Alles wat u moet weten over obsidiaan

Obsidiaan is een interessante steen die niet alleen bekend staat om zijn schoonheid, maar ook om zijn belang, helende eigenschappen en voordelen.

In deze post kijken we naar zwarte obsidiaan en waarom het een waardevolle aanvulling is op je kristalcollectie.

Wat is obsidiaan?

Obsidiaan is een natuursteen die wordt gevormd door snel afkoelende vulkanische lava.

Het heeft een natuurlijke donkere kleur die mogelijk wordt gemaakt door de aanwezigheid van magnesium en ijzer. Als een soort vulkanisch glas heeft het er een glazige textuur en glans . De steen staat ook bekend als een beetje broos.

Hoewel obsidiaan vaak wordt aangezien voor een kristal, is het eigenlijk glasachtig stollingsgesteente dat is gestold zonder kristallisatie. Het is dus geen echt mineraal, maar een mineraloïde bestaande uit natuurlijk glas.

Wanneer gebroken, vormt obsidiaan meestal zeer scherpe maar gladde randen.

In de oudheid werd obsidiaan vanwege zijn scherpe randen als wapen gebruikt. Van de steen werden vaak messen en pijlpunten gemaakt die bij de jacht werden gebruikt.

Tegenwoordig is deze steen een populaire edelsteen geworden voor het maken van sieraden en ander handwerk. Van degenen waarvan de reflectiviteit hoog genoeg is, worden ook prachtige glazen spiegels gemaakt.

De verschillende soorten obsidiaan

Obsidiaan kan naar kleur worden ingedeeld in verschillende variëteiten.

Zwart Obsidiaan

zwarte obsidiaan

De zwarte obsidiaansoort is de meest bekende vorm van obsidiaan. Het is echter ook de zeldzaamste.

De reden hiervoor is dat zwarte obsidiaan wordt gevormd zonder sporenelementen. Het betekent dat het pure lava is die snel afkoelde na een vulkaanuitbarsting, waardoor een zeldzame gitzwarte steen ontstond.

Mahonie Obsidiaan

mahonie obsidiaan

Mahonie Obsidiaan doorJames St. John

Aan de andere kant wordt mahonie obsidiaan beschouwd als het meest bekende type obsidiaan. Het wordt gekenmerkt door zijn roodbruine kleur die lijkt op mahonie.

In tegenstelling tot pure zwarte obsidiaan, heeft deze sporenelementen die het uiterlijk beïnvloeden. Het uiterlijk van mahonie wordt beïnvloed door de aanwezigheid van magnetiet of geoxideerd hematiet dat door zijn formatie is gegaan.

regenboog obsidiaan

regenboog obsidiaan

Regenboog Obsidiaan door ore_reserve

Op het eerste gezicht lijkt regenboogobsidiaan op puur zwart obsidiaan. Maar bij blootstelling aan puur licht zie je verschillende kleuren op het oppervlak.

Deze regenboogkleuren worden gecreëerd door de insluitsels van magnetiet nanokristallen in vulkanisch gesteente. De kleine luchtzakjes in de steen weerkaatsen het licht en geven deze obsidiaanvariant een glanzende glans.

Glans Obsidiaan

glans obsidiaan

Goudglans Obsidiaan vanStan Celestian

Lustre Obsidian is als de Rainbow-variant. Het reflecteert licht als het schijnt. Maar in plaats van regenboogkleuren heeft deze een prachtige gouden of zilveren gloed.

gevormd door de bellen die overblijven van de lavastroom. Wanneer de lava water ontmoet, verandert het in een rots met kleine insluitsels die verantwoordelijk zijn voor de ongewone kleur.

Sneeuwvlok Obsidiaan

sneeuwvlok obsidiaan

Sneeuwvlok Obsidiaan doorJames St. John

Als je een obsidiaan vindt met witte of grijze vlekken op het oppervlak, dan kan het alleen sneeuwvlok-obsidiaan zijn. Het wordt zo genoemd omdat de vlekken op sneeuwvlokken lijken.

