9 manieren om negatieve energie uit je lichaam te verwijderen

Je hebt waarschijnlijk al eerder gehoord van energiereiniging. Het is een methode om negatieve energie uit je lichaam en geest te verwijderen, zodat je je positiever, ontspannen en vrediger kunt voelen.

Sommige mensen geloven dat de energie in je lichaam verbonden is met je ziel, en als je je goed voelt, is dat te zien. Maar als u zich niet goed voelt, kan dit uw algemene levenshouding beïnvloeden.

Daarom is schoonmaken zo belangrijk. Het helpt je te focussen op wat je gelukkig maakt en waar je je goed bij voelt.


Wat is negatieve energie?

Negatieve energie is een vorm van energie die schadelijk kan zijn voor het lichaam.

Als het niet wordt gecontroleerd, kan het zich manifesteren in verschillende aandoeningen zoals stress, angst en zelfs fysieke pijn. Het kan ook ongeluk brengen dat je leven kan beïnvloeden.


Wat veroorzaakt negatieve energie in je lichaam?

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan negatieve energie in iemands lichaam:

 • negatieve emoties
 • Omringd zijn door negatieve mensen
 • ongewenste gedachten
 • Aanhoudende klachten

  Als je je vaak gestrest, boos, jaloers of ongelukkig voelt, ben je geneigd negatieve energie aan te trekken.

  Je kunt deze slechte vibes ook verzamelen als je te lang met negatieve mensen omgaat. Zelfs kleine dingen kunnen optellen, waardoor er te veel negatieve energie wordt opgehoopt. als b.v. Als een familielid bijvoorbeeld een slechte dag op het werk had en in een slecht humeur thuiskwam, zou jij je ook slecht kunnen voelen. Op deze manier kan het individu negatieve energie doorgeven aan andere mensen.

  Negatieve gedachten hebben ook invloed op je auraveld, waardoor ongewenste energie je positieve energiereserves kan aantasten.

  Als je al langere tijd last hebt van lichamelijke kwaaltjes zoals hoofdpijn, kan dat ook komen door negatieve energie.


  Waarom is het belangrijk om negatieve energie te elimineren?

  Veel spirituele beoefenaars geloven dat een energiezuivering je kan helpen om van pech, ongeluk en zelfs ziekte in je lichaam af te komen. Daarom is het reinigen van negatieve energie een van de belangrijkste oefeningen die je kunt doen om je welzijn te verbeteren.

  We weten dat het gemakkelijk is om te vervallen in een routine van omringd zijn door negatieve mensen en situaties. Het voelt gewoon alsof er geen andere manier van leven is. Maar we kunnen je vertellen: je hoeft niet zo te leven.

  Zodra je begint met het reinigen van je lichaam, het opruimen van je ruimte en het creëren van heilige ruimtes waar alleen goede vibes zijn toegestaan, zul je onmiddellijk een verschil in je leven zien - en de mensen om je heen ook.

  Symptomen van negatieve energie in je lichaam

  Voordat we bespreken hoe je van negatieve energie af kunt komen, gaan we eerst na of je al te veel energie in je lichaam hebt opgebouwd.

  Hier zijn enkele tekenen dat je een energetische reiniging nodig hebt:

  • Je bent altijd moe, ook als je goed geslapen hebt
  • Je bent snel prikkelbaar en prikkelbaar
  • Je hebt het gevoel dat je het gewicht van de wereld op je schouders hebt
  • Je trekt drama en negatieve mensen aan in je leven
  • Er gebeuren de hele tijd slechte dingen met je
  • Je hebt negatieve gedachten over jezelf
  • Je bent altijd ziek
  • Je hebt het gevoel dat je in een sleur zit

   Als een van bovenstaande symptomen op jou van toepassing is, kan het tijd zijn voor een energetische reiniging. Lees verder om erachter te komen hoe.


   Hoe je je lichaam kunt ontdoen van negatieve energie

   1. sporten

   Trainen helpt opgekropte spanning en stress te verminderen, en verhoogt de stemming en het energieniveau.

   De endorfines die vrijkomen tijdens het sporten zijn vergelijkbaar met opiaten zoals morfine en heroïne, maar zonder het risico van verslaving of andere schadelijke bijwerkingen. Deze endorfines werken als neurotransmitters in de hersenen, binden zich aan receptoren op zenuwcellen en voorkomen dat pijnsignalen de hersenen bereiken.

   Dus als je je goed voelt na een training, zul je je waarschijnlijk minder gestrest en meer ontspannen voelen.


   1. meditatie

   Meditatie is een van de krachtigste hulpmiddelen die we hebben om negatieve energie te bestrijden.

   Door meditatie te beoefenen, kun je verbinding maken met je hogere zelf en een hogere energiefrequentie aanboren. Wanneer je verbonden bent met deze hogere frequentie, is het gemakkelijker om los te komen van de ketenen van negativiteit.

   Er zijn veel verschillende soorten meditatie , dus vind degene die het beste bij je past. Enkele veel voorkomende vormen van meditatie die worden gebruikt voor zuivering zijn geleide meditatie, visualisatie en ademwerk.


