Hoe u het juiste kristal voor u kiest

Hoe weet je welke kristallen bij je passen?

De gemakkelijkste manier is om ze te voelen! Je hebt gehoord dat je naar je gevoel moet luisteren, toch? Welnu, als het om kristallen gaat, is de gemakkelijkste manier om erachter te komen welke kristallen je nodig hebt, om met je gevoel te gaan.

Maar als u uw keuzes wilt beperken, volg dan onze gids voor het kiezen van kristallen. Hier hebben we het over enkele manieren om een ​​kristal te kiezen op basis van je sterrenbeeld, intenties en chakra.

Als u wilt leren hoe u het juiste kristal voor u kiest, lees dan verder!


Methode #1: Kies kristallen op basis van je sterrenbeeld

Elke kristalsoort heeft zijn eigen kenmerken die passen bij specifieke persoonlijkheden. Als je een kristal draagt ​​dat bij je persoonlijkheid past, kun je je van je beste kant laten zien.

Maar hoe kun je je persoonlijkheidstype bepalen?

Het is het makkelijkst als je je sterrenbeeld kent. Volgens de astrologie heeft elk sterrenbeeld bepaalde kenmerken die het maken tot wat het is.

Mensen geboren onder het teken Ram zijn bijvoorbeeld energiek en vurig. Degenen die onder het teken Stier zijn geboren, zijn kalm en gecentreerd. De Tweelingen zijn van nature nieuwsgierig, terwijl de geboren Kreeft gevoelig is.

Nu je een idee hebt van je persoonlijkheidstype, kun je het juiste kristal voor jou kiezen!

 • Ram: Ram is een vurig en energiek persoon die altijd onderweg is. Ze houden ervan de leiding te hebben, maar ze hebben ook hulp nodig om georganiseerd te blijven. Als je een Ram bent, probeer dan rozenkwarts of heldere kwarts voor aarding. De rozenkwarts helpt hen te kalmeren als ze zich geagiteerd voelen, terwijl de heldere kwarts hen helpt zich te concentreren op hun doelen als ze afgeleid zijn.
 • Stier: Stier is een aardeteken dat houdt van stabiliteit op alle gebieden van het leven - zelfs met hun kristallen! Carneool en helder kwarts zijn beide uitstekende kristallen voor Stier. De carneool helpt je geaard en gefocust te blijven, terwijl de heldere kwarts je een kalmerende energie geeft die je helpt te ontspannen als je gestrest bent.
 • Tweelingen: Tweelingen zijn de ultieme multitaskers en worden gemakkelijk afgeleid door alles om hen heen. Gebruik een amethist of citrien als aardingssteen voor dit sterrenbeeld. De amethist helpt hen hun geest tot rust te brengen en zich te concentreren op wat belangrijk is, terwijl de citrien hen helpt positief te blijven wanneer ze zich overweldigd voelen door alle taken die ze moeten volbrengen.
 • Kreeft: Kankers zijn de meest gevoelige tekens van de dierenriem, dus ze mogen niet worden overweldigd door te veel kristallen. Probeer rozenkwarts of heldere kwarts te gebruiken voor dit sterrenbeeld. De rozenkwarts helpt hun emoties te kalmeren en geeft ze tegelijkertijd liefde en helende energie. Heldere kwarts is een geweldige steen voor kanker omdat het een kalmerend effect heeft en fungeert als een schild tegen eventuele negatieve energie die hen kan raken.
 • Leeuw: Omdat Leeuwen zo vrijgevig zijn met hun eigen energie, hebben ze kristallen nodig om geaard en energiek te blijven. Tijgeroog geeft energie en stimuleert creativiteit, Rozenkwarts bevordert zelfacceptatie en empathie, en Granaat symboliseert loyaliteit en empowerment.
 • Maagd: Vanwege hun perfectionistische neigingen worstelen Maagden vaak met het vinden van een balans tussen orde en chaos in hun leven. Kristallen die helpen bij emotionele regulatie en langetermijnvisie kunnen enorm nuttig zijn voor dit teken. Amazoniet helpt het innerlijke en uiterlijke zelf in balans te brengen; Amethist bevordert licht, positieve energie; en fluoriet elimineert onproductief denken terwijl het positiviteit bevordert.
 • Weegschaal: Weegschalen houden van lachen en plezier maken, dus het is belangrijk voor hen om zich te omringen met mensen die ze leuk vinden. Weegschaal zoekt in alles balans, ook in het gebruik van kristallen: een verscheidenheid aan kristallen helpt Weegschaal zich veilig te voelen. Het tijgeroog helpt om verbinding te maken met iemands innerlijke zelf; de amethist bevordert helder denken en spirituele begeleiding; de bloedsteen vergroot de moed.
 • Schorpioen: Aangezien Schorpioenen zo vastberaden en gefocust zijn, zouden ze moeten werken met kristallen die hun energie ondersteunen, zoals. B. Amethist. Roze toermalijn, amethist en K2 bevorderen helderheid en spirituele begeleiding. Ze bevorderen zachtheid, zachtheid en harmonie.
 • Boogschutter: Boogschutter houdt ervan om nieuwe dingen te ontdekken en te ervaren. Hij profiteert daarom van het werken met kristallen, die zijn energie kunnen aanvullen en tegelijkertijd beschermen. Lepidoliet heeft een kalmerende werking en bevordert de balans, terwijl Rookkwarts negatieve energie omzet in positieve. Shungite heeft een aardende werking en vermindert stress.
 • Steenbok: Steenbokken zijn onbevreesd en zeer intellectueel, maar ze omringen zich met weinig goede vrienden die ze steunen. Ze hebben ook de neiging om hard voor zichzelf te zijn, wat betekent dat Steenbokken moeten werken met kristallen die zelfacceptatie en aarding stimuleren. De rozenkwarts energie is liefdevol en verzorgend, de granaat geeft kracht om uitdagingen aan te gaan en de rookkwarts reinigt negatieve energieën.
 • Waterman: Ze zijn niet bang om zich te onderscheiden van de massa, en in plaats van blindelings conventies te volgen, concentreren ze zich op de essentie: "Waarom moet iets op deze manier worden gedaan?" Lepidoliet verlicht stress en lost emotionele blokkades op; Amethist verhoogt intuïtie en spirituele begeleiding; en toermalijn bevordert de harmonie tussen mensen.
 • Vissen: Vissen zijn gevoelige, liefhebbende mensen die vaak de behoeften van anderen boven die van zichzelf stellen. Je snakt naar innerlijke en uiterlijke harmonie - en kristallen kunnen daarbij helpen! Om deze redenen is helder kwarts uitstekend geschikt voor het reinigen en ontgiften van energie, stimuleert carneool creativiteit en stimuleert chrysocolla zelfexpressie.