Net als bij de andere varianten zijn de vlekken het gevolg van onzuiverheden tijdens de vorming van het gesteente. Deze naaldachtige patronen zijn eigenlijk cristobaliet, een soort kwarts.

vuur obsidiaan

vuur obsidiaan

Vuur Obsidiaan door Jessa en Mark Anderson

Vuurobsidiaan is een van de zeldzaamste vormen van obsidiaan op deze lijst. Het heeft dezelfde eigenschappen als regenboogobsidiaan, maar dunnere lagen magenetiet erin. Dit creëert een intrigerend kleurenpatroon dat verandert afhankelijk van de hoek.

Apache tranen

apache tranen

Apache tranen doorStan Celestian

Apache-tranen lijken qua kleur bijna op zwarte obsidiaan. Ze hebben echter een andere textuur en zien er niet zo glanzend uit.

Deze stenen hebben door hun vorming een andere textuur. Terwijl de anderen op aarde afkoelen, wordt de lava in de lucht gegooid. Apache-tranen zetten zich al voordat ze de grond raakten, vandaar de andere uitleg.

Metafysische eigenschappen van Obsidiaan

Van edelstenen zoals obsidiaan wordt gezegd dat ze eigenschappen bezitten die ons spirituele, emotionele en fysieke welzijn kunnen beïnvloeden. Ze staan ​​bekend als metafysische eigenschappen.

Laten we nu eens kijken welke metafysische eigenschappen de obsidiaan-edelsteen heeft.

Chakra-verbindingen

Obsidiaan wordt geassocieerd met het wortelchakra , dat zich aan de basis van de wervelkolom bevindt. Het wortelchakra is het energiepunt dat verantwoordelijk is voor stabiliteit en aarding.

Genezende kristallen en edelstenen worden meestal geassocieerd met de chakra's. Als je de edelstenen gebruikt, kunnen ze je helpen om de energie in je lichaam in balans te brengen.

Deze vulkanische steen helpt je je wortelchakra in balans te brengen. Het helpt je een solide basis in je leven te creëren, die ook stabiliteit kan brengen in je andere chakra's.

Een onevenwichtige wortelchakra resulteert in instabiliteit op veel gebieden van je leven. Dit kan ook de doorstroming van energie in de andere chakra's beïnvloeden.

genezende eigenschappen

Als een steen geassocieerd met de wortelchakra, helpt obsidiaan om zowel fysiek als emotioneel meer geaard en veilig te zijn.

Het is een zeer beschermende steen die negatieve energieën en ongewenste gedachten kan afweren.

Bovendien werkt obsidiaan het beste bij het opheffen van emotionele blokkades en trauma's uit het verleden. Deze steen helpt je schaduwgedrag zoals verslavingen en ander buitensporig gedrag af te werpen.

Fysiek helpt obsidiaan bij het genezen van problemen met de galblaas, de dikke darm en het spijsverteringsstelsel. Het verlicht ook de symptomen van artritis en obstipatie en ontgift het lichaam.

Feng Shui-artikel

Obsidiaan wordt geassocieerd met het waterelement.

In Feng Shui bepaalt de kleur van het kristal tot welk element het behoort.

Zwarte kristallen zijn verbonden met het water.

Het waterelement komt overeen met de carrière- en levenspaden van feng shui.

Als de energie van water wordt versterkt, kan je carrière beter groeien. Het opent nieuwe mogelijkheden om uw welvaart of uw doelen mogelijk te maken.

Te weinig waterenergie kan leiden tot een gebrek aan kansen, lage carrièregroei en geldproblemen. Te weinig waterenergie kan leiden tot een gebrek aan kansen die verdere problemen kunnen veroorzaken

Andere metafysische eigenschappen

Deze natuursteen wordt ook al jaren gebruikt voor waarzeggerij.

Veel kristalgenezers kijken door het reflecterende oppervlak om betekenissen, boodschappen en visioenen te zien. Er wordt ook aangenomen dat het de gave van profetie en paranormale gaven versterkt.

