De 10 beste kristallen voor intuïtie

Kristallen zijn een mooie en krachtige manier om contact te maken met je intuïtie. Je hoeft geen kristalexpert te zijn of iets te weten over de wetenschap achter kristallen om ervan te profiteren.

Dit bericht is voor jou als je je altijd al hebt afgevraagd wat de kracht van kristallen is. Hier is een lijst met 10 van de beste kristallen om je intuïtie te stimuleren.


amethist

Amethist is een edelsteen die wordt geassocieerd met het derde oogchakra, de zetel van onze innerlijke wijsheid. Mediteren met een amethist stelt ons in staat om onszelf open te stellen voor intuïtieve begeleiding van ons hogere zelf.

De amethist is ook nuttig voor degenen die geneigd zijn te veel na te denken. Het helpt ons het lawaai van onze rusteloze geest te dempen, zodat we contact kunnen maken met onze intuïtie. Als jij een van die mensen bent die constant aan zichzelf twijfelt, kan het dragen van een amethist je helpen meer op je onderbuikgevoel te vertrouwen.


kyaniet

Kyaniet is een prachtig blauw kristal dat al lang in verband wordt gebracht met intuïtie en communicatie. Volgens de legende werd kyaniet ooit door de oude Egyptenaren gebruikt om met de goden te communiceren.

Tegenwoordig geloven velen dat kyaniet het derde oogchakra kan openen en buitenzintuiglijke waarneming en intuïtief inzicht kan bevorderen. Als je probeert verbinding te maken met je hogere zelf, dan is kyaniet een uitstekende edelsteen.

Kyaniet bevordert niet alleen de intuïtie, maar zou ook de mentale helderheid en communicatie verbeteren. Of je nu je paranormale vermogens probeert te verbeteren of meer afgestemd wilt zijn op je innerlijke wijsheid, kyaniet is een kristal dat het overwegen waard is.


obsidiaan

Obsidiaan is een inktzwart kristal dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn beschermende en mystieke eigenschappen. Van deze glanzende steen wordt gezegd dat hij de eigenaar beschermt tegen negatieve energie en helder denken en effectieve besluitvorming bevordert.

Obsidiaan wordt ook geassocieerd met het derde oogchakra, het centrum van intuïtie. Er wordt gezegd dat dit krachtige kristal kan helpen de psychische kanalen te openen, vooral de Rainbow Obsidian-variant. Het wordt ook gebruikt om het bewustzijn van voorgevoelens en intuïtieve begeleiding te vergroten.

Als je je paranormale vermogens probeert te ontwikkelen, is Obsidiaan een uitstekend kristal om mee te werken. Door onze verbinding met ons hogere zelf te versterken, kan deze steen ons helpen toegang te krijgen tot onze verborgen kennis en onze aangeboren wijsheid aan te boren.


maansteen

De maansteen is een kristal dat al eeuwenlang wordt gebruikt om de intuïtie en het paranormale bewustzijn te versterken. De melkwitte steen weerkaatst het licht van de maan en deze verbinding met de maancyclus zou de intuïtieve krachten versterken.

Werken met maansteen zal je helpen de antwoorden te vinden waarnaar je op zoek bent. Dit is de reden waarom het vaak wordt gebruikt bij waarzeggerij, omdat wordt aangenomen dat het iemand helpt contact te maken met de goddelijke vrouwelijke energie. Er wordt ook gezegd dat het nuttig is bij lucide dromen en buitenlichamelijke ervaringen.

Ten slotte wordt de maansteen beschouwd als een steen van een nieuw begin, die kracht en steun biedt in tijden van verandering.


sodaliet

Sodaliet is een prachtig blauw kristal dat bekend staat om zijn verbinding met de spirituele wereld. Eeuwenlang hebben sjamanen en genezers sodaliet gebruikt om de communicatie met de geestenwereld te vergemakkelijken.

