Een complete gids voor amethistkristal

Amethistkristal: belang, eigenschappen, voordelen en gebruik

Heb je last van een chaotische geest? Als je rust wilt vinden te midden van chaos, is amethist een steen die je kan helpen.

Ontdek in deze gids hoe het Amethist Kristal je kan helpen om gemoedsrust te vinden. Ontdek de betekenis achter deze edelsteen, de eigenschappen die het bevat, de voordelen ervan en hoe je amethist kunt gebruiken om je intentie te ondersteunen.

 

Betekenis van amethist

Betekenis van amethist

De amethist wordt beschouwd als de steen van de vrede . Er wordt aangenomen dat het de geest kalmeert en iemand in staat stelt innerlijke rust te vinden . Het wordt ook gebruikt om de intuïtie te verbeteren, emoties in evenwicht te brengen en spiritualiteit te inspireren .

 

legende en geschiedenis

Grieks-Romeinse legende

De violette kleur van de amethiststeen wordt geassocieerd met wijn. Volgens de Griekse en Romeinse mythologie was de amethist een voormalige nimf met dezelfde naam die werd getransformeerd in het kristal.

De nimf Amethyst werd achtervolgd door Bacchus, de Romeinse god van de wijn (of Dionysus, zijn Griekse tegenhanger, de god van de bedwelming). Om aan de god te ontsnappen, bad de nimf tot de godin Diana om haar te redden. De godin had medelijden met de nimf en veranderde haar in een glanzend wit kristal.

Boos goot Bacchus/Dionysus zijn wijn op de steen, waardoor het de paarse tint kreeg waar het tegenwoordig bekend om staat.

Egypte

In het oude Egypte vertegenwoordigde de kleur van de steen het koningschap. De amethist wordt vaak vergeleken met de krachten van de farao. Deze steen is vaak te zien in graven om te beschermen tegen boze geesten.

Christenen

In Openbaring is de amethist een van de 12 edelstenen die in de muren van de hemel worden gevonden. De dieppaarse kleur wordt geassocieerd met de wijn die het bloed van Christus wordt.

Chinese

Voor de oude Chinezen symboliseerde de amethist de poort naar de droomwereld. Daarom wordt het vaak gebruikt om zoete dromen te inspireren en mensen te redden van nachtmerries.

 

Eigenschappen van amethist

 

Fysieke eigenschappen

Amethist is een halfedelsteen die behoort tot de kwartsfamilie . Het is een variëteit aan kwarts en kan op veel plaatsen worden gevonden, waaronder Brazilië, Uruguay, Rusland, de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Korea.

Het is ook een van de weinige stenen die paarse kleuren heeft. De kleuren van amethist variëren van lichtroze tot diep violet, indigo en violet. Hoe dieper de kleur, hoe hoger de prijs.

 

metafysische eigenschappen

Amethist is vooral bekend om zijn metafysische eigenschappen van vrede , evenwicht en rust . Het wordt vaak gebruikt als meditatieve steen, ideaal wanneer je je geest tot rust wilt brengen.

Veel van de metafysische eigenschappen van amethist hebben te maken met de kleur. Hoe dieper de tint, hoe krachtiger de steen wordt.

 

genezende eigenschappen

Amethist wordt vaak gebruikt om mentale helderheid te bevorderen, je zorgen en stress te kalmeren om je geest leeg te maken.

Een heldere geest helpt je om emotioneel gespannen situaties te doorstaan. De steen is geweldig voor het omgaan met argumenten en het nemen van beslissingen zonder overweldigd te worden door je emoties. Het beschermt je ook tegen verstrikt raken in een emotionele razernij, zoals je overgeven aan een moment van passie.

In termen van fysieke genezing wordt aangenomen dat amethist helpt het immuunsysteem te stimuleren, de endocriene functie te verbeteren, de spijsvertering te bevorderen, het uiterlijk van de huid te verbeteren, hormonen te reguleren en hoofdpijn te verminderen.

 

Chakra eigenschappen

De amethist wordt geassocieerd met het derde oogchakra, dat onze intuïtie en verbeeldingskracht regelt. Het wordt ook geassocieerd met het kruinchakra, dat ons bewustzijn en onze intelligentie regelt.

Deze verbindingen kunnen te wijten zijn aan de kleur van de steen. Dit verklaart ook waarom de amethist zo goed werkt om de geest leeg te maken en ons te verbinden met de hogere energieniveaus.

 

Feng Shui eigenschappen

In feng shui wordt amethist in huis geplaatst vanwege zijn zuiverende eigenschappen. Aangenomen wordt dat de steen helpt bij het kalmeren van emoties in huizen die lijden aan buitensporige ruzies en misverstanden.

Er wordt ook gezegd dat de energie van de steen je helpt je succes bij studeren en leren te verbeteren.

