Dragon Turtle: betekenissen en toepassingen in Feng Shui

Traditioneel gebruikten Feng Shui-beoefenaars de mythologische drakenschildpad als een symbool van oude wijsheid. Dit bericht onderzoekt hoe de drakenschildpad is ontstaan ​​en wat het vandaag betekent voor feng shui.


Wat is de drakenschildpad?

Voor het eerst genoemd in een oud Chinees boek genaamd Shan Hai Jing (Boek van bergen en zeeën), diende de drakenschildpad als bewaker van een mystiek eiland waarvan gezegd wordt dat het begroeid is met draken.

In het boek wordt ook beschreven dat alleen wijzen, onsterfelijken of kanseliers (belangrijke functionarissen tijdens de Zhou-dynastie) op de rug van een drakenschildpad konden rijden. Later viel de drakenschildpad om een ​​eenvoudige reden uit de gratie bij inheemse Chinese feng shui-beoefenaars: het is onmogelijk om de energie van een gigantisch reptiel te benutten, laat staan ​​om op zijn rug te rijden.

Het klinkt misschien gek, maar de mensen waren toen erg bijgelovig. Hoewel het idee om op een schildpad te rijden als te gevaarlijk en te riskant werd beschouwd, moest een wezen zo krachtig als de drakenschildpad niet worden afgewezen.

Wat betekent de drakenschildpad?

Tegenwoordig heeft de drakenschildpad een opleving beleefd in de moderne feng shui. Ze wordt nu gebruikt als een mythisch dier om de energie van oude Chinese wijsheid te vertegenwoordigen. Het wordt niet gebruikt om te paardrijden, maar om het belang van de Chinese cultuur en geschiedenis voor de hedendaagse Feng Shui-principes te eren.

Net als de draak is de drakenschildpad een teken van macht (en een groot symbool van welvaart). Het wordt in Feng Shui gebruikt om de traditionele Chinese manier van denken weer te geven. Het is een geluksbrenger voor degenen die het in hun feng shui-huis opnemen.

Soort van de drakenschildpad

Er zijn drie soorten feng shui-draakschildpadden:


Zittend op gouden munten en staven

De populariteit van de drakenschildpad heeft geleid tot het gebruik ervan in vele vormen van kunstwerken en ambachten. Ze wordt vaak afgebeeld zittend op een bed van munten en edelmetaal, waarvan wordt gezegd dat ze gezondheid, rijkdom, geluk en een lang leven symboliseren.

De schildpad bewaakt de rijkdom van zijn eigenaar en helpt hem om nog meer geld in zijn leven te krijgen. Het is ook een geluksbrenger voor mensen die ziek zijn of moeilijke tijden doormaken.

De schildpad is ook een symbool van leven en een lang leven.


Een babyschildpad of twee die op hun schild zitten

Van de drakenschildpad is ook bekend dat er een of twee babyschildpadden op zijn schild zitten. Deze schildpadden symboliseren wijsheid, intelligentie en geluk voor mensen die hulp nodig hebben in hun leven. Het mythische wezen is een krachtig Feng Shui-symbool dat positieve energie in je huis kan brengen en je zwakke punten kan verbeteren.


Het dragen van een Wen Chang-pagode

Wanneer een drakenschildpad een Wen Chang-pagode op zijn rug draagt, symboliseert dit academisch succes. De Wen Chang-pagode symboliseert rijkdom, welvaart en geluk. De drakenschildpad staat voor een lang leven, geluk en gezondheid, terwijl het dragen van de pagode een overvloed van al deze dingen symboliseert.

Deze combinatie zou ook academisch succes opleveren, aangezien de drakenschildpad wijsheid en kennis vertegenwoordigt. Door de pagode op de rug te dragen, kan men gemakkelijk kennis opdoen.