  Methode #2: Kies kristallen op basis van je intentie

  Behalve dat je kristallen kunt kiezen op basis van je sterrenbeeld, kun je ook nadenken over welke doelen je met deze edelstenen wilt bereiken.

  Elk kristal bevat specifieke energieën die resoneren met een specifieke intentie. Een edelsteen kan onder andere de doelen van rijkdom, genezing, liefde en bescherming ondersteunen.

  Als u bijvoorbeeld meer geld hoopt te manifesteren, moet u werken met groene aventurijn of citrien. Als je je relatie probeert te verbeteren, overweeg dan rozenkwarts of amethist.

  Wat je intentie ook is, er is altijd wel een kristal dat je doel kan ondersteunen - en je kan helpen het te bereiken!

  Bekijk de lijst met veelvoorkomende intenties hieronder en ontdek welke kristallen jou kunnen helpen bij jouw specifieke doelen.

  • Manifest Geld: Groene Aventurijn, Citrien, Pyriet
  • Genezen: helder kwarts, seleniet, turkoois
  • Liefde aantrekken: Rozenkwarts, Malachiet, Groene Aventurijn
  • Relaties versterken: granaat, rhodoniet, robijn
  • Bescherming: Obsidiaan, Hematiet, Jet
  • Aarding: hematiet, rookkwarts, boomagaat
  • Stress verlichten: shungiet, sodaliet, zwarte toermalijn
  • Kalmerende angst: Amethist, Amazoniet, Lepidoliet
  • Verbetering van de intuïtie: maansteen, labradoriet, lapis lazuli
  • Creativiteit stimuleren: Carneool, Citrien, Tijgeroog

   Methode #3: Kies kristallen op basis van je chakra

   Tot slot moet je beslissen op welk chakra je je wilt concentreren.

   Er zijn zeven hoofdchakra's in het lichaam, elk gelegen op een ander punt langs de ruggengraat. Deze chakra's komen overeen met verschillende gebieden van ons leven en als ze in balans zijn, voelen we ons op ons best.

