48 Chinese gunstige symbolen en hun Feng Shui-betekenissen

Een geluksboost nodig?

De Chinese cultuur is rijk aan symbolen en geluksbrengers die mensen geluk kunnen brengen. Als u op zoek bent naar een specifiek symbool om uw rijkdom, gezondheid, carrière, relaties of een ander aspect van uw leven te verbeteren, lees dan verder.

In deze lijst bekijken we de meest populaire Chinese gunstige symbolen en hun feng shui-betekenissen.

Aan het einde van dit bericht leer je hoe je deze Feng Shui-symbolen kunt gebruiken om je manier van leven te verbeteren.

Wat zijn Chinese gunstige symbolen?

Chinese gelukssymbolen worden gebruikt om een ​​harmonieuze omgeving te creëren en de kwaliteit van leven te verbeteren. Ze hebben hun wortels in het oude Feng Shui en er wordt aangenomen dat ze de balans van energieën om ons heen behouden.

Elk symbool is uniek en wordt gebruikt om geluk te brengen op specifieke gebieden van het leven, waaronder:

 • gezondheid en het centrum
 • familie en een nieuw begin
 • rijkdom en welvaart
 • Liefde, huwelijk en relaties
 • roem en reputatie
 • carrière en levenswijze
 • Kennis, wijsheid en zelfontplooiing
 • kinderen en creativiteit
 • Behulpzame mensen en reizen

  Deze feng shui-symbolen zijn er in vele vormen. In veel huizen zijn Chinese karakters, beelden van mythische wezens en dierensymbolen terug te vinden. Van kristallen tot planten, feng shui-liefhebbers gebruiken ook de energie van de natuur om hun geluk te vergroten. Kleuren en cijfers spelen ook een belangrijke rol als het gaat om het uitnodigen van goede energie.

  In de loop der jaren zijn veel van deze symbolen over de hele wereld ingeburgerd geraakt.

  Als je aspecten van je leven wilt verbeteren, hebben we de Feng Shui-symbolen op een rijtje gezet die de energie aantrekken die je nodig hebt.

  Pinyin - Chinese gelukssymbolen

  In feng shui is er een wijdverspreide overtuiging dat Chinese karakters huizen en faciliteiten zegenen met geluk, overvloed en harmonie.

  Deze symbolen zijn praktisch overal te vinden, vooral tijdens de viering van Chinees Nieuwjaar. Ze zijn te vinden in kalligrafie, schilderijen, sculpturen, Chinese geluksbrengers, sieraden en zelfs tatoeages.

  Elk karakter heeft zijn eigen betekenis en we hebben de meest voorkomende symbolen hieronder verzameld.

  (福) Fú - Chinees karakter voor geluk

  Fu wordt beschouwd als het ultieme gelukssymbool in Feng Shui. Het teken combineert twee radicalen die 'geschenk van God' en 'overvloed en rijkdom' betekenen. Er wordt gezegd dat het ophangen van de Fu-kalligrafie op rood papier geluk brengt.

  Fú - Chinees karakter voor geluk

  (禄) Lù - Chinees karakter voor rijkdom en welvaart

  Lùxīng is de god van loopbaanontwikkeling in Chinese legendes. Het dragen van zijn symbool zou je helpen bij je werk, wat leidt tot meer welvaart.

  Lù - Chinees karakter voor rijkdom en welvaart

  (寿) Shòu - Chinees karakter voor een lang leven

  Als je een lang leven en een goede gezondheid wenst, moet je het Shòu-symbool gebruiken. Dit symbool wordt vaak gegeven op verjaardagen en voor ouderen. In Chinese legendes is Shòuxīng de sterrengod die de levensduur van stervelingen beheerst.

