De 10 belangrijkste paarse edelstenen en hun betekenis

Bij paarse edelstenen draait alles om spirituele energie. Ze worden vaak gebruikt om de chakra's te reinigen en paranormale vermogens te bevorderen. Als je op zoek bent naar een violet kristal om je te helpen bij je spirituele oefening, zijn hier tien van de beste.


amethist

Amethist , een lid van de kwartsfamilie, is een krachtpatser van energie. Het wordt vaak gebruikt bij kristalgenezing omdat het de chakra's kan reinigen en negatieve energie kan afvoeren.

In de oudheid werd deze paarse edelsteen geassocieerd met Bacchus, de god van wijn en bedwelming. Daarom werd het gebruikt als amulet om drinkers te beschermen tegen te dronken worden. Tegenwoordig wordt aangenomen dat de amethist helpt om mentale helderheid te bereiken.

Velen vinden de kalmerende energie ook nuttig bij het beheersen van stress en angst.


lavendel jade

Lavendel Jade is een prachtige paarse edelsteen waarvan wordt gezegd dat deze helpt bij het openen van de kruinchakra. Dit maakt het een uitstekende keuze voor diegenen die hun spirituele oefening willen verdiepen.

Wanneer je probeert verbinding te maken met je hogere zelf of het goddelijke, kan lavendeljade een krachtige bondgenoot zijn. Er wordt ook gezegd dat de energie genezing en ontspanning bevordert.


sugiliet

Dit violette kristal is perfect voor iedereen die gevoelig is voor energie. Er wordt gezegd dat het nuttig is bij het openen van het derde oogchakra, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die hun paranormale vermogens willen verdiepen.

De sugiliet zou ook nuttig zijn bij het bevorderen van emotionele genezing. Het is een ondersteunende steen die troost kan bieden in tijden van rouw en verlies.


Violet fluoriet

Fluoriet is er in verschillende kleuren, maar de paarse variant is vooral nuttig bij het openen van de kruinchakra. Daarom is het een uitstekende keuze voor iedereen die zijn spirituele oefening wil verdiepen.

Als je snel afgeleid bent of als je geest aan het racen is, kan paarse fluoriet je helpen jezelf te aarden en te focussen. Aangenomen wordt dat de kalmerende energie de focus en mentale helderheid bevordert.


druif agaat

Als het om paarse edelstenen gaat, is druivenagaat een minder bekende edelsteen. Er wordt echter gezegd dat het nuttig is bij het openen van de kruinchakra en het balanceren van de energie van de chakra's.

Druivenagaat zou ook zelfacceptatie en emotionele genezing bevorderen. Als je op zoek bent naar een violet kristal om je te ondersteunen in je spirituele oefening, dan is druif agaat een goede keuze.


lepidoliet

Lepidoliet is een paars kristal dat draait om balans en stabiliteit. Door met deze steen te werken, kun je gemakkelijker met stress omgaan.

Als je je snel overweldigd of verstrooid voelt, kan lepidoliet je helpen je geaard en gecentreerd te voelen. Er wordt ook gezegd dat de energie rust en ontspanning bevordert.


Violette jaspis

Jaspis is een soort kwarts die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Van de paarse variant wordt gezegd dat deze de kruinchakra helpt openen en vrede en ontspanning bevordert.

Deze steen is bijzonder nuttig voor je spirituele oefening, omdat er wordt gezegd dat hij je geest opent voor nieuwe ideeën. Violette jaspis kan ook een geweldige bondgenoot zijn als je eraan werkt om je dromen te verwezenlijken.


ioliet

Voor degenen die hun mentale vermogens willen verbeteren, is de ioliet een uitstekende paarse steen om mee te werken. Als "visiesteen" moet het helder denken en innerlijke visie bevorderen.

Ioliet zou ook nuttig zijn bij het openen van het derde oogchakra, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die hun paranormale vermogens willen verdiepen.


kunziet

Van kunziet wordt gezegd dat het helpt bij het openen van de hartchakra. Het is een steen van liefde en mededogen waarmee je je meer verbonden kunt voelen met anderen.

Als je op zoek bent naar een paarse steen om je te helpen bij je spirituele oefening, dan is kunziet een goede keuze. Aangenomen wordt dat zijn energie rust en ontspanning bevordert. Van kunziet wordt ook gezegd dat het nuttig is bij het bevorderen van emotionele genezing.


Violette Saffier

Saffier is een soort kwarts dat in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. De paarse variant zou nuttig zijn bij het verkrijgen van paranormale inzichten.

Wend je tot deze steen als je hulp nodig hebt bij je spirituele oefening. Van paarse saffier wordt gezegd dat het nuttig is bij het openen van het derde oogchakra, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die hun paranormale vermogens willen verdiepen.


Hoe paarse edelstenen te gebruiken

Nu je enkele van de beste violette kristallen kent, hoe kun je ze in je leven opnemen?

Er zijn verschillende manieren om deze paarse edelstenen te gebruiken:

Draag paarse kristallen als sieraden

Zo kun je de energie van de violette kristallen dicht bij je houden. Je kunt paarse stenen vinden in de vorm van kettingen, armbanden en ringen.

Draag paarse stenen bij je

Bewaar paarse stenen in je tas, zodat je ze de hele dag bij je kunt hebben. Dit is een geweldige manier om de vruchten van kristallen te plukken, waar je ook bent.

Plaats paarse edelstenen in uw huis of kantoor

Zo kun je de ruimte doordringen met de energie van de violette kristallen. Je kunt ze in elke kamer plaatsen waar je de positieve vibes wilt brengen.

Gebruik paarse edelstenen tijdens meditatie of gebed

Mediteren met paarse edelstenen is een geweldige manier om je spirituele oefening te verdiepen. Velen geloven dat paarse edelstenen je kunnen helpen contact te maken met je hogere zelf en het goddelijke.


Eindelijk

Violette kristallen zijn een geweldige manier om rust en ontspanning te bevorderen. Als je op zoek bent naar een violet kristal om je te helpen bij je spirituele oefening, moet je een van deze stenen aan je verzameling toevoegen.

Heb je een favoriete paarse steen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.