Labradorietsteen: belang, voordelen en gebruik

Als je aangetrokken wordt door de kleurveranderende schoonheid van labradoriet, kan dit betekenen dat je hulp nodig hebt om je verborgen potentieel te ontsluiten.

Maar wat weten we over deze steen? Wat is labradoriet? Waarom houden mensen zoveel van hem? En hoe kun je de steen gebruiken in je dagelijks leven?

In dit bericht gaan we op al deze vragen in, zodat je het meeste uit de magische eigenschappen van labradoriet kunt halen.Betekenis van labradoriet

De labradoriet is een steen van magie en mysterie. Hij kan je helpen je innerlijke magie los te laten en je te verbinden met je intuïtie, je creativiteit en je hogere bewustzijn.

Als "steen van transformatie" biedt het je ook kracht en vastberadenheid om veranderingen in je leven te managen.

Deze steen wordt ook beschouwd als een van de sterkste beschermers in de metafysische wereld - een beschermend schild voor je aura dat negatieve dingen uit je leven afweert.


Herkomst van labradoriet

Het woord "Labrador" komt van het schiereiland Labrador. In dit eerste gedocumenteerde gebied werd de Canadese veldspaatsoort gedolven. Er wordt gezegd dat de Aurora Borealis uit deze vreemde steen is voortgekomen toen een ridder er met een speer op sloeg, waardoor er wat kleuren vrijkwamen. Anderen bleven er echter in vastzitten en kwamen er niet uit.

Anderen geloven dat het mystieke eigenschappen heeft die hen hebben geholpen hun dromen te verwezenlijken. Afhankelijk van de maat kan de kleur variëren van gebroken wit tot zwart en van blauw tot groen. Er zijn echter ook kristallen met groene of lichtblauwe tinten die vaak worden gebruikt bij het maken van sieraden.


Metafysische eigenschappen van labradoriet

Chakra-verbindingen

Bekend als de "steen van transformatie" vanwege zijn vermogen om van tint te veranderen, verbindt labradoriet het derde oogchakra opnieuw met het kruinchakra, waardoor we ons hogere zelf en de goddelijke bron van alle dingen kunnen aanboren.

Door het derde oogchakra te activeren, vaak het 'geestesoog' genoemd, kunnen we hogere niveaus van bewustzijn bereiken en duidelijker in onszelf zien.

Het kruinchakra daarentegen heeft een uitbarsting van energie nodig om een ​​staat van intense focus te bereiken die nodig is voor spirituele en psychologische verlichting. Dit chakrapunt is verantwoordelijk om ons dichter bij het heilige en de kosmos te brengen.

Met deze chakra-verbindingen is deze steen superieur aan alle andere als het gaat om meditatie, ontwikkeling van spiritueel bewustzijn, psychische ontwikkeling en het verruimen van de waarnemingen van het hart en de geest.


Lichamelijke helende eigenschappen

Er zijn aanwijzingen dat labradoriet nuttig kan zijn bij de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen, waaronder bronchitis en verkoudheid. Bovendien bevordert het de spijsvertering, reguleert het de stofwisseling en vergemakkelijkt het de voedselopname.

Labradoriet wordt van oudsher gebruikt om tal van aandoeningen te genezen, waaronder die van de ogen en de hersenen. Het kan ook helpen bij het verlichten van het ongemak dat gepaard gaat met menstruatiekrampen, PMS-symptomen en PMS in het algemeen.


Emotionele helende eigenschappen

Labradoriet staat erom bekend dat het de creatieve delen van de hersenen ontspant en stimuleert. Als u dit materiaal echter gebruikt als springplank voor nieuwe ideeën, zult u misschien merken dat nieuwe ideeën vanzelf bij u opkomen.

De kracht van het kristal ligt in zijn vermogen om verborgen herinneringen wakker te maken en ze begrijpelijker te maken; deze herinneringen vormen de basis van iemands onderbewustzijn. Om illusies te doorzien, je ware doel in het leven te ontdekken en innerlijke vrede te vinden, moet je zowel kritisch als contemplatief kunnen denken.

Om deze doelen te bereiken is het belangrijk om op bovenstaande manieren te denken en te handelen, en daar helpt de steen graag bij. Het helpt ook de mentale helderheid te verbeteren en gevoelens zoals angst en stress te verlichten.

Dit optimisme-kristal helpt ook bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en een hoger zelfbeeld. Het doet dit door pessimisme en twijfel weg te nemen. Het helpt ook om een ​​grotere waardering voor anderen te ontwikkelen.


Spirituele genezende eigenschappen

Met zijn dynamische spirituele eigenschappen zorgt labradoriet voor innerlijke helderheid, vermindert het stress en activeert het het derde oog. Het stimuleert ook de geest om nieuwe gedachten te vormen, wat het bereikt door het intellect te activeren.

Daarnaast bevordert het eerlijkheid, flexibiliteit, gemakkelijke energiecirculatie in het lichaam en een natuurlijke ontspanning van spanning. Het ondersteunt de mens om verbinding te maken met zijn hogere zelf en hogere bewustzijnsniveaus, wat de zintuiglijke ervaring verbetert.


Feng Shui-artikel

In Feng Shui is labradoriet een uitstekende steen waarmee je de kostbare energie van stromend water kunt aantrekken.

Het waterelement wordt geassocieerd met wijsheid, vruchtbaarheid en overvloed.

De labradoriet helpt je ook om positiever in het leven te staan ​​en een groter gevoel van vrede en sereniteit te krijgen.