  Shòu - Chinees karakter voor een lang leven

  福 - Fú, 禄 - Lù, 寿 - Shòu Trinity

  De drie bovenstaande Chinese symbolen kunnen op zichzelf als bedeltjes worden gebruikt. Maar wanneer ze samen worden gebruikt, worden ze nog krachtiger. Deze gunstige drie-eenheid kan je geluk, voorspoed en een lang leven brengen.

  Fu Lu Shou Drievuldigheid

  (“喜喜”双喜) Shuāngxǐ - Chinees karakter voor dubbel geluk

  Xǐ is het Chinese symbool voor "geluk". Twee keer geschreven, het staat voor dubbel geluk. Het is een populair geschenksymbool om iemand geluk in het leven te wensen. Dit karakter wordt vaak gebruikt bij Chinese bruiloften.

  Shuāngxǐ - Chinees karakter voor dubbel geluk

  (爱) Ài - Chinees karakter voor liefde

  Als je de energie van liefde wilt versterken, is het Ài-symbool iets voor jou. Dit Chinese symbool wordt niet alleen in China gebruikt, maar ook in andere Aziatische landen zoals Japan, Singapore, Taiwan en Korea. Je vindt dit teken vaak in tatoeages, die bekend staan ​​om hun diepe betekenis en schoonheid.

  Ai - Chinees karakter voor liefde

  (安) Ān - Chinees karakter voor vrede en harmonie

  Het Chinese symbool Ān wordt gebruikt om vrede en harmonie in huis te bevorderen. Gebruik dit teken om harmonieuze relaties te creëren die vrij zijn van argumenten en misverstanden.

  Ān - Chinees karakter voor vrede en harmonie

  Populaire amuletten in feng shui

  Laten we nu eens kijken naar de meest voorkomende items die in Feng Shui worden gebruikt. Deze feng shui-versterkers zijn geluksbrengers die goede energie in uw huis activeren.

  Bagua

  Bagua kaart

  Bagua-kaart van Architecture Ideas

  De Bagua is een kaart waarmee je specifieke energieën in elke ruimte kunt lokaliseren, of het nu een huis, een enkele kamer of een kantoor is. Letterlijk betekent het "acht rijken". Je kunt het gebruiken om te bepalen waar een bepaald gebied in je huis is, b.v. B. Rijkdom, gezondheid, carrière of relaties. Het helpt je om de juiste hoek te vinden om je feng shui-amuletten te plaatsen.

  Hoe te gebruiken: Maak een plattegrond op schaal van uw appartement of kamer met de voordeur onderaan. Bedek het met een raster van drie bij drie. Zoek dan de gebieden die overeenkomen met de Bagua.

  Chinese munten

  feng shui Chinese munten

  De oude Chinese munten symboliseren rijkdom en welvaart in Feng Shui. Ze zijn rond van vorm met een vierkant gat in het midden dat hemel en aarde voorstelt. Deze munten zijn ook vaak vastgebonden met rode touwtjes, zodat ze in het gunstige deel van het huis kunnen worden opgehangen.

  Hoe te gebruiken: Hang drie Chinese geluksmunten in de zuidoostelijke hoek van je huis om rijkdom aan te trekken. Je kunt ze ook in je zak hebben om meer geld te verdienen.

  wind klokkenspel

  windgongen

  Windgongen zijn krachtige feng shui-amuletten omdat ze trillingen van geluid en energie creëren. Ze zijn een uitstekend schoonmaakmiddel om ongewenste energie in je huis kwijt te raken. Ze brengen ook duidelijkheid omdat ze worden geassocieerd met het metalen element.

  Hoe te gebruiken: Bind ze samen met het gunstige rode koord en hang ze in het westelijke of noordwestelijke deel van je huis. Dit zal helpen de energie van prestatie of behulpzame mensen in je leven te verbeteren.

