Wortelchakra: de 10 beste kristallen voor aarding en stabiliteit

Wist je dat de zeven primaire chakra's langs de ruggengraat lopen? Deze chakra's of energiecentra komen overeen met specifieke gebieden in ons lichaam die van invloed zijn op ons emotionele en fysieke welzijn.

Het wortelchakra is de basis van je energiesysteem en staat in verbinding met je gevoel van veiligheid en geborgenheid. Hierdoor worstelen veel mensen met hun gevoel van eigenwaarde wanneer hun Wortelchakra niet in balans is.

Een geblokkeerd wortelchakra kan het volgende veroorzaken:

 • Je hebt niet genoeg geld of middelen.
 • Je hebt niet genoeg energie.
 • Anderen zijn beter dan jij.
 • Onzeker waar je thuishoort in deze wereld.
 • Geen gevoel van stabiliteit in je leven.

Deze pijnpunten kunnen zich manifesteren als angst en depressie, ofwel een gebrek aan motivatie of een onvermogen om oplossingen te vinden wanneer ze zich voordoen.

Een manier om de blokkade in dit energiecentrum op te heffen is met behulp van wortelchakrastenen .

Als je klaar bent om je te verbinden met je wortels en een beter leven te ervaren, ontdek dan de 10 meest krachtige kristallen voor de wortelchakra .

Wat is het wortelchakra?

De Wortelchakra , ook wel Muladhara genoemd, is de eerste van de zeven energiecentra in het menselijk lichaam en bevindt zich aan de onderkant van je ruggengraat. Het wordt geassocieerd met uw gevoel van veiligheid, stabiliteit en aarding in het leven.

Wanneer dit chakra open en in balans is, heeft men een sterk gevoel van eigenwaarde en het vermogen om op emotioneel en fysiek niveau voor zichzelf te zorgen.


Het belang van genezing van de wortelchakra

Wanneer onze wortelchakra geblokkeerd is, hebben we geen zelfrespect. Dit betekent dat we ons niet geaard of stabiel voelen, wat kan leiden tot angst of depressie.

Wanneer onze wortelchakra geblokkeerd is, is het moeilijk voor ons om erachter te komen wat we willen, omdat we niet weten wie we zijn. We bevinden ons dan ook in afhankelijke relaties waarin een ander de regie over ons leven heeft.

Het opruimen van de blokkades in je Wortelchakra zal je helpen een gevoel van eigenwaarde en een verbinding met de wereld om je heen te krijgen. Hierdoor kun je betere beslissingen nemen in het leven.

Het helpt je ook om een ​​beter gevoel van eigenwaarde te krijgen. Je zult een verbetering zien in je gedachten en gevoelens als je je zorgen en angsten loslaat. Dit zal je stabieler maken over jezelf en hoe je je leven wilt leiden.


De beste kristallen voor de wortelchakra

Kristallen kunnen helpen om je energiestroom in balans te brengen en zo je wortelchakra te openen. We hebben een lijst samengesteld met de 10 krachtigste kristallen voor aarding en stabiliteit, zodat je het juiste kristal voor jouw behoeften kunt vinden!

Zwarte Toermalijn

Zwarte toermalijn is een uitstekende wortelchakra-steen wanneer je je onevenwichtig en onstabiel voelt. Het biedt u mentale en fysieke duidelijkheid om beslissingen te nemen die goed voor u zijn, in plaats van afhankelijk te zijn van anderen.

Rhodochrosiet

Voor aarding en stabiliteit is Rhodochrosiet een geweldig kristal om mee te werken. Het helpt je je fysieke lichaam te verbinden met je spirituele lichaam, zodat de twee in harmonie kunnen samenwerken. Als ze niet samen harmoniëren, ben je de hele tijd gestrest.

granaat

Granaat brengt rust in de geest en creëert welzijn. Deze steen helpt je je doel in het leven te vinden - niet alleen wat je wilt doen, maar ook wie je bent en waarom je hier bent. Het stelt je in staat om contact te maken met de energie van de aarde, waardoor je meer geaard en stabieler wordt. Daarom is granaat een van onze favorieten.

hematiet

Hematiet helpt je alles weer in balans te brengen en je energie te verbinden met de aarde. Het is ook perfect wanneer je stressvolle situaties ervaart en daar beter mee om wilt gaan.

kornalijn

Dit oranjerode kristal helpt je warmte en passie te voelen, waardoor je contact kunt maken met anderen. Het helpt ook bij het gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en het stellen van doelen. De energie van deze steen helpt je jezelf te beschermen tegen negatieve energieën.

bloedsteen

De bloedsteen is al eeuwenlang een helende tool omdat zijn eigenschappen ervoor zorgen dat negativiteit uit je lichaam wordt verwijderd. Bovendien helpt het ook bij stress en angst door je in het huidige moment te aarden.

rhodonite

Rhodoniet wordt ook wel de "liefdessteen" genoemd. Rhodoniet zou een steen van passie zijn, emotionele wonden uit het verleden helen en liefde mogelijk maken. Het activeert het hart en verheldert de geest. Aarding en zelfkennis worden vergemakkelijkt door rhodoniet.

obsidiaan

Obsidiaan helpt negatieve energie uit je veld te verwijderen, waardoor je je meer op jezelf kunt concentreren dan op de dingen van anderen. Het helpt je ook om stress te verminderen wanneer het wordt gebruikt bij meditatie of spirituele oefeningen.

Tijgeroog

Deze steen helpt je om je krachten te vergroten, zodat je je doelen kunt bereiken door eindelijk het heft in eigen handen te nemen. Tiger Eye is perfect voor diegenen die moeite hebben om beslissingen te nemen, en geeft hen duidelijkheid om de volgende stappen naar hun doel te zetten.


Hoe deze stenen te gebruiken om de wortelchakra te genezen

Hier zijn enkele manieren om Wortelchakra-kristallen te gebruiken:

 • Draag een genezende snuisterij.
 • Draag een wortelchakra-steen in je zak.
 • Mediteer met een kristal.
 • Wandelmeditatie.
 • Aardingskoord Meditatie.
 • Doe ze in water en drink het op.

Eindelijk

Aarding en stabiliteit zijn essentieel voor iedereen, ongeacht hun spirituele overtuigingen.

Of je nu je geest wilt kalmeren, rust in je leven wilt vinden of je meer geaard wilt voelen met de wereld om je heen, wortelchakra-stenen kunnen helpen.

Je kunt een kristal waarmee je je verbonden voelt op verschillende manieren gebruiken. Je zult merken dat je lichaam aan het veranderen is en hoe meer je het gebruikt, hoe meer je balans en controle zult voelen over de emoties die anders je leven beïnvloeden.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.