De 10 beste kristallen voor geheugen

Voel je je de laatste tijd vergeetachtig? Herlees je teksten of e-mails, of moet je iemand vragen wat hij of zij net heeft gezegd?

Dan is het waarschijnlijk tijd voor een beetje kristaltherapie. Kristallen zijn een krachtige manier om geheugen en cognitieve functies te verbeteren. Ze worden al duizenden jaren gebruikt in spirituele praktijken. Ze zijn echter pas recent populair geworden als het gaat om het verbeteren van geheugen, focus en concentratie.

Dit bericht introduceert 10 kristallen die je geheugen kunnen verbeteren en hun belang uitleggen.


Het belang van kristallen voor het geheugen

Of je nu wel of geen kristallen gebruikt, het is belangrijk om te begrijpen waarom herinneringen zo belangrijk zijn. Het zijn tenslotte onze herinneringen die ons unieke individuen maken. Ze stellen ons in staat om duurzame banden met anderen aan te gaan en geven betekenis aan ons leven.

Ze stellen ons ook in staat om te leren van ervaringen uit het verleden en deze te gebruiken voor toekomstige inspanningen. Zonder een goed geheugen zouden we de basislevenslessen niet kunnen onthouden of leren van de fouten van anderen.

Om ons geheugen in stand te houden, kunnen we kristallen gebruiken als hulpmiddel.

Kristallen werken door interactie met onze energielichamen. Ze zenden trillingen uit die helpen onze chakra's op één lijn te brengen en blokkades op te heffen. Als onze chakra's in balans zijn, kunnen we op het hoogste niveau functioneren.

En als onze energie helder is, kunnen we informatie beter ontvangen en verwerken.

De 10 beste kristallen voor geheugen

Er zijn veel verschillende soorten kristallen die kunnen worden gebruikt om het geheugen te verbeteren. Enkele van de meest populaire zijn:


Helder kwarts

Bergkristal staat bekend als de "meestergenezer" omdat het de energieën om ons heen versterkt. Het kan worden gebruikt om lichaam, geest en ziel te reinigen en te zuiveren.

Bergkristal staat ook bekend om zijn vermogen om de concentratie en focus te verhogen. Hij is een uitstekende keuze voor iedereen die wat hulp nodig heeft bij het onthouden van dingen. Als steen voor het kruinchakra helpt het ook om onze geest te openen en ons vermogen om helder te denken te verbeteren.

Blauwe Chalcedoon

De blauwe chalcedoon is een geheugenkristal omdat is aangetoond dat het het vermogen om informatie te onthouden verbetert. Het kalmeert en centreert ook de emotionele energie rond de herinneringservaring.

Meditatie met blauwe chalcedoon kan angst en zorgen verlichten, twee emoties die ons vermogen om te focussen en te onthouden kunnen blokkeren.


obsidiaan

Herinneringen zijn verankerd in waarheid enobsidiaan is een krachtige steen voor het onthullen van waarheid. Deze waarheidzoekende steen helpt ons toegang te krijgen tot herinneringen die we misschien diep in onszelf hebben begraven.

Obsidiaan helpt ons ook oude trauma's en pijn los te laten die ons ervan weerhouden onze herinneringen volledig te omarmen. Het houdt ook negatieve energieën en kwade bedoelingen weg die ons er soms van kunnen weerhouden ons te herinneren wat essentieel is in onszelf.


toermalijn

De toermalijn is een steen die beschermt tegen elektromagnetische velden (EMV) die voorkomen dat de mentale vermogens hun volledige potentieel bereiken.

Bovendien kunnen degenen die hun geheugen willen verbeteren, zich beter willen concentreren en hun mentale helderheid willen vergroten, voor dit kristal kiezen. Als je een stukje toermalijn bij je draagt, kun je op de hoogte blijven van je gedachten en de rest van de wereld.


opaal

De opaal is een van die edelstenen die informatie kan vasthouden en voor je bewaren - en het is vooral goed om nieuwe dingen te leren!

De subtiele vibratie die resoneert met het hart-, keel- en kruinchakra bevordert mentale helderheid en kalmte, wat belangrijk is bij het onthouden van kennis voor de toekomst.


pyriet

Pyriet is een geheugenkristal omdat het je helpt informatie te onthouden en de punten logisch te verbinden. Daarom wordt deze steen geassocieerd met logica, geheugen en intelligentie. Het is ook bekend als "Fool's Gold" vanwege de gelijkenis met goud.

Een snelle opkikker om altijd bij je te hebben, dit kristal helpt je afleiding te vermijden en geeft je meer ruimte om na te denken.


bariet

Bariet helpt je dingen over een langere periode te onthouden en stelt je in staat om informatie terug te roepen nadat je hersenen het vergeten zijn.

Bekend als de "steen van zuiverheid", helpt bariet je om je hoofd helder te houden en alert te blijven in stressvolle situaties. Als je dagelijks met deze steen mediteert, kun je je verbinden met de wijsheid van je hogere zelf en de spirituele werelden.

rozenkwarts

Rozenkwarts helpt bij herinneringen die vanwege hun emotionele inhoud moeilijk toegankelijk zijn. Dit kristal helpt ons te kalmeren en te troosten wanneer we ons herinneren en maakt het gemakkelijker om pijnlijke herinneringen onder ogen te zien.

Deze roze steen is geschikt voor mensen die moeite hebben met het verwerken van droevige herinneringen of die gedachten aan het verleden proberen te vermijden.

citrien

Velen geloven dat direct naar de zon kijken het geheugen verbetert. Als een steen die de kwaliteiten van de zon deelt, kan de citrien je geheugen helpen verbeteren door zonne-energie in je leven te brengen.

De citrien is ook een steen van mentale helderheid. Het helpt de geest te verscherpen en het intellect te focussen. Als je op zoek bent naar een kristal om je te helpen bij je studie of examens, dan is de citrien misschien iets voor jou.


rhodonite

Rhodoniet heeft een krachtige trilling die helpt de geest te kalmeren en rust en helderheid te brengen. Bovendien kan het u helpen om informatie methodischer te verwerken. Als u iemand bent die moeite heeft dingen te onthouden, kan rhodoniet een uitstekende hulpbron voor u zijn.

Dit kristal heeft ook de mogelijkheid om het geheugen te ondersteunen. Daarom wordt rhodoniet vaak gebruikt als kristal bij dementie of Alzheimer.


Eindelijk

Een geheugenkristal kan wonderen verrichten als het gaat om het verbeteren van je geheugen en om mentaal fit te blijven.

Deze stenen hebben opmerkelijke helende en reinigende eigenschappen die je kunnen helpen alert, mentaal kalm en gefocust te blijven thuis of op kantoor.

Probeer ze zelf en zie hoe krachtig deze kristallen voor je hersenen kunnen zijn!


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.