Fluorietkristal: belang, eigenschappen en voordelen

Iedereen die verliefd is op het fluorietkristal heeft een grondige reiniging in zijn auraveld nodig.

Deze oogverblindende steen, die elke keer van uiterlijk lijkt te veranderen, is niet alleen esthetisch, maar heeft ook een diepe spirituele betekenis.

Als u de vruchten van fluoriet wilt plukken, moet u de unieke eigenschappen ervan kennen. In deze gids leer je alles wat je moet weten over het fluorietkristal en de betekenis ervan.


Belang van fluoriet

De betekenis van het fluorietkristal draait om het zuiveren en stabiliseren van de aura.

Fluoriet werkt door je energieveld van negativiteit te zuiveren, zodat je altijd in lijn bent met de waarheid.

Deze edelsteen wordt ook wel de "geniale steen" genoemd omdat hij je focus en concentratie helpt verbeteren. Als je ooit het gevoel hebt dat je gedachten ergens anders zijn, kan fluoriet je helpen helderheid te krijgen en jezelf te centreren.


Metafysische eigenschappen van fluoriet

Chakra-verbindingen

Fluoriet wordt meestal geassocieerd met het kruinchakra.

De kruinchakra wordt geassocieerd met ons vermogen om helder te denken en beslissingen te nemen. Als u moeite heeft met het nemen van beslissingen, kan fluoriet u helpen de dingen vanuit een hoger perspectief te bekijken, zodat u beslissingen kunt nemen die in overeenstemming zijn met uw waarheid.

Dit chakra is ook verantwoordelijk voor onze verbinding met het goddelijke en het universum. Wanneer dit chakra in balans is, voelen we ons spiritueel verbonden en in vrede met onszelf, maar wanneer het uit balans is, kunnen we ons losgekoppeld voelen van ons levensdoel.


Lichamelijke helende eigenschappen

Fluoriet staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking en ondersteuning van het immuunsysteem.

Dit kristal kan ook helpen bij de regeneratie van botten, tanden en weefsels. Bij herstel van een blessure of operatie kan fluoriet het genezingsproces versnellen.


Geestelijke en emotionele helende eigenschappen

Afgezien van fysieke genezing, is fluoriet ook gunstig voor de mentale en emotionele gezondheid.

Dit kristal kan helpen bij het verlichten van angst, stress en depressie. Als je een moeilijke tijd doormaakt, kan fluoriet een grote bron van troost en steun zijn.


Spirituele genezende eigenschappen

Op spiritueel niveau kan fluoriet je helpen contact te maken met je hogere zelf.

Dit juweel kan ook helpen bij regressie in vorige levens en astrale projectie. Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van je vorige levens of het uitbreiden van je bewustzijn, kan fluoriet een nuttige bondgenoot zijn.

Feng Shui-element

Fluoriet wordt geassocieerd met het element water.

In Feng Shui wordt water geassocieerd met welvaart, overvloed en vruchtbaarheid. Als je hoopt meer overvloed in je leven te brengen, kan fluoriet een nuttige aanvulling zijn op je feng shui-praktijk.


Voordelen van Fluoriet

Nu u meer weet over de betekenis en eigenschappen van fluoriet, laten we eens kijken naar enkele van de voordelen die dit kristal kan bieden:

 • Reinigt en stabiliseert de aura
 • Verbetert focus en concentratie
 • Helpt bij het nemen van beslissingen
 • Maak contact met je hogere zelf
 • Ondersteunt fysieke, mentale en emotionele genezing
 • Trekt overvloed en welvaart aan

  Soorten fluoriet

  Er zijn veel verschillende soorten fluoriet, elk met hun eigen unieke kleur en energie.

  Enkele van de meest populaire soorten fluoriet zijn:

  • Violet Fluoriet: helpt bij spiritueel ontwaken en psychische ontwikkeling
  • Groene fluoriet: Bevordert genezing en emotioneel evenwicht
  • Helder fluoriet: versterkt energieën en biedt bescherming
  • Blauwe Fluoriet: kalmeert de geest en bevordert de vrede
  • Gele fluoriet: verbetert de helderheid en het begrip
  • Regenboogfluoriet: een krachtige zuiveraar en beschermer

   Hoe fluoriet te gebruiken

   Nu je alles weet over het belang, het gebruik en de eigenschappen van fluoriet, is het tijd om te leren hoe je dit krachtige kristal kunt gebruiken.

   Hier zijn een paar tips:

   draag fluoriet sieraden

   Je kunt fluoriet dragen als ketting, armband of ring. Dit is een geweldige manier om het kristal dicht bij je lichaam te dragen, zodat je de hele dag kunt profiteren van zijn energieën.

   Draag fluoriet in uw zak

   Als u de fluoriet niet wilt dragen, kunt u deze bij u dragen in uw zak. Zo pluk je alsnog de vruchten van deze krachtige edelsteen.

   Plaats fluoriet in uw huis of kantoor

   Fluoriet is een geweldig kristal voor thuis of op kantoor. Het kan helpen een vredige en harmonieuze omgeving te creëren.