   De zeven hoofdchakra's zijn:

   • wortelchakra. Gelegen aan de basis van de ruggengraat, gaat het bij de wortelchakra om je geaard en ondersteund voelen. Het wordt geassocieerd met de kleur rood. De beste kristallen voor het wortelchakra zijn hematiet, rookkwarts en zwarte toermalijn.
   • Sacraal Chakra. Gelegen net onder de navel, vertegenwoordigt de Sacrale Chakra creativiteit, vreugde en flow. Het wordt geassocieerd met de kleur oranje. De beste kristallen voor het heiligbeenchakra zijn carneool, tijgeroog en citrien.
   • Zonnevlechtchakra. De Solar Plexus Chakra bevindt zich in de buikstreek en staat voor persoonlijke kracht en zelfvertrouwen. Het wordt geassocieerd met de kleur geel. De beste kristallen voor de Solar Plexus Chakra zijn gele calciet, citrien en tijgeroog.
   • hartchakra. Het hartchakra bevindt zich in het midden van de borst en gaat over liefde, mededogen en vergeving. Het wordt geassocieerd met de kleur groen. De beste kristallen voor het hartchakra zijn rozenkwarts, groene aventurijn en rhodoniet.
   • keelchakra. De Keelchakra bevindt zich in het keelgebied en gaat over communicatie en zelfexpressie. Het wordt geassocieerd met de kleur blauw. De beste kristallen voor de keelchakra zijn sodaliet, lapis lazuli en turkoois.
   • Derde oogchakra. Het derde oogchakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen en staat voor intuïtie en inzicht. Het wordt geassocieerd met de kleur paars. De beste kristallen voor het derde oog chakra zijn amethist, sodaliet en lapis lazuli.
   • Kruin Chakra. Het kruinchakra bevindt zich bovenaan het hoofd en vertegenwoordigt de verbinding met het goddelijke en met het universele bewustzijn. Het wordt geassocieerd met de kleur wit. De beste kristallen voor het kruinchakra zijn helder kwarts, amethist en seleniet.

   Het maakt niet uit op welk chakra je je focust, er zijn verschillende kristallen die kunnen helpen om dat energiecentrum in balans te brengen. Neem dus de tijd om de juiste voor u te kiezen!


   Hoe weet je of een kristal geschikt voor je is?

   Nu je de verschillende manieren kent om een ​​kristal te kiezen, vraag je je misschien af ​​hoe je erachter kunt komen of een bepaald kristal geschikt voor je is.

   Er zijn tenslotte zoveel opties dat het moeilijk kan zijn om de keuzes te beperken!

   Hier zijn enkele tips om u te helpen erachter te komen of een kristal geschikt voor u is:

   1. Voel de trillingen van het kristal. Als je naar een bepaald kristal kijkt, let dan op hoe je je voelt in je lichaam. Voel je je tot hem aangetrokken? Voel je je op je gemak bij hem? Als dat zo is, dan is hij waarschijnlijk de juiste keuze voor jou.
   2. vraag het kristal Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt het kristal eigenlijk vragen of het goed voor je is. Houd gewoon het kristal in je hand en zeg je intentie hardop (bijv. "Ik wil weten of jij het juiste kristal voor mij bent"). Kijk dan hoe je je voelt. Misschien heb je een gevoel in je lichaam of een weten in je geest. Vertrouw op wat je laat zien.
   3. Luister naar je intuïtie. Als je moeite hebt om te kiezen tussen twee of meer kristallen, kies dan degene waar je intuïtie naar toe wordt getrokken. Sluit je ogen en stel je elk kristal beurtelings voor. Merk op hoe je je voelt als je je voorstelt dat je met elk afzonderlijk kristal werkt. Het kristal dat het meest geschikt aanvoelt, is waarschijnlijk de juiste keuze voor jou.

    Maar wat als je online winkelt?

    Als je online kristallen koopt, heb je misschien niet de mogelijkheid om de kristallen vast te houden of aan te raken voordat je ze koopt. Dus hoe weet je of een kristal geschikt voor je is?

