3 Mindfulness-meditatie-oefeningen die u kunt proberen voor angst

wat is angst Het is een gevoel van onbehagen of zorgen. Angst is een normale emotie die iedereen van tijd tot tijd ervaart. Sommige mensen ervaren echter meer aanhoudende angst, wat gepaard kan gaan met verhoogde stress.

Als je last hebt van angstgevoelens, zijn hier een paar mindfulness-meditatieoefeningen die je binnen en buiten je huis kunt proberen. Deze oefeningen zijn geenszins een vervanging voor medische behandeling. Ze zijn eerder een manier om je angst te verminderen door een beter begrip te krijgen van je emoties en waar je zorgen vandaan komen.

Voordat je verder leest, wil je misschien onze verzameling mindfulness-meditatiemuziek downloaden om je meer ontspannen te voelen.

Het lichaam schoot

mindfulness-meditatieoefeningen voor angst

Deze oefening gaat over beter afstemmen op het huidige moment. Dit doe je door elk deel van je lichaam door te nemen en goed op te letten.

Zo voer je de lichaamsopname uit

 1. Ga op je rug liggen met je handpalmen naar boven gericht. Zet je voeten iets uit elkaar. Sluit dan je ogen.
 2. Houd uw positie vast tijdens de oefening. Beweeg alleen als u het nodig vindt om uw houding aan te passen.
 3. Begin het lichamelijk onderzoek door je te concentreren op je ademhaling. Let op je ademhaling terwijl je in- en uitademt. Voel hoe je borst op en neer gaat.
 4. Focus op het lichaam vanuit de adem. Scan elk deel van de tenen van je voeten tot je hoofd.
 5. Voel hoe je kleding je huid raakt. Let op de textuur van het oppervlak waarop je rug ligt. Breng je bewustzijn naar de temperatuur van je lichaam en je omgeving.
 6. Concentreer je op de sensaties in je lichaam. Let op de plaatsen waar je tintelingen of pijn voelt en die waar je helemaal geen gevoel hebt.
 7. Blijf je bewust van je lichaam, de gewaarwordingen en emoties die je voelt. Dan herken je ze.

mindful loopoefening

mindfulness-meditatieoefening voor angst

Een wandeling in de buitenlucht doet wonderen voor de geest. Deze oefening helpt ons ons vermogen te ontwikkelen om onze gedachten en emoties te observeren zonder erop te reageren om ze los te laten. En dit vermogen is een essentieel proces dat mindfulness-meditatie kan beïnvloeden.

Onthoud: mindfulness richt zich op reflectie en niet op reageren op stressvolle situaties. Het doel is om je bewust te zijn van het huidige moment om dingen vanuit een ander perspectief te zien.

Hoe mindful wandelen te oefenen

 1. Maak een korte wandeling rond het blok.
 2. Besteed aandacht aan dingen om je heen - het gevoel van de wind op je huid, de geluiden, de geur, de mensen die voorbij lopen.
 3. Wanneer je je op het moment concentreert, merk dan alle gedachten of emoties op die je ervaart.
 4. Denk na over deze ervaringen en hoe ze uw gedrag beïnvloeden.

Oefening van de 5 zintuigen

mindfulness-meditatieoefeningen voor angst

Waarnemen met de vijf zintuigen is een snelle manier om een ​​mindful staat te bereiken. In deze oefening hoef je alleen maar je zintuigen te gebruiken om dingen waar te nemen en vervolgens te observeren wat je op dit moment ervaart.

Zo doe je een 5 zintuigen oefening

 1. Word je bewust van vijf dingen die je kunt zien. Kijk rond en concentreer je op vijf dingen die je normaal niet opvalt. Dit kan een scheur in de muur zijn, een patroon op het tafelkleed of een schaduw van een voorwerp.
 2. Word je bewust van vier dingen die je kunt voelen. Let op de textuur van je shirt, het gevoel van je kussen tegen je huid, de bries die door je heen waait of het oppervlak onder je voeten.
 3. Let op drie dingen die je kunt horen. Hoor het zwakke gebrul van het verkeer op straat, het getjilp van krekels of het gezoem van de aarde.
 4. Let op twee dingen die je kunt ruiken. Ruik de geur om je heen. Het kan de geur zijn van de geparfumeerde reiniger of zelfs de slechte geur van vocht.
 5. Word je bewust van één ding dat je kunt proeven. Let op de smaak van voedsel dat je nu kunt eten.
 6. Let op de gedachten en emoties die je ervoer met behulp van elk van je vijf zintuigen.

Samenvatten

Mindfulness-meditatie gaat over in het moment blijven, observeren en reflecteren zonder toevlucht te nemen tot impulsieve reacties. En met de bovenstaande oefeningen kun je je gedachten en emoties beter begrijpen. Dit zal je helpen de bron van je angsten te identificeren, zodat je je angsten beter kunt beheersen.

Als je op dit moment te maken hebt met irrationele zorgen, versterk dan je behandeling met de bovenstaande mindfulness-meditatieoefeningen voor angst.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.