  Eeuwige knoop

  Eeuwige knopen - Eindeloze knopen - Mystieke knopen

  De Eeuwige Knoop wordt gebruikt om verschillende feng shui-amuletten op te hangen, zoals de Chinese munten en windgong. Ook bekend als de boeddhistische eindeloze knoop en mystieke knoop, wordt dit symbool zelf als gunstig beschouwd. De geometrische vormen, die geen begin of einde hebben, vertegenwoordigen het eeuwigheidssymbool van het getal 8. Het gebruik van de Eeuwige Knoop brengt eindeloos geluk, harmonie en een lang leven.

  Hoe te gebruiken: Hang het in de zuidwestelijke hoek van uw huis om harmonieuze relaties te bevorderen.

  Lachende Boeddha

  Lachende Boeddha

  Er zijn veel variaties op Boeddhabeelden, maar de Lachende Boeddha is de meest populaire in feng shui. Hij is afgebeeld met een ronde buik en een grote glimlach op zijn gezicht, zittend op een bed van munten. Er wordt gezegd dat het vreugde, overvloed en geluk brengt wanneer het in huis wordt geplaatst.

  Hoe te gebruiken: De Laughing Buddha kan op veel plekken in huis worden geplaatst, zoals: B. in het entreegebied, in de tuin of in uw welvaartshoek. Zorg er wel voor dat je het beeld niet op de grond of in je slaapkamer zet.

  Gelukkig mythische wezens

  De Chinezen houden ook van mythische wezens die geluk brengen. Als je een fan bent van mythische wezens, zijn hier enkele van de meest populaire geluksbrengers.

  Chinese draak

  Chinese draak

  In de Chinese cultuur zijn draken welwillende wezens die geluk vertegenwoordigen. Er wordt aangenomen dat hun aanwezigheid geluk, wijsheid en bescherming brengt. Dat is de reden waarom in China afbeeldingen van draken in veel huizen en op veel werkplekken te zien zijn.

  Hoe te gebruiken: Plaats de afbeelding van de draak waar je denkt dat het een gelukkige plek is. Plaats het echter niet in gesloten ruimtes waar de chi niet vrij kan stromen. Je kunt ook een drakenamulet op je lichaam dragen.

  Feniks of Fenghuang

  Feniks of Fenghuang

  Volgens de verhalen vliegt de feniks naar de lucht in tijden van nood. Daarom wordt het verschijnen van de feniks als een goed voorteken beschouwd. Op zichzelf is het een symbool van geluk en voorspoed. Maar samen met de Chinese draak vormen ze het ultieme koppel in feng shui.

  Hoe het te gebruiken: als een hemels wezen kan de feniks overal worden geplaatst zonder nadelige gevolgen. Houd het voor het beste resultaat in een verhoogde positie. Als je hem met de Chinese draak opzet, plaats hem dan in de liefdeszone in de zuidwestelijke hoek van je huis.

  Pixiu of Pi Yao

  Pixiu of Pi Yao

  Bixie staat bij de Chinezen bekend als de "geluksstier". Het wordt beschouwd als een wezen dat financieel geluk brengt aan degenen die ervoor zorgen. Dit dier, ook bekend als de Piyao, jaagt op schatten over het land, verslindt het en zet het vast in zijn buik.

  Hoe te gebruiken: plaats een Bixie-ornament in de zuidoostelijke hoek van uw huis. Of draag zijn symbool als armband, ring of collier.

  Fu honden

  Fu honden

  Gedeeltelijk leeuw, deels hond, de Fu Dogs zouden paleizen, tempels, huizen en zelfs graven van dieven bewaken. Er wordt ook aangenomen dat ze negatieve energieën afweren. Om deze reden wordt hij beschouwd als een mythisch wezen dat staat voor bescherming.

  Hoe te gebruiken: Plaats een paar voor uw huis of werkplek om diefstal en inbraak te voorkomen.

  Driepotige pad

  Driepotige Pad - Feng Shui Money Frog

  De driepotige pad, ook wel bekend als de Feng Shui-geldkikker, is een ander legendarisch dier dat staat voor rijkdom in de Chinese cultuur. Volgens de verhalen kan dit wezen zilveren en gouden munten uit zijn mond produceren.