 

Voordelen van Amethist

Gebruik amethist als je wilt:

Voordelen van Amethist

 

innerlijke rust vinden

Als een steen van vrede helpt amethist de geest vrij te maken van chaos, zodat je kunt ontspannen na een dag hard werken. Het biedt ook een kalmerend effect, waardoor u een staat van evenwicht in uw geest, lichaam en geest kunt bereiken.

 

nuchterheid bevorderen

Amethist betekent letterlijk "niet bedwelmd", afgeleid van het Griekse woord amethystos . Als je het kristal gebruikt, zal het je helpen om nuchter te blijven denken in moeilijke situaties. Het voorkomt dat je overspoeld wordt door emoties bij het nemen van beslissingen.

 

intuïtie gebruiken

De relatie van amethist met het derde oogchakra stelt je in staat je intuïtie te versterken. Dit helpt je om situaties met emotionele spanning te overwinnen en geeft je de wijsheid die je nodig hebt om te allen tijde nuchter te blijven.

 

Bereik spiritueel bewustzijn

Als steen die verbinding maakt met het kruinchakra, helpt amethist je om tijdens het mediteren een hoger bewustzijnsniveau te bereiken. Het helpt je concentratie te verbeteren en je energie te verhogen tijdens spirituele oefeningen.

 

Maak je huis schoon

Deze violette steen zou ook vibraties bevatten met reinigende eigenschappen. Als je thuis last hebt van overmatige ruzies en misverstanden, zou het plaatsen van een amethist de negatieve energie in huis zuiveren.

 

Gebruik van amethist

Als je de kracht van amethist wilt benutten, zijn hier een paar manieren waarop je de steen kunt gebruiken.

  • Draag een klein stukje van de steen bij je in je tas of broekzak.
  • Draag sieraden van amethist, zoals ringen, kettingen, oorbellen of armbanden.
  • Plaats getrommelde amethiststenen of ruwe kristallen in je huis.

Je kunt met de steen mediteren door hem op het lichaamsdeel te plaatsen dat hoort bij het derde oog- of kruinchakra. Vervolgens plaats je je intenties op de steen zodat de amethist de frequentie van je hoop opneemt.

Amethist sieraden zijn ook geweldig omdat je ze lang kunt dragen, waardoor er een band ontstaat met het kristal. Hoe sterker je band met de steen, hoe krachtiger hij wordt.

 

Hoe amethist schoon te maken

Omdat wordt aangenomen dat edelstenen energie absorberen, moet je je amethist regelmatig schoonmaken en opladen. Maak het als vuistregel schoon wanneer u het voor het eerst ontvangt, en ook wanneer het al saai of zwaar aanvoelt.

Om je amethist schoon te maken kun je hem onderdompelen in stromend water zoals zeewater, een bron of een rivier. Visualiseer de onzuiverheden die worden weggespoeld terwijl je de steen schoonmaakt.

Als je niet in de buurt van water woont, kun je het kristal onder kraanwater houden. Andere methoden zijn zoutreiniging, maanreiniging, salie-reiniging of geluidsreiniging.

 

Amethist als geboortesteen

amethist geboortesteen

Amethist wordt beschouwd als de geboortesteen voor februari, evenals de geboortesteen van Waterman en Vissen.

Omdat de maand vaak kort, donker en koud is, schenkt amethist kalmte, moed en stabiliteit aan degenen die in februari zijn geboren. Het wordt ook vaak gebruikt om relaties te versterken.

Mensen die de amethist als geboortesteen hebben, delen ook soortgelijke eigenschappen met het kristal. Deze individuen zijn vaak stil en spiritueel. Als een steen geassocieerd met het derde oog en kruinchakra, zijn ze ook inherent slim en creatief.

Maar ze zijn ook nederig en stil, en ze kunnen lichtgeraakt zijn en gemakkelijk gekwetst worden.

Het gebruik van een amethist helpt hen hun mentale helderheid te behouden of te verbeteren, waardoor ze emotionele spanning in een bepaalde situatie kunnen overwinnen.

Amethist sieraden

amethist sieraden

Er was een tijd dat amethist alleen gedragen kon worden door royalty's, aangezien paars lang werd beschouwd als de kleur van adel.

Nu kan iedereen amethist dragen, maar het is vooral handig voor degenen die in februari zijn geboren. Vanwege zijn koninklijke paarse kleur en metafysische eigenschappen wordt amethist gebruikt om ringen, kettingen, oorbellen en armbanden te maken.

Als je op zoek bent naar innerlijke rust, nuchterheid en stabiliteit, of als je meer naar je intuïtie wilt luisteren, een hoger niveau van spiritueel bewustzijn wilt bereiken, of een reiniging nodig hebt, draag dan een sieraad van amethist.

Afsluitende woorden

Amethist is een steen waarvan wordt aangenomen dat het gemoedsrust brengt aan degenen die het bezitten. Om de krachten van het kristal te benutten, draag je een stuk bij je, draag je het als sieraad of plaats je het in je huis.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.