   1. geluidstherapie

   Geluidstherapie maakt gebruik van verschillende geluiden en frequenties om genezing in het lichaam te bevorderen.

   Veelgebruikte geluidstherapieën die voor zuivering worden gebruikt, zijn onder meer kristallen schalen, gongs en stemvorken. Onze favoriet is echter de Tibetaanse klankschaal .

   Dit instrument wordt al honderden jaren gebruikt om mensen te helpen ontspannen en mediteren. De kom is vaak gemaakt van verschillende metalen zoals zilver en koper, waarvan wordt aangenomen dat de trillingen het lichaam stimuleren om te genezen.


   1. fumigatie

   Wierook is een oude spirituele praktijk van het verbranden van heilige planten om het lichaam te zuiveren. Het is gebaseerd op de overtuiging dat het roken van salie ongewenste energie elimineert.

   Wierookstokjes worden gemaakt van kruiden en andere natuurlijke materialen zoals witte salie , cederhout, palo santohout, zoethout en kopalhars. De rook van deze ingrediënten kan worden gebruikt om lichaam, geest en ziel te zuiveren door de rook van de brandende kruiden om je heen te wervelen.


   1. Reiki-genezing

   Reiki-genezing is een Japanse techniek die wordt gebruikt om negatieve energie uit het lichaam te verwijderen. Het is gebaseerd op het idee dat er een onzichtbare "levensenergie" is die door ons heen stroomt en verantwoordelijk is voor ons welzijn.

   Wanneer deze levensenergie laag is, is de kans groter dat we ziek worden of gestrest raken, en wanneer deze hoog is, is de kans groter dat we gelukkig en gezond zijn.

   1. Kristallen

   Kristallen staan ​​bekend om hun vermogen om energie op te nemen en op te slaan. Ze kunnen worden gebruikt om negatieve energie uit het lichaam te verwijderen door jezelf ermee te omringen of ze als sieraad te dragen.

   Enkele van de meest populaire kristallen die voor zuivering worden gebruikt, zijn amethist, helder kwarts, turkoois en zwarte toermalijn.

   U kunt deze kristallen op uw lichaam plaatsen of in specifieke delen van uw huis waar u de meeste tijd doorbrengt (zoals uw slaapkamer). Je kunt ze ook bij je dragen in een etui of zelfs onder je kussen als je slaapt.


   1. dagboek schrijven

   Een dagboek bijhouden kan je helpen een vrediger leven te leiden door je gedachten en gevoelens te ordenen. Dit is vooral het geval wanneer u zich overweldigd of onbeheerst voelt.

   Deze methode helpt ons ook onze ervaringen te verwerken door ze onder woorden te brengen. In ruil daarvoor helpt het ons om onszelf beter te begrijpen en geeft het ons inzicht in wat er in ons omgaat. Dit soort inzicht kan ons ertoe brengen ons leven te veranderen.

   Als we onze dagen vastleggen, kunnen ook wij erop terugkijken en zien hoe ver we zijn gekomen. Dit helpt ons waarderen wat we hebben bereikt. Dit vermindert onze negatieve gedachten, die een van de oorzaken zijn van ongewenste energie.


   1. aromatherapie

   Aromatherapie is een andere effectieve methode om het lichaam van negatieve energie te reinigen. Essentiële oliën worden gebruikt om genezing en ontspanning in het lichaam te bevorderen.

   U kunt aromatherapie op veel verschillende manieren gebruiken, b.v. B. door de oliën te vernevelen met lavabolletjes , toe te voegen aan je badwater of direct op de huid aan te brengen.


   1. feng shui

   Feng Shui is een Chinese praktijk gebaseerd op de overtuiging dat onze omgeving een directe invloed heeft op ons energieniveau.

   Dus door kleine veranderingen in onze omgeving aan te brengen, kunnen we de energie in onze ruimte veranderen en ons welzijn verbeteren.

   Enkele veelgebruikte feng shui-technieken die voor het schoonmaken worden gebruikt, zijn opruimen, meubels herschikken en planten aan uw ruimte toevoegen.


   Eindelijk

   Je realiseert je misschien niet eens hoeveel negatieve energie je elke dag absorbeert en hoe dit je gezondheid beïnvloedt. Maar als je eenmaal begint op te letten, zul je versteld staan ​​hoeveel beter je je zult voelen als de ongewenste energie eenmaal weg is.

   Onthoud dat er altijd mogelijkheden zijn voor zuivering en genezing. Als je het gevoel hebt vast te zitten in een cyclus van negatieve energie, zijn er manieren om uit deze cyclus te breken en verder te gaan naar een positievere levenservaring.

   Met elk van de bovenstaande methoden kunt u een betere gezondheidstoestand en welzijn bereiken.


   1 Kommentar


   • Roland Paul Schlotter

    Herzlichen Dank für die Zeit und für die Weisheit! Energetik was beschäftigt sollte immer in der Liebe sein sowie jedes Wesen!


   Hinterlassen Sie einen Kommentar

   Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

   Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.