  Hoe te gebruiken: Plaats het in het noorden of zuidoosten van uw huis wanneer u uw carrière- of rijkdomgeluk wilt activeren.

  Geluksdieren

  Naast de mythische wezens kan je geliefde huisdier ook een geluksbrenger zijn. Ontdek welke dieren geluk brengen in de Chinese cultuur.

  12 dierenriemdieren

  12 dierenriemdieren

  Elk van de 12 tekens van de dierenriem vertegenwoordigt specifieke energieën. Maar allemaal samen staan ​​ze voor de harmonie van de energieën om ons heen. Het is gunstig om ze bij je te hebben, omdat ze balans in je leven creëren.

  Hoe te gebruiken: Bewaar een foto van uw sterrenbeeld die overeenkomt met uw geboortejaar. Of plaats ze alle twaalf bij elkaar om harmonie te creëren.

  gelukkige kat

  gelukskat - wenkende kat - gastvrije kat

  In Feng Shui worden katten vaak als een slecht voorteken beschouwd. De gouden kat vormt echter een uitzondering op deze regel. Ook bekend als de gelukskat, symboliseert ze een ongelukkige gebeurtenis die verandert in een happy end. Het tonen van de gelukskat beschermt tegen pech en brengt welvaart.

  Hoe het te gebruiken: Fortune-katten zijn vriendelijkere deurwachters dan de fu-honden. Plaats ze bij de ingang van uw huis of instelling om goede energie te verwelkomen en slechte vibes weg te vagen.

   

  Koi (karpers) en goudvissen

  koi (karpers) en goudvissen

  In de Chinese folklore is de karper een magische vis die moeilijkheden kon overwinnen. Hij zwom tegen de stroom in een waterval op die de Drakenpoort heette. Volgens de verhalen veranderde hij uiteindelijk zelf in een draak. Zijn geweldige prestatie is een symbool van succes geworden onder de lokale bevolking. Vanwege zijn gouden schubben wordt deze vis ook geassocieerd met rijkdom.

  Hoe te gebruiken: Plaats drie koi in een aquarium in het noorden van uw huis om vooruitgang en groei aan te trekken. Een groter aquarium met acht karpers moet in de zuidoostelijke hoek worden geplaatst om rijkdom aan te trekken. Als je een koivijver hebt, voeg dan acht rode vissen en één zwarte vis toe om een ​​soepele werking en een lange levensduur te garanderen.

   

  vogels

  mandarijn eenden

  Afgezien van de Chinese feniks, worden vogels in feng shui als gelukkig beschouwd omdat ze een verbinding met de lucht vertegenwoordigen. De meest populaire geluksvogels zijn kraanvogels en mandarijneenden. Van kraanvogels wordt gezegd dat ze wensen vervullen en een lang leven symboliseren. Mandarijneenden, aan de andere kant, belichamen succes in het huwelijk terwijl ze voor het leven paren.

  Hoe te gebruiken: Plaats een standbeeld van een kraanvogel in de gezondheidsruimte in het midden van uw huis. Om aan uw wensen te voldoen, moet u ook duizend origami-kraanvogels vouwen. Plaats voor de Mandarijneenden een paar beelden in het liefdesgebied in de zuidwestelijke hoek van je huis, tegenover elkaar.

   

  schildpad

  schildpad

  De schildpad is een symbool van wijsheid in Feng Shui. Interessant is dat de wijsheid in feng shui volgens sommige verhalen zijn oorsprong vindt in de markeringen op de schaal van dit dier. De schildpad vertegenwoordigt niet alleen kennis, maar ook een lang leven, doorzettingsvermogen en bescherming.

  Hoe te gebruiken: plaats een foto van de schildpad in de noordelijke sector van je huis om wijsheid voor je werk te krijgen. Je kunt ook echte schildpadden of standbeelden van schildpadden in je tuin plaatsen om een ​​lang leven en bescherming te inspireren.

