Opalietkristal: betekenis, gebruik en helende eigenschappen

Als u geïnteresseerd bent in opaalstenen, heeft u waarschijnlijk wel eens gehoord van de term "opaliet".

De meeste mensen zouden versteld staan ​​van het verschil tussen opaaliet en opaal. Nog verwarrender is echter dat er ook door de mens gemaakt en natuurlijk opaliet is.

Al in de war?

Maak je geen zorgen, we zijn hier om dingen op te lossen. In dit bericht leer je alles wat je moet weten over Opalite-kristallen, inclusief hun betekenis, gebruik en genezende eigenschappen.


Opaal versus Opaliet

Laten we beginnen met het verschil tussen opaal en opaliet. Opaal is een natuursteen die in veel delen van de wereld wordt gevonden. Het komt van nature voor in een breed scala aan kleuren, waaronder wit, zwart, blauw en roze.

Opaliet daarentegen staat algemeen bekend als een door de mens gemaakte steen. Het wordt gemaakt door glas te versmelten met metaaloxiden, waardoor het zijn opaalachtige glans krijgt. Opalite is vervaardigd om op natuurlijk opaal te lijken, maar is veel goedkoper om te produceren.

Kortom: opaal is een natuursteen terwijl opaliet door de mens is gemaakt. Er is echter ook een soort natuurlijk opaliet die we hierna zullen bespreken.


Door de mens gemaakt versus natuurlijk opaliet

De meeste opalieten die je op de markt vindt, zijn door de mens gemaakt.

Er is echter ook een soort opaliet die van nature voorkomt. Deze natuurlijke opaliet is eigenlijk een synoniem voor "gewone opalen".

Gewone opalen zijn een vorm van opaal die geen kleurenspel heeft. In tegenstelling tot de iriserende kostbare opalen, zijn gewone opalen meestal melkwit.

Dus wat is het verschil tussen door de mens gemaakt en natuurlijk opaliet?

Door de mens gemaakt opaliet wordt gemaakt in een laboratorium en heeft geen metafysische eigenschappen. Natuurlijk opaliet daarentegen is een helend kristal dat dezelfde eigenschappen bezit als opaal.

Dit betekent dat natuurlijk opaliet kan worden gebruikt voor zaken als energiereiniging en chakra-balancering. Door de mens gemaakt opaliet daarentegen wordt gewoon gebruikt vanwege zijn schoonheid.


Spirituele betekenis van opaliet

Nu we de verwarring hebben weggenomen, laten we het hebben over de spirituele betekenis van deze steen.

Zoals eerder vermeld heeft de natuurlijke opaliet dezelfde eigenschappen als de opaal . Dit betekent dat het een krachtige steen is voor emotionele genezing en energieversterking.

De opaliet staat bekend om zijn vermogen om emoties te kalmeren en een gevoel van vrede te geven. Er wordt ook gezegd dat het nuttig is voor mensen die worstelen met rouw of verlies.

Als een steen van liefde zou het ook de seksuele energie versterken en gevoelens van passie vergroten. Als je je liefdesleven wilt opfleuren, kan opaliet de juiste steen voor je zijn.


metafysische eigenschappen

chakra verbinding

De opaliet is een steen die geassocieerd wordt met het kruinchakra.

De kruinchakra is het energiecentrum bovenaan het hoofd. Het wordt geassocieerd met spiritualiteit, verlichting en kosmisch bewustzijn.

Wanneer je kruinchakra uit balans is, kun je je ver verwijderd voelen van je hogere zelf of spirituele oefening. U kunt ook het gevoel hebben "vast te zitten" in uw huidige situatie.

Werken met opaliet kan helpen bij het openen en balanceren van de kruinchakra. Dit kan je op zijn beurt helpen om je meer verbonden te voelen met het goddelijke en je hogere doel.


Lichamelijke helende eigenschappen

Van opaliet wordt gezegd dat het nuttig is voor mensen die worstelen met verslavingsproblemen. Als u een ongezonde gewoonte probeert te doorbreken, kan Opalit u daarbij ondersteunen.


Geestelijke en emotionele helende eigenschappen

De opaliet staat bekend als een steen van verandering en transformatie. Het is ontworpen om te helpen bij de overgang van de ene levensfase naar de volgende.

Dit maakt het een ideale steen voor mensen die grote levensveranderingen doormaken, zoals een verhuizing, een nieuwe baan of een nieuwe relatie.


