Hoe herken ik echte obsidiaan sieraden?

Hoe herken ik echte obsidiaan sieraden?

Hoe onderscheid je echte obsidiaan sieraden van imitaties?

Een armband, collier of ring van obsidiaan is niet alleen mooi, maar heeft ook betekenis. Er zijn een handvol voordelen die u kunt halen uit het dragen van dergelijke stukken, waaronder bescherming en genezing.

Met zulke kostbare sieraden worden velen verliefd op de schoonheid ervan. Helaas proberen sommige mensen anderen voor de gek te houden met nepversies van deze "obsidiaan" -stukken.

Dat komt omdat obsidiaan gemakkelijk verward kan worden met andere zwarte stenen zoals onyx en git. Sommige materialen zoals glas kunnen ook gemakkelijk doorgaan voor dit juweeltje.

Dus hoe weet je wat wat is?

Om te voorkomen dat u ten prooi valt aan deze imitaties, leest u verder en ontdekt u hoe u een echte obsidiaansteen kunt identificeren.

Hoe obsidiaan te identificeren

Andere edelstenen kunnen op obsidiaan lijken als ze goed zijn gesneden. Een professional moet met een microscoop echte obsidiaanjuwelen van andere materialen kunnen onderscheiden. Het kan echter verwarrend zijn wanneer het met het blote oog wordt bekeken.

Om uw kansen op het vinden van echte obsidiaan te vergroten, zijn hier enkele dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een obsidiaan.

  • Algemeen voorkomen. Obsidiaan is een vulkanisch gesteente dat ontstond nadat gesmolten lava snel afkoelde. Deze snelle vorming geeft het obsidiaangesteente een opvallend glanzend en glazig uiterlijk.
  • Natuur. Obsidiaan is in wezen vulkanisch glas, dus het voelt glad aan.
  • Kleur. Pure obsidiaan is meestal donker van kleur vanwege de aanwezigheid van magnesium en ijzer. Het kan echter ook groen, bruin of lichtbruin zijn. In zeldzame gevallen kan het ook wit, geel, oranje, rood of blauw lijken. De aanwezigheid van insluitsels, onzuiverheden of sporenelementen veroorzaakt deze variëteit in obsidiaankleuren .
  • lichte overgang. Houd je ornament van obsidiaan omhoog en richt het naar het zonlicht. Een vulkanisch glas dat is samengesteld uit vurige energie, een echte obsidiaansteen kan soms doorschijnend lijken als hij er doorheen schijnt.

Obsidiaan in vergelijking met andere materialen

hoe echte obsidiaan sieraden te herkennen

Hoe obsidiaan van jet te onderscheiden

Net als obsidiaan heeft git geen kristallijne structuur, wat betekent dat het geen echt mineraal is. Het is eerder een versteend hout dat is gevormd nadat het in de grond was begraven.

Een manier om te zien of een sieraad van git is gemaakt, is door het in water te doen. Jet-accessoires zijn veel lichter dan Obsidian. Wanneer het in water wordt geplaatst, zal het drijven of langzaam zinken.

Controleer ook de kleur. Als het er donker zilverachtig metallic uitziet, is dat een ander veelbetekenend teken dat het een jet is.

Als een soort houtskool zou dit organische materiaal ook een zwarte of bruine streep produceren wanneer het over een ongeglazuurd oppervlak wordt gewreven.

Hoe obsidiaan van onyx te onderscheiden

In tegenstelling tot obsidiaan en git heeft onyx een kristallijne structuur waardoor het een echt mineraal is. Deze kristallijne structuur geeft de onyx een zich herhalend geometrisch patroon dat de edelsteen vormt.

Als je onyx vergelijkt met obsidiaan, zul je merken dat onyx zwaarder is dan obsidiaan. Dit komt door de kristallijne structuur van onyx, die dichter is dan de willekeurige moleculen en luchtbellen in obsidiaan.

Hoewel onyx een iets doffere afwerking heeft, kan het bij het polijsten glazig worden, net als echte obsidiaan sieraden. Houd in dat geval het sieraad tegen het licht. Obsidiaan kan soms doorschijnend lijken, terwijl onyx dat niet kan.

Hoe obsidiaan van glas te onderscheiden

Obsidiaan is een natuurlijk glas. Het heeft dezelfde glans als gewoon glas, dus hoe onderscheid je die twee van elkaar?

Obsidiaan is harder dan vensterglas . Met zijn gladde, gebogen oppervlakken en scherpe randen (oftewel granaatbreuken) verergerd door zijn aangeboren hardheid, gebruikten primitieve volkeren obsidiaan in het verleden als wapen en gereedschap.

Laatste gedachten

Hoewel het een uitdaging kan zijn om een ​​echt stuk obsidiaan te onderscheiden van imitaties en andere imitaties, hopen we dat deze gids je tot op zekere hoogte heeft kunnen helpen bij het onderscheiden van de waarheid.

Maar als je er zeker van wilt zijn dat het echt een echt stuk is, kun je ook onze Obsidian sieradencollectie bekijken.

obsidiaan

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.