10 kalmerende kristallen voor stress en angst

Wanneer voel je je gestrest en angstig? Als dat het geval is, dan ben je niet de enige.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie komen angststoornissen over de hele wereld voor. Statistieken tonen aan dat 3,6 procent van de wereldbevolking een angststoornis heeft. Dat zijn ongeveer 264 mensen over de hele wereld.

Hoewel er veel verschillende manieren zijn om met stress en angst om te gaan, kunnen kristallen voor sommigen een goede keuze zijn.

In deze blogpost hebben we 10 kalmerende kristallen op een rijtje gezet die kunnen helpen stress en angst los te laten. Ontdek welke kristallen voor stress het beste werken om je gevoelens te kalmeren.

Welke kristallen zijn goed om te kalmeren?

  • Amethist - Zuiverende steen
  • Zwarte Toermalijn - Steen van bescherming
  • Rozenkwarts - steen van de liefde
  • Shungite - steen om te slapen
  • Aquamarijn - Rustige energie
  • Lavasteen - Aardingsenergie
  • Blauwe puntige agaat - Druk jezelf uit
  • Fluoriet - Maakt de geest leeg
  • Tijgeroog - Steen van Moed
  • Lepidoliet - anti-angst

Amethist - Zuiverende steen

Amethist is een steen die bekend staat om zijn zuiverende eigenschappen. Velen gebruiken deze paars gekleurde steen om negatieve gevoelens zoals stress en angst los te laten. Als een steen van vrede bevordert het kalmte.

amethist armband - kalmerende kristallen


Zwarte Toermalijn - Steen van bescherming

In de kristalwereld wordt zwarte toermalijn gebruikt als beschermingssteen. De beschermende eigenschappen maken het echter ook tot een uitstekend kalmerend kristal. Waarom? Omdat het je helpt jezelf te beschermen tegen negatieve energieën die stress en angst kunnen veroorzaken voordat ze je aura bereiken. Soms is voorkomen beter dan genezen.

zwarte toermalijn - kalmerende kristallen


Rozenkwarts - steen van de liefde

Rozenkwarts is een liefdessteen die het hart kalmeert en emotionele stress vermindert. Het dragen van de roze steen kan gevoelens van angst omzetten in gevoelens van liefde en zelfacceptatie.

rozenkwarts armband - kalmerende kristallen


Shungite - steen om te slapen

Velen geloven dat shungiet een steen is voor slaapstoornissen. Dit maakt het een goed kristal om te slapen als zorgen je 's nachts wakker houden. Het kan ook worden gebruikt om vrede en bescherming te bevorderen.


Aquamarijn - Rustige energie

Aquamarijn staat bekend als de 'steen van het water' en kanaliseert de energie van de zee. Als je je zenuwen wilt kalmeren of je geest leeg wilt maken, dan kan dit blauwgroene kristal de juiste metgezel zijn.

aquamarijn armband - kalmerende kristallen


Lavasteen - Aardingsenergie

Lavastenen staan ​​bekend om hun aardende energie, die je geest kan helpen kalmeren. Dit maakt het ideaal voor momenten waarop je het gevoel hebt dat je niet helder kunt denken. Daarnaast is het een zeer poreuze steen die etherische oliën kan opnemen. Dus als je een extra kalmerende boost nodig hebt, voeg dan een paar druppels van je favoriete etherische olie toe aan je armband van lavasteen.

lavasteen armband - kalmerende kristallen


Blauwe puntige agaat - Druk jezelf uit

Als u zeer gevoelig bent voor stress door gespannen communicatie, kan Blue Pointed Agate helpen. Bekend als de steen van communicatie, kan het iemands vermogen om zichzelf uit te drukken verbeteren. Als kalmerende steen kan het je helpen angst te verminderen door kalmte en vrede te brengen.


Fluoriet - Maakt de geest leeg

Fluoriet is een kristal dat balans en een heldere geest bevordert. Mediteren met deze edelsteen kan je helpen focussen, vooral als je te veel nadenkt. Als gevolg hiervan kan het een geweldige metgezel zijn om stress en angst te beheersen.

fluoriet - kalmerende kristallen

Tijgeroog - Steen van Moed

Als je zenuwachtig bent om een ​​beslissing te nemen, dan is Tiger Eye iets voor jou. Bekend als de steen van moed, wordt aangenomen dat het je zorgen verlicht door je onbevreesd te maken en je geest sterker te maken.

tijgeroogarmband - kalmerende kristallen


Lepidoliet - anti-angst

Lepidoliet bevat lithium, dat meestal aanwezig is in medicijnen tegen angst. Geen wonder dat het wordt aangeprezen als een van de meest effectieve kristallen voor stress- en angststoornissen.


Hoe helende kristallen te gebruiken voor stress- en angststoornissen?

Nu je de beste kristallen hebt om stress en angst te verminderen, is het tijd om te leren hoe je ze kunt gebruiken.

Er zijn veel manieren om met kristallen te werken. Hier zijn enkele van de meest populaire methoden:


Draag het als sieraad

Kristallen armbanden en kettingen zijn niet alleen mooi maar ook functioneel. Je kunt ze dragen als herinnering om kalm en geaard te blijven.


Draag het in je zak

Als je nerveus bent, kun je een kalmerend kristal zoals amethist of tijgeroog in je zak dragen. Het fysiek aanraken van de steen kan je helpen je angsten los te laten.


Toon het in uw huis of kantoor

Versier je woonkamer met stressverlichtende kristallen zoals rozenkwarts of zwarte toermalijn. Ze zijn niet alleen mooi, ze voegen ook positieve energie toe aan je huis. Hetzelfde geldt voor uw kantoor als u stress van het werk wilt verminderen.


Gebruik het bij meditatie

Mediteren met kristallen kan hun kalmerende energie versterken. Als meditatie nieuw voor je is, concentreer je dan op je ademhaling terwijl je een stuk amethist in je hand houdt. Je kunt ook kristallen in een cirkel om je heen plaatsen voor extra bescherming en energie.


Gebruik nu kalmerende kristallen

Er zijn veel manieren om met kalmerende kristallen te werken. Vind de methode die jou aanspreekt en probeer deze krachtige stenen in je dagelijks leven te verwerken.

Bij regelmatig gebruik zult u merken dat uw stress- en angstniveaus afnemen. Je kunt je ook gelukkiger en meer ontspannen voelen.

Wees dus niet bang om deze helende kristallen te gebruiken.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.