  Kristallen en hun betekenis in Feng Shui

  Kristallen benutten de energie van de natuur. Daarom zijn ze ideaal om de Feng Shui-energie te activeren. Hieronder hebben we de meest voorkomende kristallen vermeld die in Feng Shui worden gebruikt.

  Amethist, de kalmerende steen

  Amethist, de kalmerende steen

  Amethist is een zuiveringssteen die wordt gebruikt in Feng Shui. De plaatsing van dit kristal helpt de emoties in huis te kalmeren. Gebruik de amethist om vrede en harmonie tussen gezinsleden te bevorderen.

  Waar te plaatsen: In de familie gua in het midden van je huis

  Zwarte obsidiaan, de beschermende steen

  Zwarte Obsidiaan, de beschermende steen

  Zwarte obsidiaan is een van de vele kristallen die beschermen tegen ongewenste energieën. In Feng Shui wordt het gebruikt om negatieve energieën in de omgeving te absorberen en te transformeren.

  Waar te plaatsen: In de vier hoeken van je huis of in je slaapkamer

  Citrien, de steen van manifestatie

  Citrien, de manifesterende steen

  De citrien is een steen die je intenties naar rijkdom en overvloed manifesteert. Het staat bekend als de "koopmansgelukssteen" en wordt door velen gebruikt als geluksbrenger.

  Waar te plaatsen: In de Prosperity Gua in de zuidoostelijke sector van uw huis

  Heldere kwarts, de helende steen

  Helder kwarts, de helende steen

  Bergkristal staat bekend als de meestergenezer van kristallen. Het is de steen om naar toe te gaan om de gezondheid te bevorderen, omdat wordt aangenomen dat het stagnerende energie in het lichaam en in elke ruimte opruimt.

  Waar te plaatsen: In het oosten van uw huis; op een plaats van zuivering zoals je badkamer; in uw keuken, vooral in uw koelkast of voorraadkast

  Jade, de gelukssteen

  Jade, de gelukssteen

  Jade is een van de meest waardevolle stenen in China vanwege de diverse symboliek. Het wordt al jaren in Feng Shui gebruikt om de gezondheid te bevorderen. Velen gebruiken het ook om hun geluk te vergroten en rijkdom aan te trekken, terwijl anderen jade gebruiken om tegen pech te beschermen.

  Waar te plaatsen: In de oostelijke sector of in het centrum van uw huis voor gezondheid en geluk; in de zuidoostelijke sector voor rijkdom; in de voordeur ter bescherming

  Rozenkwarts, de steen van de liefde

  Rozenkwarts, de liefdessteen

  De rozenkwarts staat bekend als de steen van de liefde. Er wordt aangenomen dat het bij gebruik zelfliefde, vreugde en emotionele genezing brengt.

  Waar te plaatsen: In Liebes Gua in de zuidwestelijke sector van uw huis of in de slaapkamer

  Tijgeroog, de steen van helderheid

  Tijgeroog, de zuiverheidssteen

  Het tijgeroog kan op verschillende manieren worden gebruikt in feng shui. Als een steen van helderheid helpt het ons om helderder te zien en te denken, wat een uitstekende steen is bij het nemen van beslissingen. Hij helpt ook bij het voltooien van nieuwe projecten of ondernemingen, evenals bij het bevorderen van kennis, rijkdom en professioneel succes.

  Waar te plaatsen: In de oostelijke sector van uw huis voor een nieuw begin; in het westen voor prestatie en creativiteit; in het zuidoosten voor rijkdom; in het noorden voor de carrière

  Lucky feng shui-planten

  Met de juiste zorg helpen planten de energie in uw huis of op het werk aan te wakkeren. Versier je huis met onderstaande Feng Shui Geluksplanten.