Obsidiaan wordt ook gebruikt om bedrog te doorzien en verborgen waarheden te onthullen.

De voordelen van obsidiaan

1. Beschermt je tegen negatieve energieën

Obsidiaan is een waardevolle beschermende steen. Velen gebruiken het om zich te verdedigen tegen boze geesten en ongeluk. Ze zijn ook ontworpen om ons te beschermen tegen schadelijke elektromagnetische velden die worden gegenereerd door onze elektrische apparaten. Het biedt ons ook psychische bescherming door de psychische smog te verwijderen die zich in de loop der jaren heeft opgehoopt door verschillende stressvolle en traumatische gebeurtenissen.

2. Aard jezelf

Als een steen geassocieerd met de wortelchakra, zou obsidiaan ons aarden. Het geeft ons een gevoel van stabiliteit op alle gebieden van ons leven. Dit vulkanische glas verbindt ons met de aarde, waardoor we bewuster worden.

3. Verbeter uw carrière of uw bedrijf

Deze zwarte steen versterkt ook de feng shui-energie van succes in onze carrière of bedrijf. Als je deze steen in huis plaatst of als geluksbrenger draagt, dan laat je geluk toe in je leven.

4. Verbetert uw vermogen

Naarmate de steen je geluk in je carrière verbetert, zul je meer rijkdom ontvangen. De associatie met het waterelement zorgt voor een betere stroom van geldenergieën in je leven. Dit komt omdat het waterelement hout voedt, wat staat voor geld en welvaart in feng shui.

5. Verbeterde je gezondheid

Obsidiaan is een helende steen die schaduwgedrag zoals verslavingen, emotionele blokkades en negatieve gedachten kan afweren. Kristalgenezers gebruiken het ook om galblaas- en spijsverteringsproblemen te behandelen. Het heeft ook reinigende eigenschappen die ongewenste elementen uit het lichaam verwijderen.

6. Verbetert relaties

Bovendien kan Obsidiaan worden gebruikt om uw relaties te verbeteren. Deze steen moet je de diepste waarheden in jezelf laten herkennen. Het kan helpen om meer over jezelf te leren en daardoor vrede met jezelf te vinden. In harmonie zijn met jezelf is de basis voor een gezonde relatie.

Is obsidiaan zeldzaam?

Nee, obsidiaan is niet zeldzaam.

Het is een van de bekende vormen van natuurlijk glas. Het is te vinden in verschillende delen van de wereld waar regelmatig vulkanische activiteit is.

De steen kan onder meer worden gewonnen in Argentinië, Canada, Chili, Guatemala, IJsland, Italië, Japan, Kenia, Mexico, Nieuw-Zeeland, Peru, Rusland en de Verenigde Staten.

Sommige vormen zijn echter moeilijker te vinden.

Zuiver zwart obsidiaan is bijvoorbeeld zeldzaam omdat de meeste van deze vulkanische rotsen sporenelementen bevatten die ze een mengeling van kleuren geven. De meest voorkomende is een combinatie van zwart en bruin, bekend als mahonie obsidiaan.

Iriserende varianten zoals Fire Obsidian, Rainbow Obsidian en Lustre Obsidian worden ook minder vaak gewonnen.

Is obsidiaan duur?

Obsidine is geen dure steen. In feite is het tegenwoordig een van de meest betaalbare edelstenen.

In vergelijking met andere halfedelstenen bevindt obsidiaan zich in de lagere prijsklasse. Obsidiaan is qua prijs ongeveer vergelijkbaar met amethist, zwarte toermalijn en citrien, allemaal betaalbare edelstenen.

Hoeveel is obsidiaan waard?

U kunt obsidiaan kopen voor tussen de 2 en 100 euro.

Obsidiaanstenen hebben geen standaardwaarde op de markt zoals waardevolle edelstenen. De prijs hangt af van de processen die het doorloopt.

Ruwe obsidiaan kost bijvoorbeeld tussen de 5 en 10 euro per kilo. Een gepolijste en geslepen obsidiaan van het type dat in sieraden wordt gebruikt, kan meer dan $ 20 kosten.

