Jade armband: de complete gids

Jade armband: Feng Shui betekenis, voordelen en veelgestelde vragen

Jade is een glanzend groen kristal dat wordt gebruikt in sieraden zoals armbanden of armbanden met kralen . Maar afgezien van zijn natuurlijke schoonheid, is het ook om vele redenen begeerd.

In deze post leer je waarom mensen graag een armband van jade dragen. Ontdek de betekenis en eigenschappen die het tot een waardevol kristallen sieraad maken en hoe u kunt profiteren van het dragen ervan.

  Betekenis van een armband van jade

  Betekenis van jade armband

  Een armband van jade wordt gedragen als een symbool van veel dingen. In de Chinese traditie staat het bekend als de steen van geluk . Het wordt gedragen om rijkdom en geluk aan te trekken, maar ook als bescherming tegen pech .

  Deze groene edelsteen wordt ook gebruikt bij genezingspraktijken om gezondheid, welzijn, vitaliteit en een lang leven te bevorderen. De energie in deze steen zou ook helpen bij het aarden , waardoor het geschikt is voor meditatie en andere spirituele oefeningen.

  Jade armbanden in de Chinese cultuur

  De jadesteen is om vele redenen waardevol, maar voor het Chinese volk is jade bijzonder waardevol dat het zelfs vergelijkbaar is met diamant en goud.

  In Chinese tradities geven ouders hun dochters meestal armbanden van jade als teken van bescherming. In feite is het gebruikelijk dat Chinese vrouwen hun armbanden van jade jarenlang dragen nadat de armbanden voor het eerst zijn gedragen. Dat komt omdat lokale mensen geloven dat het accessoire hen beschermt tegen kwade krachten, dus moeten ze het altijd dragen.

  Omdat ze niet adviseren om het accessoire te verwijderen, zouden ze de armbanden smaller maken in vergelijking met andere armbanden. Zo kunnen ze voorkomen dat de armband tegen tafels rammelt en hun dagelijkse bezigheden verstoort.

  Afgezien daarvan geloven ze ook dat jade helende eigenschappen bevat die heilzaam kunnen zijn voor het lichaam. De steen symboliseert ook de deugden van Confucius: wijsheid, moed, nederigheid, mededogen en rechtvaardigheid.

  Eigenschappen van Jade Edelstenen

  Fysieke eigenschappen

  Er zijn twee verschillende soorten jade: nefriet en jadeiet .

  Hoewel deze twee op elkaar lijken, verschillen ze in hun chemische samenstelling en kristalstructuur. Beide worden echter beschouwd als authentieke jadestenen.

  Van de twee is jadeïet zeldzamer en daarom waardevoller. Dit is de stijl die wordt gedragen door de traditionele Chinese keizerlijke families en is erg duur.

  Jadeiet is duurzamer dan het andere type en wordt geleverd in een breder scala aan kleuren, zoals groen, lavendel, wit, zwart en geel. De meest waardevolle jadeïet jade is echter keizerlijke jade, een smaragdgroene, doorschijnende tot semi-transparante steen.

  Nefriet daarentegen komt vaker voor en komt meestal voor in witte en grijze kleuren. Deze variëteit kan ook voorkomen in donkergroene, zwarte en roodbruine variëteiten.

  Hoewel jadeiet sterk wordt geassocieerd met de Chinezen, kan het alleen in Myanmar worden gewonnen. Nu is elke jadesteen die in China wordt gewonnen nefriet.

  metafysische eigenschappen

  Ongeacht het type, jade wordt begeerd vanwege zijn metafysische eigenschappen. Doordrenkt met Chi, de universele levenskracht, staat deze edelsteen bekend om zijn yin en yang energiekwaliteit.

  De meer doorschijnende jade zou yin bevatten, een zachte energie die het hart kan kalmeren. De meer ondoorzichtige kleur bezit yang, een sterkere energie die je kan helpen moeilijkheden te overwinnen die op je pad komen.

