Hoe u uw obsidiaan sieraden schoonmaakt

Hoe u uw obsidiaan sieraden schoonmaakt

Je obsidiaan sieraden onderhouden? Genezende stenen zoals obsidiaan hebben speciale zorg nodig om hun energie continu te benutten.

In deze gids leren we je hoe je je obsidiaan kunt zuiveren - of het nu zwarte obsidiaan, mahonie obsidiaan, regenboogobsidiaan, sneeuwvlokobsidiaan of heldere obsidiaan is - zodat je zijn krachten kunt maximaliseren.

Waarom zou je je obsidiaan schoonmaken?

Obsidiaan sieraden absorberen negatieve energie van de drager en de omgeving. Hoe meer je het gebruikt, hoe meer negatieve energie het verzamelt. Daarom is het belangrijk om deze stukken schoon te maken om de negativiteiten die zich erop hebben opgehoopt te verwijderen.

Als je je obsidiaan goed reinigt, herstelt het zijn vibraties, verhoogt het zijn maximale lading en stemt het zijn genezende krachten af.

Manieren om uw obsidiaan te reinigen

hoe obsidiaan te reinigen

Het reinigen van een helende steen gaat verder dan het wassen van het oppervlak. Het gaat om het wegwassen van de negatieve vibes die in het verleden zijn opgebouwd. Dit zou moeten gebeuren nadat je net een stuk obsidiaan hebt gekocht of als je het item al een hele tijd hebt.

Het is cruciaal om te leren hoe je je obsidiaan goed kunt reinigen. Hier zijn echter enkele van de meest gebruikelijke manieren om dit te doen.


reinigen met water

Experts geloven dat water de negatieve energie kan neutraliseren die is opgeslagen in obsidiaanstenen. Reinigen met water:

 1. Spoel de steen af ​​onder stromend water, bijvoorbeeld onder een kraan.
 2. Ga een minuut door.
 3. Dep de steen vervolgens droog.

Let op : Vermijd spoelen in zout water, omdat dit zachte stenen zoals obsidiaan kan beschadigen.

Schoonmaken met bruine rijst

Bruine rijst is bijzonder effectief voor het zuiveren van beschermende stenen zoals zwarte obsidiaan. Reinigen met bruine rijst:

 1. Vul een kom met droge bruine rijst.
 2. Begraaf de zwarte obsidiaansteen onder de korrels.
 3. Doe dit 24 uur lang.
 4. Gooi de rijst onmiddellijk na het schoonmaken weg, samen met eventuele negatieve energie die hij heeft opgenomen.

Schoonmaken met geluid

Geluidsgenezing omvat het gebruik van klankschalen, een stemvork of een gezang om trillingen te creëren. Deze trilling vult je steen en zuivert hem. Reinigen met geluid:

 1. Plaats de steen in de klankschaal.
 2. Sla zachtjes op de rand van de klankschaal.

  Zuivering met maanlicht

  De tijd rond de nieuwe maan is perfect om de obsidiaan op te ruimen. Dit komt door de zachte helende energie van de nieuwe maan. Reinigen met maanlicht:

  1. Plaats de obsidiaan in een natuurlijke container zoals glas of klei. Vermijd metaal of plastic.
  2. Zet de container laat in de middag buiten als de zon ondergaat.
  3. Laat hem een ​​nacht in het maanlicht baden.
  4. Verzamel de steen voor zonsopgang.

  Let op: Laad de steen niet op in zonlicht zolang het maanlicht groot is. Zonlicht kan hard zijn en uw obsidiaan beschadigen.


  Reiniging met salie

  Salie branden heeft verschillende helende eigenschappen. Dit omvat het herstellen van de natuurlijke energie van een obsidiaan. Reinigen met salie:

  1. Steek de punt van de salie aan.
  2. Houd de wijze vast met je dominante hand.
  3. Houd met de andere hand de steen vast en beweeg hem door de rook.
  4. Laat de rook gedurende 30 seconden het obsidiaan omhullen.

   Hoe vaak moet je je obsidiaan schoonmaken?

   Nu je hebt geleerd hoe je je steen moet schoonmaken, is de volgende vraag: hoe vaak moet je je zwarte obsidiaan schoonmaken?

   Hoe vaker je je sieraad draagt, hoe meer energie het absorbeert. Maak het als vuistregel minstens één keer per maand schoon.

   Naarmate je meer gehecht raakt aan je obsidiaan sieraden, zal het gemakkelijker zijn om te zien of het al moet worden schoongemaakt. Als je bijvoorbeeld denkt dat de steen zwaarder aanvoelt dan normaal, dan is dat een teken dat je hem moet schoonmaken. Hetzelfde geldt als de steen niet meer schittert zoals vroeger, of als hij er dof uitziet en aanvoelt.

   Meer tips voor het verzorgen van uw obsidiaan

   hoe obsidiaan te reinigen

   Naast het schoonmaken van je armband, ring of hanger van obsidiaan, moet je deze ook regelmatig schoonmaken. Maar je moet voorzichtig zijn.

   Obsidiaan scoort 5-5,5 op de hardheidsschaal van Mohs. Het is relatief zachter dan andere geneeskrachtige stenen. Het reinigen met schurende materialen kan leiden tot krassen of breuken.

   Bij het schoonmaken van een stuk obsidiaan, was het met een sopje en een zachte doek of borstel. Gebruik geen chemische of ultrasone reinigingsmiddelen, deze kunnen de steen beschadigen.

   Doe ook uw sieraden af ​​wanneer u zich bezighoudt met activiteiten met een hoge impact. Dit omvat sporten, lichaamsbeweging en sommige huishoudelijke taken.

   Als je het niet draagt, leg je obsidiaan dan niet op de grond. Leg het ook niet ergens anders neer waar het kan worden verwaarloosd.

   Maximaliseer de kracht van uw obsidiaan

   Het schoonmaken van je steen kan hem in zijn natuurlijke staat herstellen. Dit zal je obsidiaan opladen om er het maximale uit te halen. Vergeet dus niet je sieraden regelmatig schoon te maken.

   We hopen dat je met bovenstaande gids hebt geleerd hoe je je obsidiaan op de juiste manier kunt schoonmaken.


   Hinterlassen Sie einen Kommentar

   Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

   Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.