Een complete gids voor aquamarijnkristal

Aquamarijnkristal: belang, eigenschappen, voordelen en gebruik

Kalm en kalm als de zee - daar staat aquamarijn om bekend. Maar wat kan de "Zeewatersteen" brengen aan degene die hem draagt?

In deze gids leer je hoe de oceaanachtige energie van het aquamarijnkristal je kan helpen in het dagelijks leven. Lees meer over de betekenis, eigenschappen en voordelen die het een waardevolle steen maken om in sieraden te gebruiken.

Belang van Aquamarijn 

Belang van Aquamarijn

Aquamarijn betekent letterlijk "water van de zee" in het Latijn. Als zodanig draait de betekenis ervan om de kwaliteiten van de zee - kalmerend, stimulerend en verjongend.

Aquamarijn kanaliseert de ontspannende energie van de oceaan, kalmeert zorgen en brengt innerlijke rust bij de eigenaar. Deze blauwgroene edelsteen is een uitstekende steen voor emotionele ondersteuning en kalmeert ongemakkelijke emoties zoals trauma, angsten en fobieën.

Door zijn kalmerende werking is dit kristal ook geschikt voor je spirituele behoeftes. Het is een ideale steen om je gecentreerd en geaard te houden en wordt het best gebruikt tijdens meditatie en andere spirituele oefeningen.

De steen wordt ook beschouwd als de steen van geluk en eeuwige jeugd, voortkomend uit de opwindende en verjongende eigenschappen van de oceaan.

 

legende en geschiedenis

In de oudheid geloofden mensen dat aquamarijn een schat van zeemeerminnen is. Matrozen en navigators reisden door de uitgestrekte wateren en droegen de edelsteen met zich mee, in de overtuiging dat het hen zou beschermen tegen ongeluk op zee.

Men geloofde ook dat de steen de angst voor water zou helpen overwinnen en geluk zou brengen aan degene die hem draagt.

In het oude Rome wisselden geliefden sieraden van aquamarijn uit om ware liefde te inspireren in plaats van lust. Dit komt omdat aquamarijnstenen ook bekend staan ​​om het bevorderen van waarachtigheid en integriteit.

 

Eigenschappen van Aquamarijn

Fysieke eigenschappen

Aquamarijn behoort net als smaragd tot de beryl-familie . Het staat bekend om zijn blauwgroene kleur en helder tot ondoorzichtig uiterlijk.

Qua hardheid lijkt aquamarijn sterk op smaragd. Het heeft een hardheid van 7,5-8 op de schaal van Mohs, waardoor het een moeilijke steen is om te breken in vergelijking met andere kristallen.

Omdat deze zeewatersteen in veel landen te vinden is, zoals Rusland, India, Madagaskar en Brazilië, is hij over het algemeen betaalbaar. Aquamarijn in diepere blauwtinten kan echter duurder zijn dan de gebruikelijke kleur.

 

metafysische eigenschappen

Aquamarijn maakt gebruik van de vredige energie van de zee en wordt vaak gebruikt om de geest, het lichaam en de ziel te kalmeren. Het is de go-to stone voor het kalmeren van iemands emoties tijdens gespannen situaties.

Het wordt ook gebruikt om een ​​vrolijk gevoel van harmonie te brengen, net als het speelse kabbelen van zeewater.

En net zoals de zee verkwikkend is, wordt de aquamarijn-edelsteen ook gecrediteerd voor anti-verouderingsvoordelen voor de eeuwige jeugd.

genezende eigenschappen

Vanwege zijn metafysische eigenschappen wordt aquamarijn ook gebruikt bij fysieke, emotionele en spirituele genezing.

Als kristal geassocieerd met water zou aquamarijn een verkoelend effect hebben op het lichaam. Daarom wordt het vaak gebruikt om ontstekingen en ongemakken in de keel te verlichten.

Velen geloven dat de zeewatersteen ook helpt bij het overwinnen van emotionele problemen zoals kindertrauma's en irrationele angsten dankzij de kalmerende energiekwaliteit. Er wordt ook gezegd dat het stress en zorgen veroorzaakt door overmatig denken vermindert.

Geestelijk helpt de aquamarijnsteen om in een staat van meditatie te komen, de geest te zuiveren en je innerlijke rust te brengen.

 

Chakra eigenschappen

Aquamarijn werkt met het keel- en hartchakra . De keelchakra regelt ons vermogen om te communiceren, terwijl de hartchakra onze gevoelens van mededogen en liefde regelt.

De verbinding van de steen met de twee chakrapunten stelt ons in staat om duidelijker te communiceren en positieve interacties met andere mensen aan te moedigen.

Omdat het de vrije stroom van energie van het hart naar de keel mogelijk maakt, helpt het je ook om de diepste en diepste waarheid te spreken.

 

Feng Shui eigenschappen

Aquamarijn wordt geassocieerd met waterenergie . Het wordt gebruikt om ruimtes en je lichaamsenergie te reinigen en negativiteit op een helende manier te transformeren.

De energie van stilstaand water bevordert ook de rust in de omgeving. Dit maakt aquamarijn een uitstekende steen om rust te brengen in elke ruimte.

