12 beste genezende kristallen voor pijnverlichting

Als je last hebt van chronische pijn zoals artrose, kan het moeilijk zijn om ergens op te focussen. Je wilt gewoon opluchting voelen en dat de pijn eindelijk weggaat.

Gelukkig kunnen kristallen helpen!

Jarenlang hebben mensen kristallen gebruikt voor lichamelijke genezing. Verschillende kristallen bieden verschillende dingen en sommige zijn goed voor pijnverlichting.

In dit bericht leggen we de beste kristallen voor pijnverlichting uit. Van deze edelstenen is bekend dat ze symptomen verlichten en fysieke pijn wegnemen. Lees verder voor meer informatie.


Onmisbare kristallen voor pijnverlichting

amethist

Omdat pijn vaak een emotionele reactie is op een ongemakkelijk gevoel dat we voelen, kanamethist daarbij helpen. Het is een natuurlijk kalmerend middel en kan een kalmerend effect hebben, wat pijn kan verminderen.

De paarse steen is vooral nuttig bij hoofdpijn en migraine, omdat hij helpt spanning los te laten en daardoor stress te verminderen. Het kan ook helpen bij pijn veroorzaakt door een ontsteking.


Helder kwarts

Bekend als de "meester-genezer", is helder kwarts een veelzijdig kristal dat voor verschillende aandoeningen kan worden gebruikt. Het is bekend dat het de energie van andere kristallen versterkt, wat perfect is voor mensen die de effecten van pijnstillende kristallen willen versterken.

Dit kristal is nuttig bij pijnverlichting omdat er wordt gezegd dat het het hele energetische systeem in balans brengt. Het kan ook worden gebruikt om negatieve energie uit het lichaam vrij te maken en te reinigen.


rozenkwarts

Dit kristal staat bekend als de "liefdessteen" omdat het de krachtige vibraties van liefde en passie versterkt. Het is een voedend kristal dat pijn verlicht, vooral bij mensen die lijden aan liefdesverdriet of emotioneel trauma.

Rozenkwarts helpt ook bij fysieke pijn, vooral wanneer deze wordt veroorzaakt door spanning of spasmen in de spieren. Het kan ook helpen bij het verlichten van spasmen en spierspasmen.


aquamarijn

Aquamarijn is een prachtige blauwgroene edelsteen die bekend staat om zijn kalmerende en serene energie. Het helpt bij het verlichten van stress en spanning die de oorzaak kunnen zijn van vele soorten pijn.

Dit kristal is vooral nuttig voor pijn in de luchtwegen, keel, sinussen en longen. Daarom kan deze "ademsteen" worden gebruikt bij verkoudheid, griep en zelfs kiespijn.

Zwarte toermalijn

De zwarte toermalijn is een krachtig kristal dat kan beschermen tegen negatieve energie en elektromagnetische velden. Het staat ook bekend om zijn vermogen om de drager te aarden en te centreren.

Deze steen is nuttig bij het verlichten van pijn omdat hij ongewenste energieën verdrijft die kunnen bijdragen aan pijn en ongemak. Het kan ook worden gebruikt om stress en spanning te verlichten die vaak pijn kunnen veroorzaken.


Howliet

De kalmerende energie van howliet kan pijn verlichten en sereniteit bevorderen. Dit kristal staat bekend om zijn vermogen om stress, spanning en angst te verlichten.

Deze steen is vooral nuttig bij spanning in de rug, nek en schouders. Het kan ook nuttig zijn voor pijn veroorzaakt door ontsteking of artritis. Het is ook bekend om hoofdpijn en kiespijn te verlichten.


bloedsteen

Deze halfedelsteen staat bekend als een krachtige ontgifter en kan helpen het lichaam te ontdoen van gifstoffen en onzuiverheden. Er wordt ook aangenomen dat het het immuunsysteem stimuleert, wat kan leiden tot verminderde ontsteking en pijn.

De bloedsteen is een uitstekend kristal om de voortplantingsorganen te beïnvloeden. Daarom wordt het vaak gebruikt om pijn te verlichten die gepaard gaat met krampen, PMS en de menopauze.


Jasper

Jaspis staat bekend als de "opperste kostwinner" omdat het ons steunt in moeilijke tijden. Het is een zeer beschermende steen die krachtige helende energie heeft.

Dit kristal kan nuttig zijn bij het verlichten van pijn, omdat het de drager aardt en versterkt. Het kan ook helpen stress en angst te verminderen die vaak pijn kunnen veroorzaken.


Amber

Barnsteen is een prachtige goudkleurige steen die bekend staat om zijn pijnstillende eigenschappen. Dit geldt met name voor pijn veroorzaakt door een ontsteking.

Daarom gebruiken velen deze steen om pijn veroorzaakt door artritis te verlichten. Het kan ook nuttig zijn bij tand-, spier- en rugpijn.

hematiet

Deze glanzende steen staat bekend om zijn vermogen om te aarden en te beschermen. Het is een zeer stabiliserend kristal dat angst en stress helpt verminderen.

