Affirmaties: wat het is en hoe het je kan helpen

Wordt u 's ochtends vaak wakker en voelt u zich op de een of andere manier verkeerd? Heb je dagen waarop negatieve gedachten invloed hebben op hoe je jezelf ziet?

Als je ja hebt geantwoord op de vragen, dan kunnen dagelijkse affirmaties een nuttige techniek voor je zijn. Door deze gewoonte in je leven op te nemen, kan je denken veranderen en je leven verbeteren.

In deze post krijg je enkele voorbeelden van dagelijkse affirmaties, hoe je ze kunt gebruiken en hoe ze werken.

Wat zijn dagelijkse affirmaties?

Affirmaties zijn zinnen die we tegen onszelf zeggen, zodat we succes en geluk kunnen vinden. We gebruiken ze om positieve veranderingen in onze geest mogelijk te maken. Door de zinnen regelmatig te herhalen, helpen affirmaties ons onze doelen te bereiken.

Klinkt eenvoudig, maar affirmaties mogen geen lege zinnen zijn. Het moeten woorden of zinnen zijn met een persoonlijke betekenis waarin je kunt geloven.

Een lijst met te gebruiken affirmaties is slechts de eerste stap. Je moet het doel begrijpen, niet alleen herhalen. Het is belangrijk dat u zich inspant om de kernbetekenis toe te passen in uw dagelijks leven.

Voordelen van Affirmaties

Affirmaties herinneren ons aan fundamentele zaken die we misschien uit het oog zijn verloren. Het kan ons helpen om gewoon te stoppen en onszelf eraan te herinneren dat we geweldige mensen zijn.

Gebruik het om jezelf te motiveren door middel van woorden in je oefening. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet aan je doel werkt, kun je het gebruiken om je drive om je doelen te bereiken te vergroten.

Affirmaties zijn ook een geweldige manier om je gevoel van eigenwaarde te vergroten. Ze kunnen je helpen om je beter te voelen en negatieve gedachten en woorden te verminderen. Een remedie tegen onvoorspelbare onaangename emoties die het leven met zich meebrengt.

Hoe dagelijkse affirmaties te doen

Dagelijkse affirmaties zijn gemakkelijk uit te voeren. Het enige dat u hoeft te doen, is een zin kiezen waarmee u zich verbonden voelt en deze regelmatig herhalen. Om dit wat beter uit te leggen, volgen hier een paar tips om je te helpen een succesvolle routine op te bouwen:

1. Affirmaties moeten hardop worden uitgesproken.

Je affirmaties hardop uitspreken kan een beetje raar zijn, maar het is noodzakelijk. Je affirmaties mentaal uitspreken is prima, maar het horen en voelen geeft je affirmaties een andere kracht. Het opnemen van de extra zintuigen van het horen en het verbaliseren van affirmaties geeft structuur aan een ongrijpbare zaak.

​2. Dagelijks affirmaties geoefend.

Probeer het herhalen van je affirmaties in je routine op te nemen gedurende ongeveer 5 minuten nadat je wakker bent geworden. Door slechts een paar minuten te besteden aan het benoemen van je beste eigenschappen, kan het je hele dag verbeteren. U kunt meer tijd aan affirmaties besteden en daardoor betere resultaten zien.

3. Oefen regelmatig affirmaties.

Regelmaat is de sleutel bij affirmaties. Probeer geen dag te missen. Anders leiden uw inspanningen mogelijk niet tot het gewenste resultaat. Affirmaties zijn een geweldige manier om jezelf sterker te maken en werken het beste als je ze dagelijks doet.

4. Wees geduldig met de resultaten.

Wees geduldig. Houd u aan uw routine, ook al duurt het even voordat u veranderingen opmerkt. Verbeteringen zie je alleen als je je specifieke affirmaties vaak genoeg herhaalt. Zo vaak dat je geest erin begint te geloven.

De 3 P's van Affirmaties

De 3 P's van Affirmaties zijn richtlijnen voor hoe je affirmaties zouden moeten klinken. Deze richtlijnen zorgen ervoor dat je je affirmaties correct doet.

aanwezig . Je moet het gevoel hebben dat je affirmaties al waar zijn, zodat ze een blijvende impact op je leven kunnen hebben.

Daarom is het belangrijk dat je ze in de tegenwoordige tijd schrijft. Zeg je affirmaties niet in de toekomende tijd, anders maak je duidelijk dat het je nog niet is overkomen.

Wat je wilt beïnvloeden met de affirmatie is jouw vandaag en niet jouw morgen. Door jezelf eraan te herinneren dat de positieve energieën van deze oefening in je leven komen.

Persoonlijk. Affirmaties zijn er speciaal voor jou. Hoe sterk je je ook voelt, je hebt geen controle over de acties van anderen. Alleen je eigen gedachten en gevoelens zijn jouw verantwoordelijkheid.

Maak van je affirmaties een intieme oefening en ga niet in op de mening van anderen.

positief . In uw bevestiging moet de uitdrukking die u gebruikt positief zijn. Dit is om u eraan te herinneren dat u iets goeds voor uzelf wilt bereiken.

Als je je affirmaties positief maakt, dan ben je op de goede weg. Nooit vergeten: het is belangrijk dat je je energie richt op wat je wilt bereiken.

Dagelijkse affirmaties voor jou

Hier zijn enkele affirmaties om te gebruiken om aan de slag te gaan:

 • ik ben genoeg
 • Ik ben geliefd en geaccepteerd.
 • ik ben dol op mezelf
 • Ik ben sterk.
 • Ik kan voor mezelf opkomen.
 • Ik ben dapper.
 • Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk.
 • Ik ben een goed persoon.
 • Mijn leven is vol zegeningen.
 • Ik ben mooi zoals ik ben.
 • Ik ben in staat mijn werk naar behoren te doen
 • Ik ben succesvol in het leven.
 • Ik kan voor mezelf opkomen.
 • Ik ben meer dan wat mijn verleden is.
 • Ik heb de controle over mijn leven.
 • Ik ben klaar voor verandering.
 • Ik kan mezelf op de eerste plaats zetten.

Hierdoor kunt u ze voor u personaliseren. Door heel specifiek te zijn over wat je wilt bereiken, zul je het veel beter bereiken.

Eindelijk

De praktijk van dagelijkse affirmaties kan nuttig zijn om optimistischer te zijn. Affirmaties kunnen ons ook helpen onze gedachten te verleggen, zodat ons algehele welzijn kan worden verbeterd.

Toch is het belangrijk dat dit geen snelle oplossing voor onze problemen is. Zoals met veel dingen kost het tijd. Hoewel het misschien moeilijk is om te praten over dingen waarvan je niet gelooft dat ze waar zijn, ga gewoon door.

Met dagelijkse oefening begin je te geloven in de dingen die je zegt. Met affirmaties kun je jezelf er altijd aan herinneren dat je het verdient om bemind te worden. Je hebt alle recht om je goed te voelen over jezelf.


1 Kommentar


 • Hubert

  Danke für Deine Vorschläge.
  Liebe Grüsse
  Hubert Riedl hbrtrdl@gmail.com


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.