   

  Gelukkig bamboe

  geluk bamboe

  Bamboe is een gelukssymbool in feng shui. Het is een van de belangrijkste feng shui-planten die de vijf elementen in uw ruimte in evenwicht brengen. Afhankelijk van het aantal stengels kan de lucky bamboo verschillende aspecten van het leven verbeteren.

  Hoe ze te gebruiken: plaats twee bamboestengels in de zuidwestelijke hoek om liefde aan te trekken. Plaats drie of negen stengels in het zuidoosten om je feng shui voorspoed te activeren.

   

  jade plant

  jade plannen

  De jadeplant staat bekend om zijn ronde bladeren die geluk symboliseren. Om deze reden wordt het ook wel de geldboom genoemd.

  Hoe ze te gebruiken: plaats ze in de zuidwestelijke hoek van je huis om welvaartsenergie uit te nodigen.

   

  fruit

  sinaasappels

  Vruchten zijn een symbool van overvloed in Feng Shui. Vooral sinaasappels zijn een feng shui-favoriet vanwege hun muntachtige vorm. Vaak vergeleken met goud, wordt aangenomen dat sinaasappels rijkdom en welvaart aantrekken. Met zijn rijke yang-energie wordt deze vrucht ook gebruikt om elke ruimte op te fleuren.

  Hoe ze te gebruiken: Zet een schaal met verse sinaasappels of ander fruit neer om welvaart aan te trekken.

   

  Bloem

  chrysant

  Verse bloemen kunnen allerlei soorten energie naar je ruimte trekken. Tot de belangrijkste geluksbloemen behoren pioenrozen, orchideeën en chrysanten. De pioenroos is geweldig voor het verhogen van liefdesenergie, terwijl de orchidee professioneel succes bevordert. Chrysanten brengen positieve energie, vreugde en harmonie in elk huishouden.

  Hoe ze te gebruiken: Versier de ingang van je huis met bloemen. Je kunt ze ook in gemeenschappelijke ruimtes en op de vensterbanken plaatsen.

   

  Gelukskleuren in Feng Shui

  Kleuren zijn cruciaal in feng shui omdat wordt aangenomen dat ze bepaalde energieën bevatten. Jezelf omringen met verschillende kleuren heeft niet alleen invloed op je humeur, maar ook op je geluk.

  Hier hebben we de kleuren opgesomd die in Feng Shui als geluk worden beschouwd.

  bagua kaart kleuren

  Feng Shui Bagua-kleuren door The Feng Shui Studio

   

  Rood

  Rood is de meest gunstige kleur in Feng Shui. Het is de kleur van het leven en wordt geassocieerd met geluk. Het wordt ook gebruikt om uw huis te beschermen tegen negatieve energie. Daarom vind je veel Chinese geluksbrengers in het rood.

  Onderdeel: vuur

  Bagua-gebied: roem en reputatie; rijkdom en welvaart; liefde, huwelijk en relaties

   

  Groente

  Groen is de kleur van vitaliteit. Het belichaamt groei en regeneratie, net als het houtelement dat het vertegenwoordigt. Je huis decoreren met deze kleur bevordert een goede gezondheid en harmonieuze familierelaties. Ook met groen moet je accenten leggen, want het is ook de kleur van de welvaart.

  Onderdeel: hout

  Bagua-gebied: gezondheid; Familie; rijkdom en welvaart; Kennis, wijsheid en zelfontplooiing

   

  Geel

  In de oudheid was geel de belangrijkste kleur in China. Het is de kleur van het koningschap waarnaar de eerste Chinese keizer "Gele Keizer" werd genoemd en het land "Gele Aarde". Daarom wordt het geassocieerd met rijkdom. Als de kleur van de aarde brengt geel ook de verzorgende energie van de natuur met zich mee, wat stabiliteit en aarding bevordert.

