De Fu Lou Shou-symbolen: betekenis en voordelen in Feng Shui

Als je je leven wilt verbeteren, moet je je wenden tot de drie Chinese geluksgoden. En dit zijn niemand minder dan Fu (福), Lu (禄) en Shou (寿).

Deze drie goden staan ​​bekend onder de naam Fu Lu Shou, en elk van hen vertegenwoordigt iets anders. Fu staat voor geluk, Lu voor welvaart en Shou voor een lang leven.

Elke god heeft zijn eigen unieke symbool en door ze samen te brengen zou het leven ten goede veranderen.

Maar hoe zien deze symbolen eruit? Hoe kunnen ze geluk in je leven brengen? Lees verder en kom erachter!


Wat zijn de Fu Lu Shou-symbolen?

De Fu Lu Shou-symbolen zijn drie Chinese karakters die de drie geluksgoden vertegenwoordigen. De afbeelding hieronder laat zien hoe ze eruit zien.

Fu Lu Shou-symbolen

Zoals je ziet is elk symbool uniek en heeft het zijn eigen betekenis.

福 Fu - symbool van geluk

fu - fortuinsymbool

Dit Chinese karakter staat voor geluk. Het wordt vaak gezien tijdens het Chinese Nieuwjaar en andere festivals omdat het een symbool is van geluk en vreugde.

Het Fu-symbool is gebaseerd op Fu Xing, de sterrengod van zegeningen. Er wordt gezegd dat hij geluk, vreugde en tevredenheid brengt aan degenen die hem aanbidden.

Fu Xing is ook de Chinese god van de landbouw. Mensen aanbidden hem om elk jaar een bounty oogst te krijgen. Dit leidde ertoe dat het Fu-symbool werd geassocieerd met geluk.


禄 Lu - Symbool van welvaart

lu - welvaartssymbool

Dit Chinese karakter staat voor welvaart. Het wordt vaak gezien op zakelijke bijeenkomsten of bijeenkomsten omdat het een symbool is van rijkdom en succes.

Het Lu-symbool is gebaseerd op Lu Xing, de sterrengod van rang en rijkdom. De lokale bevolking gelooft dat het aanbidden van deze god rijkdom en eer brengt.

Lu is ook de Chinese term voor "officieel salaris". Het is een algemene overtuiging dat het geluk brengt door loopbaansucces te bevorderen, vooral in de vorm van promoties of hogere salarissen.


寿 Shou - symbool van een lang leven

shou - symbool van een lang leven

Dit Chinese karakter staat voor een lang leven. Het wordt vaak gezien op verjaardagsfeestjes voor ouderen en tijdens het Chinese Nieuwjaar om mensen een lang en gezond leven te wensen.

Het Shou-symbool is gebaseerd op Shou Xing, de sterrengod van een lang leven. Er wordt gezegd dat het gezondheid en een lang leven brengt aan degenen die hem aanbidden.

Shou Xing wordt vaak afgebeeld met een perzik in zijn hand, een symbool van onsterfelijkheid in de Chinese cultuur. Hij wordt soms ook gezien met een perzikstaf en een hert, die ook een lang leven vertegenwoordigen.


Voordelen van Fu Lu Shou-symbolen in Feng Shui

Het gebruik van Fu Lu Shou-symbolen in Feng Shui heeft veel voordelen. Het gebruik van de pictogrammen is bedoeld om u te helpen bij de volgende problemen:

  • Breng geluk en tevredenheid in je leven.
  • Nodig rijkdom en welvaart uit.
  • Verbeter uw professionele succes.
  • Verbetert persoonlijke relaties.
  • Zorgt voor een goede gezondheid en een lang leven.
  • Inspireert vrede en harmonie.

Hoe kunnen de Fu Lu Shou-symbolen geluk in je leven brengen?

Er zijn een paar manieren om de Fu Lu Shou-symbolen te gebruiken om geluk in je leven te brengen.

Een optie is om ze op te hangen in je huis. In de Chinese cultuur worden de Fu Lu Shou-symbolen vaak op rood papier geschreven en in de keuken of woonkamer opgehangen. Vooral tijdens het Chinese Nieuwjaar zijn deze symbolen te zien bij mensen thuis om het nieuwe jaar met veel geluk te verwelkomen.

Er zijn ook beelden van de drie Chinese goden bij elkaar geplaatst. Deze worden vaak voor winkels geplaatst om geluk en voorspoed te brengen. Thuis kunnen ze in de centrale hal of in de woonkamer worden geplaatst.

Een andere manier om de Fu Lu Shou-symbolen te gebruiken, is door ze als sieraden te dragen. Je vindt hangers, ringen en oorbellen met deze symbolen. Het dragen van deze symbolen zou geluk brengen en je beschermen tegen kwaad.

Je kunt ze ook in je zak houden. Dit is een optie als je niet graag accessoires draagt. Zo heb je de symbolen altijd bij je en kunnen ze je de hele dag geluk brengen!

Sommige mensen plakken ook graag de symbolen van de drie Chinese goden op hun auto's. Dit zou geluk en bescherming moeten brengen aan bestuurders op de weg.


Afsluitende woorden

Als u op zoek bent naar een manier om uw leven te verbeteren, moet u Fu Lu Shou-symbolen gebruiken. Ze hebben veel voordelen en kunnen u helpen geluk, rijkdom, gezondheid, vreugde en harmonie in uw leven te brengen.

Probeer ze vandaag nog!


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.