Spirituele genezende eigenschappen

Als een steen die wordt geassocieerd met het kruinchakra, wordt gezegd dat opaliet nuttig is voor mensen op een spirituele reis.

Als je aan je spirituele oefening werkt of je bewustzijn verruimt, kan de opaliet je ondersteunen bij je inspanningen.


Feng Shui-element

Het feng shui-element geassocieerd met opaliet is water.

Dit betekent dat het een geweldige steen is voor elk deel van je huis of kantoor dat een beetje extra voeding en stroom nodig heeft.


Voordelen van Opaliet

Werken met natuurlijk opaliet kan een aantal voordelen opleveren, zowel fysiek als spiritueel.

Enkele van de meest voorkomende voordelen van deze steen zijn:

  • Emotionele genezing
  • Verhoogde energie
  • Verhoogde passie en seksuele energie
  • Verbeterde communicatie
  • Verbeterde slaapkwaliteit
  • Verhoogde paranormale gaven

Hoe Opaliet te gebruiken

Als je met de energieën van opaliet wilt werken, zijn er verschillende manieren waarop je dat kunt doen.

Hier zijn enkele van de meest populaire manieren om met deze steen te werken:


Draag het als sieraad

De opaliet is een prachtige toevoeging aan elke sieradencollectie. Je kunt hem dragen als ketting, armband of ring.

Plaats het in uw huis

De opaliet kan gebruikt worden als decoratie in je huis. Plaats het in een gebied dat u wilt vullen met positieve energie.


Draag hem bij je

Je kunt de opaliet de hele dag bij je dragen om te profiteren van zijn energieën. Dit is vooral handig als je te maken hebt met veel stress of angst.


Mediteer met hem

De opaliet is een geweldige steen voor meditatie. Het kan helpen de geest te kalmeren en een gevoel van vrede te geven.


Hoeveel is een opaliet waard?

Door de mens gemaakte opaliet is zeer betaalbaar en kan worden gekocht voor slechts € 1-3.

Natuurlijk opaliet daarentegen is duurder. Het wordt meestal verkocht voor € 8 tot € 20 per karaat.


Hoe te zien of opaliet echt is

De meeste opalieten die je op de markt vindt, zijn door de mens gemaakt. Dus hoe kun je natuurlijk opaliet onderscheiden van deze in het laboratorium gemaakte stenen?

Vergeet niet dat door de mens gemaakte opaliet vergelijkbaar is met kostbaar opaal. Dit betekent dat ze de iriserende glans hebben die kenmerkend is voor opaal.

Natuurlijk opaliet daarentegen heeft een melkwit uiterlijk. Ze zijn niet zo kleurrijk als kostbare opaal of door de mens gemaakte opaliet.


Hoe Opalite schoon te maken en op te laden

Zoals alle kristallen moet opaliet regelmatig worden schoongemaakt en opgeladen.

Dit helpt bij het verwijderen van alle negatieve energieën die de steen heeft geabsorbeerd en herstelt zijn levendigheid.

Onze favoriete methode om Opalite te reinigen en op te laden is wierook met salie.

Om dit te doen, houdt u eenvoudig de opaliet in uw hand en leidt u deze door de rook van een brandend saliestokje.


Veelgestelde vragen

Is opaliet door de mens gemaakt?

Ja, opaliet kan kunstmatig worden gemaakt. Maar er zijn ook natuurlijke opalietstenen.


Wat doet Opaliet?

De opaliet staat bekend als een steen van verandering en transformatie. Het is ontworpen om te helpen bij de overgang van de ene levensfase naar de volgende.


Waar is opaliet van gemaakt?

Door de mens gemaakt opaliet wordt meestal gemaakt van glas of plastic. Natuurlijk opaliet daarentegen is een soort kwarts.


Is Opaliet waterdicht?

Ja, opaliet kan in het water. Maar het is belangrijk om te onthouden dat deze steen kwetsbaar is en 5,5-6,5 meet op de hardheidsschaal van Mohs.


Eindelijk

We hopen dat dit bericht je heeft geholpen om Opalite-kristal beter te begrijpen.

Opaliet is een prachtige steen met veel voordelen. Als je op zoek bent naar een steen om je spirituele oefening te ondersteunen, dan is dit de perfecte keuze.

Heeft u vragen over Opalit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.