  Element: aarde

  Bagua-gebied: gezondheid; rijkdom en welvaart

   

  Zwart

  Zwart wordt sterk geassocieerd met het element water. In Feng Shui symboliseert water de stroom van rijkdom. Het vertegenwoordigt ook de diepte en breedte van het element, en daarom belichaamt het ook wijsheid. Ten slotte is zwart ook de kleur die de lucht symboliseert, waardoor het een buitengewoon gunstige kleur is in het Chinese geloof.

  Onderdeel: water

  Bagua-gebied: carrière; rijkdom en welvaart; Kennis, wijsheid en zelfontplooiing

   

  Wit

  Wit brengt helderheid en productiviteit in je leven. Het is een populaire optie om afstuderen te inspireren, omdat het een heldere en creatieve geest aanmoedigt. Versier je huis met wit om je doelen te ondersteunen.

  Onderdeel: metaal

  Bagua-gebied: kinderen en creativiteit; behulpzame mensen en reizen

   

  Grijs

  Grijs is een combinatie van zwart en wit, zoals yin en yang. Het belichaamt wijsheid en duidelijkheid. Als de kleur van het metalen element helpt grijs ook bij het vinden van behulpzame mensen die je leven kunnen verbeteren.

  Onderdeel: metaal

  Bagua-gebied: behulpzame mensen en reizen

  Blauw

  Blauw wordt geassocieerd met groei en harmonie, aangezien de middentonen worden geassocieerd met het houtelement. Het kan ook rijkdom en kennis vertegenwoordigen, aangezien de lagere tonen worden geassocieerd met het waterelement.

  Element: hout of water

  Bagua-gebied: familie en een nieuw begin; rijkdom en welvaart; Carrière

   

  goud

  Goud trekt de energie van metaal en aarde aan. Het wordt geassocieerd met de behulpzame mensensector in uw huis. Bovendien staat deze kleur in veel culturen voor rijkdom. Het is ideaal als u een bedrijf heeft en meer klanten wilt uitnodigen voor uw bedrijf.

  Element: metaal of aarde

  Bagua en omgeving: behulpzame mensen en reizen; rijkdom

   

  Oranje

  Oranje staat voor enthousiasme en optimisme. Het is een heldere kleur die de kracht van rood combineert met de stabiliteit van geel. Reken op oranje om uw passie aan te wakkeren, of het nu op het werk is, in uw relaties of in uw persoonlijke inspanningen.

  Element: vuur of aarde

  Bagua-gebied: roem en reputatie; Gezondheid

   

  Bruin

  Brown brengt de energie van het aarde-element in elk huishouden. Jezelf omringen met deze kleur helpt bij het bereiken van stabiliteit en aarding. Het is een uitstekende kleur om vrede, harmonie en een goede gezondheid in het gezin te brengen.

  Element: aarde of hout

  Bagua-gebied: gezondheid; Familie; Kennis, wijsheid en zelfontplooiing

   

  paars

  Paars is in veel culturen de kleur van de adel. Hierdoor wordt het vaak geassocieerd met rijkdom en macht. In combinatie met rood en blauw wordt deze kleur ook gebruikt om de reputatie te verbeteren en de harmonie in het gezin te bevorderen.

  Onderdeel: vuur

  Bagua-gebied: rijkdom en welvaart; Roem; Familie

   

  Roze

  Roze bevat het hartstochtelijke rood van vuur, verzacht door het wit van metaal. Daarom wordt het geassocieerd met partnerschappen. Gebruik roze om de energie van liefde in je leven te versterken.

  Element: vuur of metaal

  Bagua-gebied: liefde, huwelijk en relaties

  Kleuren gebruiken in Feng Sui: Als algemene regel geldt dat je jezelf moet omringen met kleuren die overeenkomen met het element van je geboortejaar . Als je element water is, zijn je gelukskleuren blauw en zwart. Je kunt ook wit en goud gebruiken, de kleur van het metaal dat het water voedt.