   Activeer je chakra met een fluorietstaafje

   U kunt fluoriet gebruiken om uw chakra's te activeren en in balans te brengen. Houd het kristal gewoon in je hand en focus op het kruinchakra om het te bevrijden van blokkades.

   Mediteer met Fluoriet

   Meditatie is een geweldige manier om contact te maken met de fluorietenergie. Houd het kristal in je hand en concentreer je op je ademhaling. Terwijl je inademt, stel je voor dat de fluoriet je aura opruimt. Terwijl je uitademt, stel je voor dat het kristal je vult met licht en liefde.


   Hoeveel is fluoriet waard?

   De waarde van fluoriet varieert afhankelijk van het type, de kleur en de kwaliteit van de edelsteen.

   Paars fluoriet is doorgaans de duurste variant, gevolgd door groen fluoriet. Heldere fluoriet is meestal de goedkoopste variant.

   Fluoriet sieraden kunnen variëren van € 20 tot € 100 of meer.

   Als u op zoek bent naar een fluorietkristal, kunt u een prijs van € 0,50 tot € 20 per ounce verwachten.


   Hoe weet je of een fluorietkristal echt is?

   Er zijn een paar manieren om te zien of fluoriet echt is.

   Controleer eerst het kristal op tekenen van schade. Als u inkepingen of krassen ziet, is het waarschijnlijk dat de fluoriet nep is. Dit kristal heeft een perfecte graad van vier op de schaal van Mohs, dus zou redelijk duurzaam moeten zijn.

   Bekijk vervolgens de kleur. Fluoriet is er in een breed scala aan kleuren. Als je een fluoriet ziet dat te mooi lijkt om waar te zijn, zoals B. een neon groen of blauw, het is waarschijnlijk nep.

   Zoek dan naar insluitsels. Insluitsels zijn kleine onvolkomenheden die worden aangetroffen in echte fluorietkristallen. Als je geen insluitsels ziet, vertrouw dan op je instinct en ga verder.

   Houd ten slotte het fluoriet tegen het licht. Echt fluoriet moet helder of doorschijnend zijn. Als het ondoorzichtig is, is het waarschijnlijk geen echt fluoriet.


   Hoe u uw fluoriet schoonmaakt

   Als je al een fluorietkristal hebt, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Dit verwijdert alle negatieve energie die het kristal heeft geabsorbeerd.

   Er zijn verschillende manieren waarop u fluoriet kunt reinigen. Onze favoriete methode is zuivering door het luiden van een Tibetaanse klankschaal in de buurt van het kristal.

   Je kunt het ook wierook met salie om ongewenste vibes kwijt te raken.


   Veelgestelde vragen

   Hier zijn enkele veelgestelde vragen over fluoriet:

   Hoe ziet fluoriet eruit?

   Fluoriet kan veel verschillende kleuren hebben, maar is meestal groen, blauw, paars of geel. Het heeft een glazige uitstraling en is transparant of doorschijnend.


   Is fluoriet zeldzaam?

   Nee, fluoriet is niet zeldzaam. In feite is het heel gebruikelijk en kan het overal ter wereld worden gevonden.


   Waar wordt fluorietkristal voor gebruikt?

   Fluoriet heeft vele toepassingen. Het wordt vaak gebruikt voor sieraden en als decoratieve steen. Het wordt ook gebruikt als een chakra-toverstaf en bij meditatie.


   Welk kristal past bij fluoriet?

   Fluoriet combineert goed met verschillende edelstenen, waaronder amethist, kwarts en seleniet. De naam is afgeleid van het Latijnse woord voor rivier, dat verwijst naar het vermogen om andere stenen te laten gedijen.


   Voor welk chakra is fluoriet goed?

   Fluoriet is een geweldig kristal om alle chakra's in balans te brengen. Het is vooral nuttig voor het activeren en opruimen van de kruinchakra.


   Waar moet ik mijn fluorietkristal bewaren?

   Fluoriet is een geweldig kristal voor thuis of op kantoor. Het kan helpen een vredige en harmonieuze omgeving te creëren. Misschien wilt u ook fluoriet in de buurt van uw bed houden om een ​​goede nachtrust te bevorderen.


   Is fluoriet een geboortesteen?

   Nee, fluoriet is geen geboortesteen.


   Kan fluoriet worden gebruikt voor feng shui?

   Ja, Fluoriet kan worden gebruikt voor Feng Shui. Het is een goede manier om positieve energie te creëren in je huis of kantoor.


   Waar is fluoriet van gemaakt?

   Fluoriet is gemaakt van calciumfluoride.

   Is fluoriet radioactief?

   Nee, fluoriet is niet radioactief.


   Eindelijk

   Nu je alles weet over de betekenis, voordelen en eigenschappen van fluoriet, is het tijd om dit krachtige kristal in je leven op te nemen.

   Fluoriet is een krachtig kristal dat je aura reinigt en stabiliseert. Het kan ook worden gebruikt om focus en concentratie te verbeteren of om verbinding te maken met je hogere zelf.

   Als je op zoek bent naar een krachtig kristal om je te helpen met fysieke, mentale, emotionele of spirituele genezing, dan is Fluoriet een goede keuze.


   Hinterlassen Sie einen Kommentar

   Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

   Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.