketting

Een andere manier om het zegel te gebruiken, is door het bij u te dragen.

Als je de sigil als ketting draagt, kun je het symbool dicht bij je hart houden. Telkens als je naar beneden kijkt, word je herinnerd aan de bescherming van Aartsengel Michaël.

Expositie

Je kunt hem ook in je auto leggen of op je bureau op het werk. Waar je het ook plaatst, weet dat Aartsengel Michaël over je waakt.


Het zegel van Michael - een symbool van bescherming

Vaak komt Michael ons te hulp. Bijvoorbeeld wanneer we een ongeval overleven. Om deze reden bidden automobilisten hem in de hoop dat hen onderweg geen ongelukken zal overkomen.

Dat wil zeggen, hij helpt de eerlijke en oprechte. Sterker nog, hij helpt anderen hun bezittingen te behouden. Michaels bescherming strekt zich ook uit tot negatieve gevoelens en invloeden zoals zorgen en wanhoop.

Het leven van een persoon kan een hel lijken wanneer hij dit soort emoties ervaart. Als je contact met hem opneemt, zal hij voor je vechten, zodat je eindelijk een einde kunt maken aan al deze negativiteit. Het stelt ook uw professionele positie veilig.

de sigil van aartsengel michael

Hoe kom je in contact met Aartsengel Michaël?

Aartsengel Michaëls oprechte bezorgdheid voor de mensen om hem heen maakt hem de ideale engel om aan te roepen. Iedereen die hem bezoekt, kan een van zijn vrienden of medewerkers worden.

Maar het is niet waar dat men Michael niet persoonlijk kan spreken, want hij is het hoofd van de aartsengelen. Het gebruik van zijn sigil is een goede manier om hem aan te roepen en hem dichtbij te hebben in tijden van nood.

Je kunt er zeker van zijn dat Aartsengel Michaël je zal reinigen van alle aanhoudende negativiteit. Bel hem wanneer u zich uitgeput, verloren, ongemotiveerd of losgekoppeld van uw werk voelt. Hij is degene die je zal begeleiden, inspireren en te allen tijde voor je zal zorgen.

Hier zijn een paar tekenen dat Aartsengel Michaël in de buurt is:

 • Je ziet vonken en lichtflitsen voor je ogen.
 • Een warm, tintelend gevoel, vaak in het hoofd, overvalt je.
 • Je krijgt een onderbuikgevoel over aankomende gevaren.
 • Michaëls gelijkenis en die van zijn zwaard komen je vaak voor.
 • Je wordt beschermd tegen schade door een liefdevolle aanwezigheid.

  Gebed tot Sint-Michiel

  Wanneer je Aartsengel Michaël aanroept met zijn zegel, is het goed om duidelijke bedoelingen te hebben en ervoor te zorgen dat je hem op de juiste manier aanroept. Het volgende gebed is een goed voorbeeld:

  "St. Michael! Zo nederig als ik kan, vraag ik je om ons te beschermen en onze geestelijke verdediging te versterken. Kom alsjeblieft naar mijn zijde goddelijke beschermer. Stuur Gods machtige zegeningen naar degenen om wie je geeft. Amen!"


  Eindelijk

  Als je goddelijke bescherming wenst, is de sigil van Aartsengel Michaël het beste hulpmiddel voor die taak. Het is een krachtig symbool dat op veel manieren kan worden gebruikt.

  Als je Aartsengel Michaël dicht bij je hebt, voel je zijn aanwezigheid en weet je dat je altijd veilig bent.


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.