  Jade is ook een steen van geluk, rijkdom en een lang leven.

  genezende eigenschappen

  Jade wordt ook al lang gebruikt om bepaalde aandoeningen te verbeteren en onze gezondheid te stimuleren.

  Bij fysieke genezing wordt groene jade gebruikt om aandoeningen te verbeteren die verband houden met de lever, nieren, blaas en milt. Er wordt ook aangenomen dat het het skelet ondersteunt, vooral bij het versnellen van het herstel van operaties aan de botten, gewrichten en heupen.

  Deze edelsteen wordt ook gebruikt om het voortplantingssysteem te ondersteunen. Het wordt gebruikt om de vruchtbaarheid te verbeteren, te helpen bij de bevalling en te helpen bij hormonale onevenwichtigheden.

  Bij emotionele genezing helpt de voedende energie van jade het hart en de geest te kalmeren en de geest te verheffen. Het is een kalmerende steen die helpt bij het verlichten van emotioneel verdriet.

  Jade wordt ook verondersteld om zelfliefde en zelfacceptatie te inspireren, evenals duidelijke negativiteit.

  Chakra eigenschappen

  Jade wordt geassocieerd met het hartchakra . Het hartchakra is het chakra dat verantwoordelijk is voor ons vermogen om liefde te tonen en contact te maken met anderen.

  Wanneer het als sieraad wordt gedragen, wordt aangenomen dat groene jade bepaalde trillingen heeft die blokkades in het hartchakra kunnen opheffen. Wanneer deze blokkades worden verwijderd, wordt aangenomen dat dit onze emotionele reactie op prikkels en onze interactie met de buitenwereld verbetert.

  Feng Shui eigenschappen

  In Feng Shui wordt groen geassocieerd met het element hout. Het dragen van groene jade versterkt je houteigenschap en bevordert het gezondheidsaspect van je leven.

  Deze edelsteen wordt ook gebruikt in Feng Shui om negatieve energie te absorberen. Hierdoor is het een populaire bescherming tegen letsel, schade en andere vormen van tegenslag.

  Voordelen van het dragen van een armband van jade

  Draag een armband van jade als je van de volgende voordelen wilt genieten:

  Voordelen van de jade armband

  rijkdom manifesteren

  Als gelukssteen is groene jade vooral nuttig bij het starten van een nieuwe carrière of bedrijf. Dit voedende kristal helpt je geluk op de lange termijn op te bouwen terwijl je verder gaat met je financiële doelen.

  Jade zou ook de wijsheid inspireren die je nodig hebt om verstandige beslissingen te nemen en de beste manier van handelen te kiezen als het om je financiën gaat. Met de energie in deze steen heb je de meeste kans om je intenties van rijkdom te manifesteren.

  genezing inspireren

  Met zijn kalmerende energiekwaliteit zou de jadesteen helpen bij veel problemen met het lichaam. Fysiek zou dit groene kristal de volgende toestanden verbeteren:

  • Hart
  • lever
  • nier
  • blaas
  • milt
  • skeletsysteem
  • voortplantingsorganen

  Emotioneel moet het dragen van een armband van jade een inspirerend effect hebben:

  • kalmerend effect
  • eigen liefde
  • zelfacceptatie
  • volwassenheid
  • vertrouwen in relaties

  Over het algemeen wordt aangenomen dat de jade-edelsteen genezing bevordert die vitaliteit, een lang leven en zelfs de eeuwige jeugd bevordert.

  bescherming bieden

  De Chinezen geloven dat jade frequenties bezit die de negatieve energie in onze omgeving kunnen tegengaan. Het wordt vaak gebruikt om de dupe van negatieve aanvallen op te vangen en de gebruiker te beschermen tegen letsel door ongewenste energie.

  Omdat het bescherming biedt, is het aan te raden om de armband altijd te dragen.

