Een complete gids voor smaragdkristallen

Smaragdgroene kristallen: belang, eigenschappen en gebruik

Degenen die in mei zijn geboren, hebben dit kristal als hun geboortesteen. Velen geloven dat dit juweel een symbool is van liefde en overvloed, maar ook van groei en vernieuwing. Het staat bekend om zijn levendige groene tint en als een van de kostbare "grote drie" stenen.

Deze groene edelsteen is niemand minder dan de steen van succesvolle liefde - smaragd. Ontdek hier de betekenis achter het fascinerende smaragd kristal. Ontdek waarom je contact moet maken met de energie van de steen, hoe het je kan helpen en welke opties je hebt om het te gebruiken.

betekenis van de smaragd

Betekenis van smaragd

Smaragd staat bekend als "de steen van succesvolle liefde" . Het is een steen die wordt gebruikt om het hart te openen, zodat je allerlei soorten liefde kunt ontvangen.

Dit juweeltje inspireert groei en helpt gevoelens van liefde, vriendschap en eenheid te koesteren . Het is de steen voor gelukkige relaties en bevordert waarheid en loyaliteit tussen partners.

Als een groen kristal brengt smaragd de energie van overvloed om het hart te laten groeien en je leven met liefde te vullen. Deze overvloed strekt zich ook uit tot het financiële aspect van je leven , aangezien smaragd, net als andere groene edelstenen, ook een steen van rijkdom is.

 

Eigenschappen van smaragd

Fysieke eigenschappen

Smaragd behoort tot de beryl-familie. Afgeleid van het Griekse woord smaragdus , wat groen betekent, staat smaragd bekend om zijn uitgesproken rijke groene kleur. De tint varieert van blauwachtig groen tot groen tot licht geelachtig groen.

Samen met robijn en saffier is smaragd een van de drie grootste edelstenen ter wereld. De drie grote edelstenen zijn de enige kristallen die officieel edelstenen worden genoemd. Al het andere wordt een halfedelsteen genoemd.

Op de hardheidsschaal van Mohs heeft deze edelsteen een beoordeling van 7,5 tot 8. Dit maakt smaragd tot een taai kristal dat moeilijk te breken is - een ideale steen voor gebruik in sieraden.

Fijne smaragden zijn zeldzaam en duur. Ze zijn slechts op een paar plaatsen te vinden, waaronder Zimbabwe, Ethiopië, Brazilië, Zambia en Colombia.

metafysische eigenschappen

In de metafysische wereld is de smaragd een steen die liefde in overvloed brengt.

De energie van dit groene kristal stimuleert de groei in jezelf.Door te associëren met deze edelsteen, verbetert het de persoonlijkheid van een individu, zodat ze in staat zijn tot zelfliefde. En in ruil daarvoor liefde van anderen accepteren.

Wanneer je de steen gebruikt, helpt het je om balans in het leven te bereiken. Dit geldt vooral voor je emoties en gedachten. Door deze aspecten van het leven in evenwicht te brengen, helpt het je hartstevredenheid te bereiken.

Chakra eigenschappen

Smaragd werkt met het hartchakra . Het hartchakra regelt onze gevoelens van liefde en mededogen.

Door het hartchakra te ontdoen van blokkades, helpt de smaragd steen je hart te openen . Dit helpt hartproblemen te genezen, waaronder eenzaamheid, onzekerheid en ongezonde onbaatzuchtigheid , zodat je liefde kunt geven en ontvangen .

 

Feng Shui eigenschappen

De Emerald Energy of Abundance komt overeen met het familiegedeelte van de Feng Shui Bagua-kaart. Plaats een smaragdgroen ornament in het oostelijke deel van je huis om huiselijk geluk te bevorderen .

Als je rijkdom en welvaart wilt aantrekken , plaats het dan in het zuidoosten van je huis.

 

Voordelen van smaragd

Gebruik een smaragd als je:

voordelen van de samargd

genezende zaken van het hart

Door gebruik te maken van de energie van de steen, kun je ongewenste emoties elimineren die je ervan weerhouden liefde lief te hebben en te ontvangen. Negatieve gevoelens zoals gebrek aan zelfvertrouwen, zelftwijfel en liefdesverdriet worden vervangen door positieve eigenschappen waardoor je als persoon groeit.

