7 tekenen dat het tijd is om te mediteren

Mediteren is een manier om tijd voor jezelf te nemen, en het is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Maar serieus, meditatie kan je met een heleboel dingen helpen. Het kan bijvoorbeeld je concentratie verbeteren, je helpen omgaan met angst en depressie, en je weerbaarder maken tegen stress.

Als je niet zeker weet of meditatie geschikt voor je is, zijn hier zeven tekenen dat het tijd is om te mediteren:

1. Je hebt je de laatste tijd angstig of gestrest gevoeld

Misschien heb je het gevoel dat je je constant zorgen maakt of dat je gewoon niet kunt stoppen met denken aan dingen die je de laatste tijd zijn overkomen. Als dat gebeurt, kan het moeilijk zijn om je op iets anders te concentreren.

Als dit op jou van toepassing is, is het misschien tijd om meditatie te proberen!

Mediteren leert je hoe je lichaam en geest tot rust kunt komen. De volgende dingen kunnen gebeuren als je mediteert:

 • Je ademhaling wordt langzamer en dieper
 • Je hartslag zal vertragen
 • Je spieren ontspannen en je schouders zakken.
 • Na de meditatie voel je je gedurende de dag meer ontspannen.

  2. Je hebt de laatste tijd niet genoeg geslapen

  Onze hersenen werken niet goed als we niet genoeg slaap krijgen. Dus als je kampt met concentratie- of geheugenproblemen, schreeuwt je lichaam om hulp. Het vertelt je dat er iets mis is en moet worden opgelost.

  Het kan stress zijn of iets anders in je leven dat je het gevoel geeft dat de wereld op je afkomt. Wat het ook is, probeer de oorzaak van uw slapeloosheid te achterhalen en dienovereenkomstig wijzigingen aan te brengen. Er zijn veel manieren waarop je hiervan kunt herstellen, en een daarvan is meditatie.

  Meditatie helpt de activiteit van uw zenuwstelsel te kalmeren, wat kan helpen bij het beheersen van symptomen van angst of depressie, zoals slapeloosheid of rusteloosheid. Het kan ook helpen stress te verminderen door de cortisolspiegel in het lichaam te verlagen.


  3. U wilt zich meer ontspannen voelen in uw dagelijks leven

  Wilt u even ontsnappen aan het dagelijkse leven en diep ademhalen? Als je gestrest of angstig bent, is het eerste wat je moet doen mediteren. Meditatie kalmeert je en helpt je te focussen op wat het belangrijkste is in je leven.

  Als het gaat om meditatie voor ontspanning, raden we aan om mindfulness te beoefenen. Je kunt deze oefening altijd en overal doen. Bij deze vorm van meditatie besteed je aandacht aan het huidige moment, zodat je je gevoelens kunt beheersen.

  Door opmerkzaam te zijn, laat je gevoelens je kalmte niet verstoren.


  4. Je wilt je meer gefocust voelen op je werk

  Meditatie is een van de beste manieren om te ontspannen, je hoofd leeg te maken en je te concentreren op wat het belangrijkst is in het leven. En het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Het kan zo simpel zijn als elke dag vijf minuten je ogen sluiten en je concentreren op je ademhaling.

  Meditatie is een eenvoudige maar krachtige strategie om je te helpen meer gedaan te krijgen, je beter te concentreren en gelukkiger te zijn.

  Als u niet weet hoe u moet beginnen, volgen hier een paar eenvoudige stappen:

  • Maak een lijst van je dagelijkse of wekelijkse doelen.
  • Reserveer elke dag een moment voor meditatie, zodat het onderdeel wordt van je dagelijkse routine.
  • Als meditatie nieuw voor je is, begin dan met geleide meditaties op YouTube. De beste zijn degenen die passen bij wat je wilt bereiken - in dit geval om je beter te kunnen concentreren.

   5. Je wilt met moeilijke gevoelens om kunnen gaan

   We hebben allemaal gecompliceerde gevoelens. Zo is het leven. Maar als je merkt dat je constant nadenkt over hoe je met die gevoelens om wilt gaan, dan heb je misschien een beetje meditatie in je leven nodig.

   Meditatie kan je helpen je gevoelens beter te begrijpen, waardoor je er gemakkelijker mee om kunt gaan wanneer ze zich voordoen. Het kan je ook helpen om beter met stress om te gaan, wat belangrijk is omdat stress in verband wordt gebracht met verschillende gezondheidsproblemen.

   Meditatie hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn - je kunt klein beginnen en een of twee keer per dag thuis of op kantoor een paar eenvoudige ademhalingsoefeningen doen.

   6. U wilt uw relaties met andere mensen verbeteren

   Het bijzondere aan meditatie is dat het niet alleen gaat om kalm en stil zijn. Het gaat erom de dingen vanuit een andere hoek te zien en een stap terug te kunnen doen en je eigen gedrag zonder oordeel te observeren.

   Meditatie helpt ons beseffen dat we niet perfect zijn, dat we behoorlijk gebrekkig zijn en dat onze fouten anderen kwetsen, zelfs als we dat niet willen. Maar het helpt ons ook om te zien wat we aan deze fouten kunnen doen!

   We kunnen elke dag mindfulness beoefenen en de lessen van meditatie gebruiken om ons meer bewust te worden van onze tekortkomingen en te zoeken naar mogelijkheden voor groei op de gebieden waar we moeten verbeteren.


   7. Je wilt gewoon een nieuwe manier om naar dingen te kijken

   Je probeert niet ingewikkeld te zijn. Je wilt gewoon een nieuwe manier om naar dingen te kijken.

   En dat is oké! Dat mag je wel willen. Het is belangrijk om dingen te willen. Maar het is tijd om meditatie te overwegen als je iets zo graag wilt dat het je vermogen om de dingen te zien zoals ze zijn in de weg staat.

   Meditatie gaat niet over het herstellen van jezelf of het goedmaken van je tekortkomingen - het gaat erom de realiteit te leren accepteren en op basis daarvan je leven te leven. Als je mediteert, leer je je te concentreren op wat het belangrijkst is zonder afgeleid te worden door andere dingen.

   Eindelijk

   Er zijn veel tekenen dat je moet gaan mediteren.

   Als je de behoefte voelt om te mediteren, raden we aan om te beginnen met een eenvoudige ademhalingsoefening. Adem in door je neus en uit door je mond, en concentreer je op het voelen van de lucht die in en uit je lichaam beweegt.

   Maak het jezelf gemakkelijk totdat je klaar bent om dieper in de meditatiebeoefening te duiken.


   Hinterlassen Sie einen Kommentar

   Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

   Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.