Voordelen van Labradoriet

De labradoriet biedt een aantal voordelen waar u gebruik van kunt maken:

 • Ondersteunt u bij veranderingen in uw leven door u kracht en vastberadenheid te geven
 • Verbetert de intuïtie
 • Verbetert psychische krachten
 • Bevordert creativiteit
 • Maak verbinding met je hogere bewustzijn
 • Ruimt het zand op van eerdere teleurstellingen of angsten
 • Gunstig voor het ademhalingssysteem
 • Helpt bij de spijsvertering
 • Vermindert angsten en stimuleert de verbeelding
 • Verbetert de stemmingsstabiliteit
 • Interne en externe bescherming
 • Behandelt oogziekten
 • De bloeddruk wordt verlaagd en gereguleerd

  Hoe labradoriet te gebruiken

  De labradoriet is een steen van bescherming, magie en transformatie. Het helpt je om je leven op een nieuwe manier te zien en om betere beslissingen voor je te nemen. Het kan worden gedragen als sieraad, in je zak worden gedragen, worden gebruikt bij meditatie en overal in huis worden geplaatst om nog meer goede vibes in de kamer te brengen.

  Draag het als sieraad

  Als je sieraden van labradoriet draagt, kun je profiteren van de buitengewone helende krachten van de steen. Direct huidcontact is de meest effectieve techniek om het niveau van harmonie, balans en creatieve integriteit in je leven te verbeteren.

  Draag het in je zak

  Als je je labradoriet overal mee naartoe wilt nemen, kun je hem in je etui stoppen en meenemen wanneer je maar wilt.

  Mediteren met labradoriet

  Het gebruik van labradoriet, een mineraal dat de hersengroei stimuleert en het bewustzijn verbetert, maakt meditatie effectiever. Labradoriet is een voorbeeld van een hoog vibrerend kristal dat kan helpen bij het verkrijgen van meditatief inzicht, esoterische kennis en verlichting over een vorig bestaan.

  Plaats het in uw huis

  Thuis bevordert het een gevoel van kalmte, vrede en ontvankelijkheid voor nieuwe ideeën en verbeeldingskracht.


  Hoeveel is labradoriet waard?

  Hoge kwaliteit labradoriet is minder duur maar nog steeds duur. Voor hoogwaardige labradorietstenen moet je rekening houden met een prijs tot €40 per karaat. In deze prijsklasse zijn labradorietkristallen met weinig of geen zichtbare witte adering het meest waarschijnlijk.


  Hoe echte labradoriet te onderscheiden

  Er zijn eenvoudige methoden om echte labradoriet te onderscheiden van goedkope imitaties:

  • Labradorescentie-effect. Het labrodescentie-effect is uniek. Als je de steen vanuit verschillende hoeken bekijkt, zie je een verandering van kleur. Dit "lichtspel" wordt ook wel adularescentie genoemd.
  • aanrakingstest. Een echte labradoriet voelt koud aan, terwijl een neppe juist warm aanvoelt.
  • uithoudingstest. U kunt ook de hardheidstest doen om te controleren of uw labradoriet echt is. Pak een mes en probeer het oppervlak van je steen te krassen. Als het gemakkelijk krast, is het niet echt.

   Labradoriet sieraden

   Labradoriet wordt al lang geprezen om zijn schoonheid en zeldzaamheid. De manier waarop labradoriet glinstert in het licht alsof je een stukje van de wereldbol om je pols draagt ​​of tegen je hart drukt, is adembenemend.

   Het vermogen om te schitteren in goud, violet, groen en blauw wanneer het licht erop valt, maakt het een uitstekende metgezel voor een dynamische en flexibele outfit. Met een hardheid van 6 tot 6,5 op de schaal van Mohs is het ook duurzaam genoeg om elke dag te dragen.

   Labradoriet is een elegante steen die in alle soorten sieraden kan worden gedragen, van ringen en armbanden tot kettingen en oorbellen. Gezien zijn helende, reinigende en beschermende eigenschappen is het geen wonder dat deze steen zo populair is.


   Hoe labradoriet schoon te maken

   Het reinigen van kristallen zoals labradoriet is belangrijk om ze goed te laten functioneren.

   We geven er de voorkeur aan onze kristallen schoon te maken met behulp van een methode die we fumigatie noemen. Wierook gebruikt de rook van een brandende plant om voorwerpen te zuiveren en zuiveren.

   Wij geven de voorkeur aan witte salie omdat deze bekend staat om zijn zuiverende eigenschappen.

   Hoe je je labradoriet rookt:

   1. Steek eerst je saliestokje aan en laat het een paar minuten branden tot de punt rood gloeit.
   2. Houd dan je labradoriet in je hand en laat de salierook eromheen zweven.
   3. Terwijl je dit doet, stel je je voor dat de rook alle negativiteit of onzuiverheden uit je kristal verwijdert.
   4. Plaats de labradoriet vervolgens op een schone ondergrond zodat deze de rook volledig kan opnemen.

   Eindelijk

   Daar heb je het - de wereld van labradoriet.

   Labradoriet is een steen die mensen het vermogen geeft om ongunstige omstandigheden te overwinnen en positieve veranderingen teweeg te brengen. Het stelt hen in staat om helder te denken, kalm hun problemen op te lossen en verstandigere beslissingen te nemen in het leven.

   Het brengt innerlijke en uiterlijke waarheid aan het licht en stelt de mens in staat om eerlijker te zijn tegenover zichzelf en anderen. Bovendien kan het een persoon helpen zijn hogere zelf af te stemmen op de fysieke realiteit.

   Het kan ook het zelfbewustzijn, de intuïtie en paranormale vermogens vergroten. Ten slotte kan ze innerlijke harmonie en vrede in je leven brengen door je te helpen betere beslissingen te nemen vanuit een vredig gezichtspunt.


   Hinterlassen Sie einen Kommentar

   Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

   Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.