  Versier je huis met je gelukskleuren of draag ze om de feng shui-energie een boost te geven.

  Geluksgetallen in Feng Shui

  Cijfers spelen ook een rol als het gaat om het vergroten van uw geluk. Veel feng shui-enthousiastelingen nemen geluksgetallen op in hun telefoonnummers of thuisadressen om positieve energie te ontvangen. Over het algemeen zijn dit de gelukkigste cijfers om naar uit te kijken.

  geluksgetallen

   

  geluksnummer twee

  In het Chinese geloof wordt elk paar objecten als gunstig beschouwd. Dit is het concept van "verdubbeling van excellentie". Er wordt aangenomen dat het geluk verdubbelt, daarom gebruiken de Chinezen vaak paren, zoals B. een paar mandarijneendbeelden.

   

  Geluksgetal acht

  In de Chinese numerologie kunnen getallen worden gedefinieerd door hoe vergelijkbaar ze zijn met bepaalde woorden. Het woord 'vier' klinkt bijvoorbeeld als het woord voor dood in de Chinese taal, en daarom wordt het als ongunstig beschouwd. Aan de andere kant klinkt het woord "acht" als het Chinese woord voor welvaart, daarom geloven de lokale bevolking dat het een geluksgetal is.

   

  geluksgetal negen

  Net als de acht heeft de negen een soortgelijk geluid als het woord "voldoende". Aangenomen wordt dat het gebruik ervan voldoende oplevert van wat men verlangt, zoals rijkdom, gezondheid en succes. Hierdoor wordt dit aantal geassocieerd met overvloed en een lang leven.

  Hoe deze feng shui-symbolen te gebruiken

  Nu je de meest voorkomende Chinese gelukssymbolen kent, is het tijd om te leren hoe je ze in je dagelijkse leven kunt toepassen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

   

  Tentoonstelling thuis als decoratie

  Het opzetten van deze feng shui-symbolen is de meest gebruikelijke manier om goede energie in uw huis te activeren. Zorg ervoor dat u ze in de juiste delen van uw huis plaatst om het gewenste aspect van het leven te verbeteren.

  Draag ze als een charme

  Bepaalde items, zoals kristallen en Chinese munten, kunnen in je zak, tas of portemonnee worden gestopt om positieve energie aan te trekken. Je kunt ze dus mee naar buiten nemen en het meeste uit je geluksbrengers halen.

   

  Maak een kristalrooster

  Kies je favoriete kristallen en creëer een heilig geometrisch raster om hun energieën te versterken.

   

  Draag als sieraad

  Feng Shui-sieraden zijn de laatste jaren een trend geworden. Nu kunt u uw favoriete amuletten als armband, ring of ketting dragen en altijd bij u hebben.

  Gebruik nu deze Chinese gelukssymbolen

  Heb je een bepaald feng shui-symbool gevonden dat je leuk vindt?

  Al deze Chinese gunstige symbolen zullen je helpen jezelf te omringen met goede Feng Shui-energie.

  Gebruik nu uw favorieten en verbeter uw rijkdom, gezondheid, carrière, relaties en andere aspecten van uw leven.  Referenties:

  https://www.tutormandarin.net/en/chinese-symbols-meaning-behind/

  https://fengshuitricks.com/chinese-symbol-for-love-peace/

  https://www.thespruce.com/your-feng-shui-bagua-guide-1275056

  https://www.thespruce.com/ways-to-use-crystals-for-good-feng-shui-1274644

  https://www.thespruce.com/chinese-zodiac-sign-and-feng-shui-element-chart-1274894

  https://thefengshuistudio.com/feng-shui/feng-shui-bagua-colors/

  https://www.thespruce.com/color-as-expression-feng-shui-elements-1275238

  https://feng-shui.lovetoknow.com/My_Lucky_Numbers

  https://www.mindbodygreen.com/articles/crystal-grid-how-to


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.