Groei en liefde mogelijk maken

Door de problemen in je hart te helen, kun je liefhebben. Het brengt het goede in je naar boven, zodat je te allen tijde vriendelijk, geduldig en medelevend kunt zijn. Het inspireert je om altijd eerlijk, loyaal en toegewijd te handelen, zodat je gelukkige relaties kunt creëren met de mensen van wie je houdt.

 

Waarheid en duidelijkheid inspireren

Emerald staat ook bekend als de onthuller van de waarheid. Er wordt aangenomen dat het onwaarheden en bedrog onthult, vooral in romantische relaties. Door mentale helderheid en onderscheidingsvermogen te verbeteren, stelt de steen je in staat om de waarheid in alle situaties duidelijker te zien.

 

Bevorder balans en harmonie

Smaragd heeft ook een balancerende vibratie die je helpt balans te vinden in alle aspecten van je leven. Het is een uitstekende steen om je fysieke, mentale, emotionele en spirituele zelf in balans te brengen. Deze balancerende energie bevordert ook een harmonieuze relatie tussen partners.

 

Financiële rijkdom aantrekken

Als groene edelsteen wordt smaragd ook beschouwd als de steen van overvloed. Deze steen wordt ook vaak gebruikt om rijkdom in iemands leven te brengen. De verzorgende energie van dit kristal helpt bedrijven en carrières te koesteren, zodat u een welvarender leven kunt leiden.

 

Gebruik van smaragd

JIJ kunt de kracht van de smaragd op een aantal manieren benutten:

 • Draag een getrommelde steen in je tas of broekzak.
 • Draag de smaragd steen als sieraad - armband, ring, ketting of oorbel.
 • Plaats een stuk smaragd steen of een ornament in het oosten of zuidoosten van je huis.

  Vergeet niet de steen te programmeren zodat deze overeenkomt met uw intentie. Je kunt 8-12 keer zeggen "Ik verdien ware liefde" terwijl je mediteert met je kristal om het te programmeren.

   

  Hoe smaragd schoon te maken

  Als je smaragd zwaar of dof aanvoelt, kan dat een teken zijn dat hij moet worden schoongemaakt. Zuivering helpt de oorspronkelijke vibratie van je steen te herstellen, zodat je hem continu kunt gebruiken.

  Hoe je kristallen schoon te maken en op te laden : Week je smaragd in stromend water zoals een beek, rivier of zee. Visualiseer de negatieve energie die van de steen wordt weggespoeld. Plaats dan je intenties op de edelsteen.

   

  Smaragd als geboortesteen

  smaragd geboortesteen

  Emerald-G-EmpireTheWorldOfGems door DonGuennie / CC BY 3.0

  Smaragd is de traditionele geboortesteen voor mei, evenals voor degenen die zijn geboren onder de tekens Stier en Tweelingen.

  Omdat mei het hart van de lente is, wordt het geassocieerd met een nieuw begin en vernieuwing. Het smaragdgroene kristal is de perfecte steen voor deze maand, omdat het ook symbool staat voor jeugdigheid en verjonging.

  Van mensen die onder deze geboortesteen zijn geboren, is bekend dat ze onvoorwaardelijk liefhebben, waarbij loyaliteit en trouw tot hun sterkste eigenschappen behoren. Ze hebben de neiging om te begrijpen hoe andere mensen zich voelen, omdat ze ook erg empathisch zijn. Deze eigenschappen worden nog verder versterkt bij het paren met de smaragd edelsteen.

  Smaragdgroene sieraden

  smaragdgroene sieraden

  Met hun rijke groene kleur vormen smaragden een prachtige armband, ring, ketting of paar oorbellen. Draag deze edelsteen als je overvloed in het leven wenst of als je je relatie duurzaam wilt maken.

  Koop smaragdgroene sieraden in de uitverkoop!

  Afsluitende woorden

  Emerald is je bondgenoot als je een succesvolle liefde wilt. Of het nu gaat om een ​​trommelsteen, een mooi ornament of een sieraad, verbind je met deze edelsteen en geniet van zijn voedende, rijke energie!


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.