Waar plaats je de drakenschildpad

Het dragen van een medaillon van een drakenschildpad is geschikt voor mensen die geluk en voorspoed nodig hebben. Het is ook goed voor degenen die de "schildpadkwaliteiten" hebben of in de richting van de twee draken leven. Van de drakenschildpad wordt gezegd dat hij deze eigenschappen in je leven brengt of uit je omgeving aantrekt.

De drakenschildpad kan ook worden gebruikt om geluk en voorspoed te brengen in uw huis, winkel of kantoor:


In de welvaartshoek van je huis

De beste plaats voor de drakenschildpad is in de welvaartshoek van je huis. Er wordt gezegd dat de drakenschildpad de rijkdom van een familie draagt ​​door op een edelmetaal te zitten, wat voor jou geld en rijkdom vertegenwoordigt.

De drakenschildpad is een groot gelukssymbool wanneer het op deze manier wordt gebruikt. De Prosperity Corner bevindt zich in de zuidoostelijke hoek van je huis.


Op een bureau of werkplek

Als je hulp nodig hebt om je carrière of salaris vooruit te helpen, kan de drakenschildpad op een goudstaaf je goed van pas komen. U kunt ze op uw bureau of werkruimte plaatsen om uw financiële succes te bevorderen.

De drakenschildpad is alleen effectief als je hem op je werkstation richt. Als je de schildpad vanuit je werkgebied niet kunt zien, plaats hem dan in de buurt. Het kan bijvoorbeeld op een bijzettafeltje bij de ingang van deze kamer worden geplaatst.


Op het gebied van kennis

Als u of uw kinderen hulp nodig hebben bij academische studies, zal de feng shui-draakschildpad een grote hulp zijn op het gebied van kennis. Na de bagua bevindt het kennisgebied zich in het noordoostelijke deel van je huis.


Buiten de slaapkamer

Hoewel de drakenschildpad een krachtig symbool is van geluk en voorspoed, wordt hij niet aanbevolen voor gebruik in de slaapkamer. Feng Shui-meesters waarschuwen dat de drakenschildpad nooit in een slaapkamer mag worden gebruikt, omdat het ongeluk brengt voor degenen die in die kamer slapen.

Hoe krachtig het symbool ook is, het is verboden terrein in je slaapkamer omdat de drakenschildpad wordt gebruikt voor actieve gebieden in je huis.


Voordelen van de Drakenschildpad

Met zijn rijke geschiedenis heeft de Chinese drakenschildpad veel voordelen voor iedereen die hem gebruikt in zijn feng shui-ontwerp.


Geluk

Ongeacht welk huis of gebied het is, men gelooft dat de drakenschildpad geluk in je leven brengt.


rijkdom en welvaart

De drakenschildpad brengt rijkdom, voorspoed en geluk in iemands leven en kan hetzelfde doen voor zakelijke doeleinden.


loopbaanontwikkeling

Feng Shui-meesters hebben gezegd dat de drakenschildpad degenen die een betere loopbaanontwikkeling nodig hebben, kan helpen door hen naar de geldsector van hun leven te leiden.


gezondheid en levensverwachting

De drakenschildpad is een krachtig symbool dat gezondheid, een lang leven en wijsheid in je leven kan brengen.


academisch succes

Academisch succes of een verlangen om nieuwe kennis te leren kan in iemands leven worden gebracht met de drakenschildpad op edelmetaal. U kunt het symbool op uw werkruimte of bureau houden om te helpen bij dit aspect van uw carrière en uw zoektocht naar kennis gedurende uw hele leven.


Eindelijk

De drakenschildpad is een krachtig symbool van wijsheid, geluk, een lang leven en welvaart in feng shui. Het is ontworpen om deze voordelen in uw leven te brengen.

Het kan als ornament worden gedragen of als decoratief element worden gebruikt om goede feng shui te creëren.

Als je geluk en voorspoed in je leven wilt brengen, moet je je laten helpen door dit Chinese mythische wezen.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.