    Hier zijn een paar tips:

    1. Lees de beschrijvingen aandachtig. Als u naar een specifiek kristal kijkt, moet u de beschrijving zorgvuldig lezen. Kijk of het kristal nuttig zou moeten zijn voor het probleem waaraan u werkt.
    2. Kijk naar de foto's. Bekijk naast de beschrijvingen ook de foto's van de kristallen. Kijk of een van hen in het bijzonder uw aandacht trekt of uw aandacht trekt.
    3. vraag het de verkoper. Als je nog steeds niet zeker weet welk kristal voor jou geschikt is, aarzel dan niet om contact op te nemen met de verkoper voor advies. Hij zou u moeten kunnen helpen bij het kiezen van het juiste kristal voor uw behoeften.

    Lijst met populaire helende kristallen en hun betekenis

    Hieronder hebben we enkele van de meest populaire stenen samengesteld om op te letten.


    Helder kwarts

    Heldere kwarts is een diep reinigende en verhelderende steen. Het is een van de sterkste helende kristallen. Het kan de energie en het denken verhogen en wordt gebruikt om bijna elke denkbare ziekte te genezen.

    Het is ook een krachtsteen, wat betekent dat het geluk, rijkdom en overvloed kan aantrekken. Leg hem gewoon bij je kassa of in je portemonnee.


    amethist

    Amethist staat erom bekend te helpen bij ontspanning. Velen gebruiken de steen om stress en angst te verlichten. Vanwege het vermogen om de geest te kalmeren, wordt het ook gebruikt om slaapproblemen te verlichten.

    Amethist helpt ook bij de concentratie dankzij zijn kalmerende eigenschappen. Deze steen wordt vaak gebruikt om de concentratie te verbeteren tijdens meditatie.


    lapis lazuli

    Lapis lazuli is een zeer beschermende steen die al sinds de oudheid wordt gebruikt. Er wordt gezegd dat het beschermt tegen negatieve energie en psychische aanvallen.

    De steen is ook nuttig bij het herstellen van vitaliteit en motivatie. En vanwege de verbinding met de Keelchakra kan het worden gebruikt om de communicatie te verbeteren.


    aventurijn

    Aventurijn kan mensen die moeite hebben met het beheersen van hun emoties en gedachten helpen hun balans te vinden. Het helpt je ook om je te concentreren op positieve gedachten en gevoelens om betere beslissingen te nemen over wat je uit het leven wilt halen.


    citrien

    De citrien is de "successteen" omdat hij je helpt doelen te bereiken, obstakels te overwinnen en welvaart te manifesteren op alle gebieden van je leven. Het staat ook bekend als de "Merchant's Stone" omdat het helpt de verkoop te verhogen, schulden af ​​te lossen en verstandige investeringen te doen.


    kornalijn

    Carneool is een derde chakra-steen, ons energiecentrum voor vreugde en creativiteit. Door de steen bij je te dragen of in je zak te houden, kun je een creatieve sleur doorbreken.

    Deze steen is ook nuttig bij het herstellen van motivatie en vitaliteit. Als je weinig energie hebt, kan carneool je een boost geven.


    Zwarte Toermalijn

    Zwarte toermalijn is een van de belangrijkste stenen om te gebruiken voor bescherming. Het is een krachtige steen die negatieve energie kan afbuigen en straling kan absorberen.

    Het is ook een reinigende en stabiliserende steen die de aura reinigt en je beschermt tegen negativiteit. Daarom zal het je beschermen tegen negativiteit en de mensen om je heen.


    rozenkwarts

    De rozenkwarts staat bekend als de "steen van de liefde". Er wordt gezegd dat het helpt het hartchakra te openen en eigenliefde, liefde voor anderen en vergeving bevordert.

    Als je een moeilijke relatiebreuk doormaakt of je eenzaam voelt, is dit de steen voor jou. Houd Rozenkwarts bij de hand om de pijn van een gebroken hart te verzachten.


    Zwart Obsidiaan

    Als het op bescherming aankomt, is zwarte obsidiaan een van de beste stenen. Er wordt gezegd dat het beschermt tegen negatieve energie en psychische aanvallen.

    De steen is ook nuttig bij het verdrijven van angsten en negativiteit. En vanwege de verbinding met het wortelchakra kan het worden gebruikt voor aarding en energiestabilisatie.


    Eindelijk

    Nu je weet hoe je het juiste kristal moet kiezen, is het tijd om alle verschillende kristallen te onderzoeken die er zijn. Veel plezier en geniet van het proces!


    Hinterlassen Sie einen Kommentar

    Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.