De plaatsing van blauwe kristallen in de noordelijke sector van het huis wordt ook verondersteld om u te helpen bij de werk- en carrièreaspecten van uw leven.

 

Voordelen van Aquamarijn 

Gebruik aquamarijn als je wilt:

Voordelen van Aquamarijn

Cut Aquamarijn door LesFacettes / CC BY 3.0

Verzacht onaangename emoties

Als een steen van vrede wordt de aquamarijnsteen voornamelijk gebruikt om zichzelf te kalmeren. Zoals we iemand die een nare ervaring heeft gehad direct een glas water aanbieden, zo levert deze blauwgroene steen zachte energie die heftige emoties kalmeert.

Het is een uitstekende helende steen voor degenen die traumatische situaties hebben meegemaakt of gewoon wanneer je emoties hoog oplopen. Zijn kalme uitstraling helpt ook om twijfel aan zichzelf, stress en angst weg te nemen.

verbetering van de communicatie

Vanwege de verbinding met de Keelchakra helpt Aquamarijn ook om een ​​betere communicator te worden.

Wanneer onze keelchakra geblokkeerd of verkeerd uitgelijnd is, kan dit ons vermogen om te communiceren beïnvloeden. We kunnen het moeilijk vinden om onszelf uit te drukken, te verlegen zijn om te spreken of bang zijn om te spreken.


Aquamarijn helpt door de blokkade op de Keelchakra op te ruimen, waardoor onze innerlijke stem wordt bevrijd, zodat we onszelf beter kunnen uiten en onze persoonlijke waarheid kunnen spreken.

 

verjonging bevorderen

Velen geloven ook dat aquamarijn een steen van de eeuwige jeugd is. Het is gebruikelijk om de essentie van de edelsteen te extraheren en op de nek, nek en gezicht te spuiten. Dit zou een stralende, stralende huid inspireren.

Om je edelsteenessence te creëren, dompel je een gezuiverde aquamarijnsteen onder in een kom met gezuiverd water. Laat het 2-4 uur opladen onder het maanlicht. Giet vervolgens het met kristallen doordrenkte water in een spuitfles.

 

Bescherm uzelf tijdens uw reizen

De aquamarijn wordt ook beschouwd als een krachtige beschermende charme bij het reizen op zee. Sinds de oudheid hebben zeevaarders en zeelieden een stuk van dit kristal bij zich voor veilige reizen.

Afgezien van bescherming, is het bedoeld om je angst voor water te verminderen. Het is ook een krachtige geluksbrenger bij het oversteken van de zee, of als je aan het water woont.

Gebruik van Aquamarijn 

Er zijn verschillende manieren om de kracht van aquamarijn te benutten:

  • Draag een klein stukje aquamarijn in uw zak of tas.
  • Draag sieraden van aquamarijn in de buurt van je nek- en hartchakra, zoals een ketting.
  • Plaats aquamarijn in uw huis of werkplek.

Zorg ervoor dat je je intenties op de steen legt om resultaten te krijgen.

Hoe aquamarijn schoon te maken

Kristallen zoals Aquamarijn hebben de neiging om negatieve energie te absorberen die zich in de loop van de tijd ophoopt. Dit kan de trillingen van de steen blokkeren, waardoor deze niet meer werkt. Daarom moet je je edelsteen regelmatig schoonmaken.

Hoe kristallen te reinigen en op te laden: Was de aquamarijn onder stromend water, met name zee- of oceaanwater, om de trillingen te herstellen.

Omdat deze edelsteen wordt geregeerd door de maan en yin (vrouwelijke) energie draagt, kun je hem ook onder het maanlicht reinigen.

 

Aquamarijn als geboortesteen

aquamarijn geboortesteen

Aquamarijn wordt beschouwd als de geboortesteen voor maart, evenals de geboortesteen van Vissen en Ram.

Degenen die onder de geboortesteen van aquamarijn zijn geboren, delen vaak dezelfde eigenschappen als het kristal. Er wordt gezegd dat ze een vredig en eerlijk leven leiden.

Omdat aquamarijn geluk en eeuwige jeugd inspireert, zijn degenen die in maart zijn geboren vaak jong van hart. Als een steen van vrede kunnen mensen geboren met Aquamarijn gereserveerd en geheimzinnig zijn, maar ze kunnen van nature waarheidsgetrouw zijn en goed communiceren.

Het gebruik van aquamarijn helpt hen kalm te blijven, eerlijk te blijven en hun communicatie te verbeteren.

 

aquamarijn sieraden

aquamarijn sieraden

Met zijn lichtblauwe glans is de aquamarijn een elegant sieraad. Draag deze steen als je je kalmte wilt bewaren in emotioneel gespannen situaties of als je je communicatie wilt verbeteren.

Om het volledige potentieel van de steen te maximaliseren, draag je hem in de buurt van je keel- en hartchakra's. Aquamarijn kettingen zijn hiervoor een goede keuze.

 

Afsluitende woorden

Aquamarijn is een zacht kristal dat een kalmerend effect heeft op degenen die het dragen. Als je zijn krachten wilt benutten, begin dan nu met het dragen van een stuk aquamarijn.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.