Hoe meer processen de steen doorloopt, hoe duurder hij wordt.

Is Obsidiaan waardevol?

Hoewel obsidiaan over het algemeen goedkoop is, is het waardevol voor liefhebbers van kristal.

Hoewel obsidiaan niet zo duurzaam is als andere edelstenen, heeft het een prachtige glans waardoor het een prachtig sieraad kan worden.

Naast zijn schoonheid is het belang van obsidiaan ook belangrijk als je het aan je verzameling wilt toevoegen.

Obsidiaan, vooral de zwarte variant, staat bekend om zijn beschermende eigenschappen.

Velen gebruiken de steen om zichzelf te beschermen tegen ongewenste energieën. Deze omvatten negativiteit, psychische aanvallen, giftig gedrag en ook elektromagnetische velden (EMV's).

Als helende steen kan obsidiaan je ook helpen jezelf te bevrijden van stressvolle of traumatische ervaringen. Het doet dit door de psychische wolken of "smog" te verwijderen die zich in je energieveld hebben opgehoopt.

Obsidiaan in sieraden en talismannen

Vanwege de neutrale kleur is obsidiaan perfect voor beide geslachten.

Daarom vind je dit vulkanisch glas terug in veel sieraden en kunstwerken. Ze zijn te vinden in armbanden, kettingen, oorbellen, ringen en feng shui-bomen.

De oogverblindende variëteiten zijn ook uitstekende edelstenen wanneer ze gepolijst zijn.

obsidiaan sieraden

Als helende steen maken de metafysische eigenschappen van obsidiaan het tot een uitstekende beschermende talisman. In feng shui wordt het gebruikt om welvaart en rijkdom aan te trekken met andere Chinese gunstige symbolen.

Obsidiaan heeft echter slechts een hardheid van 5,5 op de hardheidsschaal van Mohs. Dit betekent dat het een relatief zachte steen is.

Je moet schokken zoveel mogelijk vermijden, omdat de steen gevoelig is voor krassen en afbrokkelen.

Hoe weet je of obsidiaan echt is?

Obsidiaan kan snel worden aangezien voor andere zwarte stenen zoals git of onyx. Anderen gebruiken gewoon glas om obsidiaan te imiteren.

Dus hoe weet je of obsidiaan echt is?

Maar hier zijn een paar dingen om op te letten bij het zoeken naar een authentieke obsidiaan.

 • Algemeen voorkomen . Echte obsidiaanstenen hebben een glanzend uiterlijk. Ze zien er ook uit als glas, dat soms transparant lijkt als het wordt blootgesteld aan licht.
 • kleur . Zuiver obsidiaan heeft een diepzwarte kleur. Andere soorten obsidiaan kunnen roodbruin lijken, witte en grijze vlekken of gekleurde strepen hebben.
 • textuur . Als je obsidiaan aanraakt, moet het glad aanvoelen.
 • prijs . Een gepolijste obsidiaansteen kan meer dan $ 20 kosten. Alles daaronder kan een teken zijn dat je met een nep-edelsteen te maken hebt.

  Obsidiaan versus Jet

  Jet is veel lichter dan obsidiaan omdat het is gemaakt van versteend hout. Het zou veel langzamer moeten zinken als het in water wordt geplaatst. De kleur lijkt meer zilverachtig metaalachtig en kan sporen achterlaten wanneer het op een oppervlak wordt gewreven.

  Obsidiaan versus Onyx

  Onyx is veel zwaarder dan obsidiaan vanwege de kristallijne structuur. Onys lijkt niet zo glanzend in vergelijking met obsidiaan en blijft dof bij blootstelling aan licht.

  Obsidiaan versus glas

  Hoewel obsidiaan natuurlijk glas is, is het iets harder dan gewoon glas .

  Hoe obsidiaan te gebruiken

  In de moderne tijd staat obsidiaan niet alleen bekend om zijn prachtige glans, maar ook om zijn krachten. Als u de vruchten van de edelsteen wilt plukken, volgen hier een paar manieren waarop u deze in uw dagelijks leven kunt gebruiken.