Tegenwoordig geloven velen dat hij kan bijdragen aan de ontwikkeling van intuïtie en buitenzintuiglijke vermogens. Van sodaliet wordt gezegd dat het het derde oogchakra opent, gedachten verheldert en diepe concentratie bevordert. Er wordt ook aangenomen dat het logica en rationeel denken aanmoedigt, waardoor het een ideale steen is voor diegenen die hun paranormale vermogens willen ontwikkelen.


fluoriet

Fluoriet is een mooi en veelzijdig mineraal met veel praktische en decoratieve toepassingen. Van dit kristal wordt gezegd dat het de geest scherpt en mentale helderheid brengt. Als je je intuïtieve krachten wilt vergroten, bewaar dan een stuk fluoriet op je bureau of in de buurt van je bed.

Een andere manier om met kristallen te mediteren is door de fluoriet in je niet-dominante hand te houden terwijl je je geest kalmeert en je op je ademhaling concentreert. Je leert op je intuïtie te vertrouwen en je hart te volgen als je deze vaardigheid regelmatig oefent.


aventurijn

Aventurijn is een favoriet kristal voor degenen die hun intuïtie willen ontwikkelen. Het eenvoudige, doorschijnende uiterlijk verloochent de complexe interne structuur, ontworpen om inzicht en begrip te bevorderen.

Velen geloven dat Aventurijn helpt bij het openen van het derde oogchakra, waardoor duidelijkheid en begeleiding wordt geboden op het pad dat voor ons ligt. Anderen vinden dat het droomherinnering, intuïtie en waardevol inzicht in het onderbewustzijn bevordert.

Aventurijn wordt ook beschouwd als een gelukskristal en zou geluk en voorspoed aantrekken. Het wordt als bijzonder nuttig beschouwd voor mensen die een eigen bedrijf beginnen of risico's nemen in hun carrière.


rozenkwarts

Rozenkwarts wordt al lang gebruikt als hartsteen om gevoelens van liefde en genegenheid aan te trekken en te cultiveren. Het is ook een krachtig kristal om zelfliefde te ondersteunen en emotionele wonden te helen.

Bovendien wordt gezegd dat rozenkwarts is afgestemd op het hogere hartchakra, waardoor het zichzelf helpt open te staan ​​voor intuïtieve begeleiding. Sommigen geloven dat deze roze steen sjamanistische reizen en herinneringen aan vorige levens kan vergemakkelijken.

Er wordt ook gezegd dat het helpt bij wedergeboorte en het vermogen tot vergeving, mededogen, vriendelijkheid en onvoorwaardelijke liefde vergroot. Of je nu liefde zoekt bij anderen of bij jezelf, deze roze kwarts zou wel eens het juiste kristal voor jou kunnen zijn.


serpentijn

De serpentijn is een kristal van intuïtie omdat het ons helpt contact te maken met ons onderbewustzijn. Deze steen geeft ons toegang tot verborgen kennis en begraven herinneringen, wat ons kan helpen om weloverwogen beslissingen te nemen.

De serpentijn moedigt ons ook aan om op ons gevoel te vertrouwen en ons hart te volgen. Bovendien kan dit kristal ons beschermen tegen negatieve energie en mentale mist of verwarring opheffen.


Witte topaas

Witte topaas is een steen van intuïtie die kristallijne helderheid schenkt aan de drager. Wie mediteert, kan het gebruiken als hulpmiddel bij helderziendheid of om in de toekomst te kijken. Er wordt ook gezegd dat het de drager helpt contact te maken met het goddelijke en hogere kennis te kanaliseren.


Hoe kristallen te gebruiken voor intuïtie

Nu JIJ enkele van de beste kristallen voor intuïtie kent, hoe kun je ze gebruiken om je paranormale gaven te ontwikkelen? Hier zijn een paar ideeën:

 • Draag het als een ornament om direct contact te hebben met de kristallen en hun energie effectief te absorberen.
 • Bewaar kristallen in je zak of in de buurt van je bed om mentale helderheid en intuïtief inzicht te stimuleren.
 • Mediteer met het kristal van je keuze, houd het in je niet-dominante hand en concentreer je op je ademhaling.

  Eindelijk

  Kristallen zijn een geweldige plek om te beginnen als je verbinding wilt maken met je innerlijke zelf en verandering in je leven wilt creëren.

  Het gebruik van kristallen is een eenvoudige en effectieve manier om contact te maken met je intuïtie en de leiding van de kosmos.

  Ga dus nu aan de slag met een helend kristal.


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.