7 Spirituele symbolen in sieraden en hun betekenis

Symbolen spelen een belangrijke rol in spiritualiteit.

Jarenlang hebben mensen symbolische sieraden gedragen om hun persoonlijkheid, hun overtuigingen en hun waarden te vertegenwoordigen. Deze symbolen worden gezien als een schakel tussen de drager van de sieraden en hun spirituele praktijken.

Er zijn verschillende soorten spirituele sieraden uit verschillende culturen en tradities. Hier zijn zeven populaire symbolen in sieraden en hun betekenis.


lotusbloem

lotusbloem

De lotusbloem is een symbool van wijsheid en zuiverheid. In het hindoeïsme en het boeddhisme wordt de lotusbloem vaak geassocieerd met spiritueel ontwaken en verlichting. Mensen dragen dit symbool in sieraden om kennis op te doen en een puur leven te leiden.


Om-symbool

Om-symbool

In het hindoeïsme is de Om een ​​heilig geluid waarvan wordt gezegd dat het het krachtigste geluid ter wereld is. Dit komt omdat het de essentie van het hele universum vertegenwoordigt. Hierdoor wordt het vaak gebruikt in mantra's of gebeden. Het dragen van sieraden met dit symbool kan ons helpen om ons verbonden te voelen met de wereld, om vriendelijk, gepassioneerd en liefdevol te blijven.


Oneindige knoop

eindeloze knopen

In Buddhimsus is de Oneindige Knoop een symbool van de nooit eindigende levenscyclus. Het is ook een herinnering dat alles met elkaar verbonden is. Het is een van de acht gunstige symbolen van het boeddhisme, waarvan wordt gezegd dat ze geluk vertegenwoordigen. Dit symbool in sieraden kan ervoor zorgen dat we ons met alles verbonden voelen, waardoor ons leven in balans komt.


Kruis

kruis

Het kruis is een symbool van het christendom dat de kruisiging van Jezus Christus vertegenwoordigt. Het is een herinnering aan het offer van Christus en wordt ook gebruikt als een symbool van hoop en bescherming. Mensen dragen kruisen als versieringen om hun geloof te tonen en om de leer van Christus dicht bij hun hart te houden.


Kwade blik

kwaad oog

Het boze oog is een amulet dat de drager ervan beschermt tegen de vloek van het boze oog.Deze vloek wordt veroorzaakt door jaloezie en kan tot pech leiden. Het dragen van spirituele sieraden met het symbool van het boze oog kan de vloek afweren en geluk brengen.


Hamsa hand

hamsa hand

De Hamsa Hand is een symbool in de vorm van een hand dat vaak in sieraden wordt gebruikt. In het jodendom, het christendom en de islam wordt de Hamsa beschouwd als een beschermend symbool. Er wordt gezegd dat het boze geesten afweert en geluk brengt. Mensen dragen ornamenten met de Hamsa-hand om hen te beschermen tegen kwaad.


boom van leven

boom van leven

De levensboom is een symbool van groei, vruchtbaarheid en oneindig leven. Het wordt in veel culturen over de hele wereld als een heilig symbool beschouwd. Het dragen van sieraden met de levensboom kan ons helpen om ons verbonden te voelen met de natuur en de levenscyclus.


Eindelijk

Dit zijn slechts een klein deel van de symbolen in sieraden die bestaan.

Draag je spirituele sieraden met een symbolische betekenis?

Wat betekent het voor jou?

Deel uw mening met ons in de comments!


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.