Hoe een nep-watermeloen-toermalijn te herkennen: 5 tekens om op te letten

Als je op zoek bent naar een echt watermeloen toermalijn sieraad , wees dan voorzichtig.

Er zijn tegenwoordig veel nepstenen op de markt en het kan moeilijk zijn om de verkeerde van de juiste te onderscheiden.

In deze blogpost willen we uitleggen hoe je valse watermeloentoermalijn kunt herkennen. Hier zullen we het hebben over de vijf tekens waaraan men kan zien of de steen verkeerd is.

Hoe ziet een watermeloen toermalijn eruit?

Voordat we de vijf tekens van een nep-watermeloentoermalijn bespreken, laten we eerst kijken hoe dit juweeltje eruit zou moeten zien.

Watermeloentoermalijn is meestal een roze of groene steen met witte wervelingen erin. De naam komt van het feit dat deze stenen vaak een combinatie zijn van roze en groen, waardoor het lijkt op een stuk watermeloen.

Als je eenmaal weet hoe het eruit ziet, kun je de steen onderzoeken aan de hand van de vijf tekens.

Karakter #1: Zware lijnen die de kleuren scheiden

De watermeloentoermalijn is te herkennen aan de mix van roze en groene kleuren. De meest populaire soort heeft een roze kern met groene buitenvlakken. Als je een sterke lijn ziet tussen de roze en groene gebieden, dan is het zeker nep. Echte watermeloentoermalijn heeft vloeiendere overgangen tussen kleuren.

Teken # 2: gemakkelijk krassen

Test de hardheid van de steen. Pak een hard voorwerp en probeer het oppervlak te krassen. Als het snel krast, dan is het zeker nep. Echte watermeloentoermalijn is hard, variërend van 7 tot 7,5 op de hardheidsschaal van Mohs. Dit maakt het moeilijk om met een ander hard voorwerp aan het oppervlak te krabben.

Teken #3: Perfecte helderheid

Als je naar de watermeloentoermalijn kijkt, kijk dan goed naar de steen. Als het een perfecte helderheid heeft, dan is het zeker nep. Echte watermeloentoermalijn heeft meestal insluitsels of onvolkomenheden die met het blote oog te zien zijn.

Mark # 4: Afwezigheid van dunne vouwlijnen

Een andere manier is om naar de dunne richels op het oppervlak van de steen te kijken. Deze lijnen, ook wel strepen genoemd, zijn dun en evenwijdig aan elkaar. Als je geen richels ziet, dan is de steen zeker nep.

Teken #5: Relatief goedkope prijs

Hoewel watermeloentoermalijn niet per se duur is, moet je toch op de prijs letten. De kosten van watermeloentoermalijn beginnen meestal bij $ 20. Als je een steen tegenkomt die goedkoper is, dan is het zeker nep.

Watermeloentoermalijn: echt of nep?

Als je niet zeker bent over een watermeloentoermalijn, zijn er enkele tests die je kunt doen om erachter te komen of het echt of nep is. Bekijk de bovenstaande tekens en als alles er goed uitziet, dan is hij waarschijnlijk echt.

Maar vergeet niet dat er altijd nep-watermeloen-toermalijnen op de markt zijn. Bekijk het dus voordat je het koopt.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.