  Jade dient ook te beschermen als je alleen reist, bijvoorbeeld op vakantie. Deze reissteen voorkomt ook dat kinderen en huisdieren tijdens het reizen verdwalen of gewond raken.

  groei bevorderen

  Als voedende steen is deze groene steen perfect om groei te stimuleren in verschillende aspecten van je leven.

  Hij is het kristal tot wie je je wendt als je aan een nieuw project begint. Het is ook de steen die volwassenheid in een relatie bevordert. Jade helpt ook bij het creëren van leven, verbetert de vruchtbaarheid en helpt bij de bevalling.

  Met zijn kracht om het leven te voeden, wordt jade een "groeikristal" genoemd.

  Hoe een armband van jade te dragen

  hoe jade armband te dragen

  Omdat armbanden van jade vaak smaller zijn gemaakt dan andere armbanden, kan het zijn dat je dit accessoire moeilijk vindt om te dragen.

  Als je armband te klein is, doe dan een plastic zak om je pols. Door het plastic glijdt de armband makkelijker over je pols. Zodra de bangle er doorheen glijdt, kun je de plastic zak verwijderen.

  Aan welke hand draag je een armband van jade : draag hem om je linkerpols, het dichtst bij het hart. Omdat jade werkt met het hartchakra, zal het dragen om de linkerpols de meeste impact hebben.

  Hoe maak je je jade armband schoon

  Jade is een steen die de kracht van yin en yang energie gebruikt. Daarom zal hij het meest profiteren van de zonne- en maantypes van energiereiniging.

  Om de armband schoon te maken, kunt u deze blootstellen aan zowel maanlicht als zonlicht om deze energieën te absorberen. Plaats het kristal net na zonsondergang op de grond. Laat het daar tot zonsopgang, zodat het zijn yin en yang-energie kan opladen.

  Als je hem voor het eerst draagt, zorg er dan voor dat je de armband met water schoonmaakt.

  Lees hier voor meer informatie over het reinigen en opladen van je kristallen .

  Hoe weet je of een armband van jade echt is of niet?

  Armbanden van imitatiejade zijn tegenwoordig op de markt verkrijgbaar. Enkele veel voorkomende stenen die op groene jade lijken, zijn aventurijnkwarts, grove granaat, serpentijn en prehniet. Hoewel deze stenen op zichzelf geweldig zijn, zijn ze minder waardevol dan een echte jade armband.

  Om echte jade van imitaties te onderscheiden, zijn hier enkele identificerende kenmerken van nepjade.

  1. Fake jade armbanden voelen licht aan. Echte jade is dicht en zwaar, vooral als het een grote armband is.
  2. Nep jade armbanden krassen gemakkelijk. Jade is een zeer harde steen, dus er mag niet gemakkelijk aan worden gekrast met vingers of een schaar.
  3. Fake jade armbanden hebben bubbels. Als u luchtbellen op de armband ziet wanneer u deze tegen het licht houdt, kan het een imitatiestuk zijn.
  4. Nep jade armbanden voelen warm aan. Jade is een zeer koele steen. Het blijft koel, zelfs als het in warme gebieden wordt geplaatst. Als het gemakkelijk opwarmt en niet snel afkoelt, kan dit een teken zijn dat de steen niet echt is.

  Waar echte jade armbanden kopen

  echte jade armband

  Als u op zoek bent naar echte nefrietjade, kies dan een betrouwbare winkel met een bewezen staat van dienst. Bij Tao Temple betrekken we onze stukken van vertrouwde ambachtslieden, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de beste materialen ontvangt.

  Koop hier echte jade armbanden !

  Afsluitende woorden

  De jadesteen is een prachtig stuk dat zowel mooi als zinvol is.

  Als je zijn gelukskrachten, helende effecten of beschermende eigenschappen wilt gebruiken, draag de jadesteen dan als een parelarmband of armband. Zorg ervoor dat je het dicht bij het hartchakra draagt ​​om het volledige effect te ontketenen.

  We hopen dat je het meeste uit je jade armband haalt!


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.