Hematiet werkt door de bloedcirculatie te stimuleren, wat pijn veroorzaakt door ontstekingen kan verminderen. Velen gebruiken de edelsteen om de pijn van artritis, krampen in de benen en gewrichtsproblemen te verlichten.


obsidiaan

Dit vulkanische glas staat bekend om zijn vermogen om het lichaam te reinigen en negatieve energie vrij te maken. Het is ook een zeer beschermend kristal, dat de drager helpt beschermen tegen krachten van buitenaf.

Wat obsidiaan echter bijzonder maakt, is dat het een snel herstel van blessures bevordert. Het helpt ook bij pijnbeheersing, waardoor het een goede keuze is voor iedereen die herstelt van een operatie of lijdt aan wonden, snijwonden of blauwe plekken.


seleniet

Seleniet is een prachtig wit kristal dat bekend staat om zijn vermogen om het lichaam te zuiveren. Het helpt negatieve energie te verwijderen en bevordert genezing op alle gebieden.

Dit kristal is uitstekend geschikt voor pijnverlichting, met name het verminderen van spanning in de botten, zenuwen, ruggengraat en pezen. Ook ideaal als je constant aan je bureau zit en last hebt van rugpijn.

Fysieke genezende kristallen: een kort overzicht

Hier is een kort overzicht van de fysieke genezingskristallen die we hierboven hebben besproken:

Helende kristallen voor specifieke lichaamsdelen

Kristallen voor zenuwpijn: seleniet, aquamarijn

Kristallen voor rugpijn: seleniet, howliet, barnsteen

Kristallen voor nek- en schouderpijn: howliet, amethist

Kristallen voor spierpijn: seleniet, howliet, zwarte toermalijn, chrysocolla, kyaniet

Kristallen voor gewrichtspijn: zwarte toermalijn, chrysocolla

Ontstekingsremmende kristallen: rozenkwarts, aquamarijn, barnsteen

Kiespijnkristallen: aquamarijn, howliet, barnsteen, sugiliet

Kristallen voor pijn op de borst: aquamarijn, seleniet

Kristallen voor botpijn: seleniet, lapis lazuli, jaspis


Helende kristallen voor bepaalde aandoeningen van het lichaam

Kristallen voor artritis: howliet, hematiet

Kristallen voor menstruele krampen: rozenkwarts, bloedsteen

Antistress- en spanningskristallen: amethist, aquamarijn, zwarte toermalijn, howliet, hematiet

Hoofdpijnkristallen: amethist, howliet

Kristallen voor wonden, snijwonden of kneuzingen: Obsidiaan


Hoe kristallen te gebruiken voor pijnverlichting

Nu je hebt geleerd welke kristallen goed zijn voor pijnverlichting, laten we leren hoe je ze kunt gebruiken.

Hier zijn enkele van de best practices die u moet kennen:

Draag de hele dag een kristal bij je. Stop hem in je zak of houd hem in je hand als je meer ondersteuning nodig hebt.

Draag kristallen als snuisterijen. Je vindt er armbanden, kettingen en ringen met pijnstillende kristallen.

Plaats kristallen op je lichaam. Plaats ze op plaatsen die pijn veroorzaken.

Mediteer met kristallen. Houd een kristal in je hand en concentreer je op zijn energie terwijl je diep ademhaalt.

Maak een kristallen elixer. Voeg kristallen toe aan je water en drink de hele dag door van het elixer.

Maak een kristalraster. Plaats kristallen in een specifiek patroon in uw huis of kantoor om een ​​helende ruimte te creëren.


Kunnen kristallen echt helpen bij pijnverlichting?

Genezende kristallen zijn geen vervanging voor traditionele geneeskunde. Als u pijn heeft, moet u professionele hulp zoeken.

Maar als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw pijn te verminderen, dan zijn kristallen wellicht precies wat u zoekt.

Er zijn veel verhalen van mensen die kristallen hebben gevonden om te helpen bij pijnverlichting. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om dit te ondersteunen, kan het geen kwaad om ze zelf uit te proberen.


Eindelijk

Als u kristallen wilt proberen, dient u zich vooraf te informeren. Niet alle kristallen zijn gelijk gemaakt en sommige zijn nuttiger dan andere.

En raadpleeg professionals als u pijn heeft.

Heb je al ervaring met kristallen voor pijnverlichting? Noem ze dan in de comments!


2 Kommentare


  • Karine

    …..seit Jahren lebe ich mit Heilsteinen – zuerst weil optisch ansprechen ,sich gut anfühlen , dieses Gefühl will man nicht mehr missen – dann informiert man sich u.kommt durch praktische Anwendungen darauf wie gut ☝️u.das es eine Wirkung gibt – es ist einfach wunderbar mit Steinen zu leben – als Geschenk sind sie immer für eine hilfreiche Überraschung gut . Liebe Grüße 👋👋👋


  • Posadzy

    Hoffe auf Schmerz Linderung.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.