  Plaats het in uw huis

  Obsidiaan is een krachtige steen die negativiteit kan oplossen en je omgeving kan beschermen. U kunt kleine stenen op uw voordeur plaatsen om te voorkomen dat negatieve energieën en boze geesten binnendringen. Of u kunt ze onder de vier hoeken van uw bed leggen om u te beschermen terwijl u slaapt.

  Maak een kristalrooster

  Kristalroosters kunnen de energie van de kristallen versterken, waardoor je hun spirituele krachten kunt benutten. Om een ​​beschermend kristalrooster te creëren, vormt u een ronde cirkel met kleinere stenen. Plaats vervolgens het Master Crystal in het midden van het rooster. Je kunt het raster activeren door je intenties op te zeggen.

  Draag een stuk obsidiaan bij je

  Je kunt de steen ook bij je dragen door hem in je zak te stoppen voor bescherming, waar je ook gaat.

  Draag het als sieraad

  Obsidiaan sieraden zijn de laatste jaren populair geworden. Nu wordt obsidiaan gebruikt in verschillende stukken zoals armbanden, ringen, kettingen en oorbellen. Zodat u zijn volledige krachten kunt gebruiken, moet u het direct op uw lichaam dragen.

  Hoe draag je een zwarte obsidiaan armband?

  Armbanden van zwart obsidiaan zijn bijzonder populair omdat ze gemakkelijk te dragen zijn en nooit uit de mode raken.

  En voor liefhebbers van Feng Shui zijn armbanden van obsidiaan niet alleen een modeaccessoire. Ze zijn een krachtige talisman om rijkdom en bescherming aan te trekken.

  hoe zwarte obsidiaan armband te dragen

  Afhankelijk van hoe je hem draagt, kan een zwarte obsidain armband verschillende effecten hebben:

  • Aan de linkerhand gedragen, brengt het geluk en rijkdom
  • Bescherming tegen negativiteit bij het dragen aan de rechterhand

  Over het algemeen moeten feng shui-armbanden aan de linkerhand worden gedragen. Dit komt omdat de linkerhand wordt gebruikt om energie te ontvangen terwijl de rechterhand het weggeeft.

  Een zwarte obsidiaan armband is de uitzondering op de regel.

  Vanwege zijn eigenschappen kunnen armbanden van obsidiaan zowel aan de linker- als aan de rechterhand worden gedragen.

  Hoe u uw obsidiaan reinigt en oplaadt

  Er zijn verschillende manieren om je obsidiaan te reinigen en zijn vibraties te creëren.

  De beste manier om dit te doen is door middel van wierook. Bij deze methode steek je de bovenkant van een salieplant aan. Daarna moet je de steen vijf minuten in de rook omhullen.

  Je kunt ook maanlicht of zout water gebruiken. Bij deze methode plaats je de steen direct onder het maanlicht of in zout water.

  Maak je steen minstens één keer per maand schoon, of wanneer hij doffer en zwaarder begint te worden.

  Eindelijk

  Obsidiaan is geen kristal maar een vulkanisch glas dat bekend staat om zijn beschermende en rijkdom aantrekkende eigenschappen.

  Het is uitstekend als sieraad vanwege het belang en de metafysische eigenschappen die de dragers verschillende voordelen bieden.

  Of je jezelf nu wilt beschermen tegen ongewenste energieën, professioneel succes wilt nastreven, je geaard wilt voelen of je innerlijke zelf beter wilt leren kennen, obsidiaan is precies de juiste steen.

  Referenties:

  https://www.healthline.com/health/mental-health/guide-to-healing-crystals

  https://www.gemsociety.org/article/obsidian-jewelry-and-gemstone-information/

  https://www.healthline.com/health/fitness-exercise/7-chakras#Chakra-101

  https://redlotusletter.com/the-five-elements-how-to-diagnose-and-remedy-common-life-problems/

  https://www.britannica.com/science/obsidian


  1 Kommentar


  • Gabriela Lang

   sehr schön! Danke


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.