Solar Plexus Chakra: de 10 beste kristallen voor zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is belangrijk om succes te behalen op alle gebieden van het leven. Als je niet genoeg zelfvertrouwen hebt, kan het je ervan weerhouden je ware potentieel te bereiken.

De Solar Plexus Chakra is het energiecentrum dat geassocieerd wordt met zelfbewustzijn. Dit betekent dat het balanceren van dit chakra je kan helpen om je beter te voelen.

Het goede nieuws is dat er verschillende stenen zijn die dit chakrapunt in balans kunnen brengen. In deze gids schetsen we de 10 beste zonnevlechtstenen om uw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te verbeteren.


Wat is de zonnevlechtchakra?

De Solar Plexus Chakra is de thuisbasis van je persoonlijke kracht en vitaliteit. Het herbergt ook onze wil, eigenwaarde en zelfbewustzijn, waardoor het wordt beschouwd als een van de belangrijkste chakra's.

Dit energiecentrum bevindt zich in uw borstbeen waar het borstbeen de buik raakt. Leg je hand erop en voel de warmte of energie daar.

De naam "Solar Plexus" komt van het Latijnse woord "plexus" wat "netwerk" betekent. Dit chakra stelt ons in staat om onze emoties te voelen, actie te ondernemen en dingen te laten gebeuren.

Bovendien wordt het geassocieerd met de spijsvertering, het metabolisme en ons vermogen om met stress om te gaan. De Solar Plexus Chakra bezit ook de energie van het vuurelement, dat wordt vertegenwoordigd door het kleurengeld.


Het belang van genezing van de zonnevlechtchakra

De Solar Plexus Chakra speelt een grote rol in hoe we onszelf zien, onze relaties met anderen en onze rol in het leven.

We kunnen vertrouwen hebben in onze capaciteiten wanneer deze chakra open en in balans is.

Helaas voelen we hier ook angst. Dit gebeurt wanneer de Solar Plexus Chakra geblokkeerd is en de energie in dat energiepunt niet vrij kan stromen.

Het beïnvloedt ook ons ​​vermogen om beslissingen te nemen en door te voeren - zowel positief als negatief.

Ook in dit chakra zit ons vermogen om nieuwe informatie te verwerken zonder erdoor overweldigd te worden. Wanneer dit chakra open en gezond is, kunnen we complexe ideeën verwerken zonder overweldigd te raken. Aan de andere kant kan het lastig zijn als de chakra geblokkeerd is.

Het zonnevlechtchakra openen is belangrijk als je je beter wilt voelen. Bovendien zullen anderen je in een ander licht zien. Maar hoe open je dit energiepunt?


De beste kristallen voor de Solar Plexus Chakra

De Solar Plexus Chakra kan op verschillende manieren geopend worden. Een van de meest effectieve methoden is kristalgenezing.

Hier zijn de beste Solar Plexus Chakra-stenen om je krachtiger en bewuster te laten voelen:


citrien

De citrien is de belichaming van een zomerse stemmingssteen, vol zon en aangename harmonie. Door negatieve energieën af te weren, houdt deze steen van succes je gelukkig. Het begint met de Solar Plexus Chakra door verschillende moeilijkheden op te heffen, waardoor het zelfbewustzijn en de gevoelens toenemen.


Amber

Amber is elegant geoogst sinds het begin der tijden en is gevuld met heldere organische energie die het hart verwarmt. Het is dus geen wonder dat deze platte steen wordt geassocieerd met de Sacraalchakra en Solar Plexus Chakra. Verder is het niet ongebruikelijk dat Amber dingen uit het verleden naar het heden brengt. Dit alles combineert prachtig met de energie van oude kennis, natuurlijke zuivering, geduld, helderheid en uitstekende besluitvorming.


amethist

Dit kristal wordt gebruikt om gevoelens in evenwicht te brengen en negatieve energieën af te weren. Het zorgt voor helderheid en spirituele groei.Amethist komt ook ten goede aan mensen die lijden aan angst, slapeloosheid en depressie.


robijn

Robijn is een steen van passie en liefde, daarom wordt hij door velen gewaardeerd. Het helpt ons ook om onszelf te motiveren en zo onze passies in het leven te vinden. Het stelt ons in staat om zelfverzekerder te worden en open te staan ​​voor liefde.


Turkoois

Als u een crisis doormaakt of een moeilijke tijd doormaakt, kan turkoois u helpen met uw communicatieve vaardigheden. Deze steen brengt je ook geluk en helpt je nieuwe creatieve projecten te voltooien.


sodaliet

Deze steen zorgt voor vertrouwen, eigenwaarde en passie binnen relaties. Het helpt ook bij een duidelijke communicatie tussen ouders en hun kinderen.


peridoot

Een juweel waarvan wordt aangenomen dat het geluk en voorspoed brengt. Veel mensen geloven dat het je lichaam beschermt tegen ziekten en tegelijkertijd helpt bij je spirituele groei door middel van zelfvertrouwen en moed.


maansteen

Dit kristal staat bekend als de "steen van intuïtie" omdat het ons helpt onze gevoelens te begrijpen en hoe we ze kunnen gebruiken. Maansteen helpt ons ook om onze emotionele wonden te helen, zodat we nieuwe uitdagingen met een open hart kunnen aangaan.


rozenkwarts

Rozenkwarts gaat over liefde, zowel liefde voor jezelf als liefde voor anderen. Het is ook bekend als de steen van passie, schoonheid, gratie en tact. Hij helpt ons onze chakra's te openen en zo ons hart te helen.


Tijgeroog

Tijgeroog , genoemd naar de woeste en mooie kat, is een goede steen voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het vergroten van je algehele kracht. Tijgers staan ​​bekend om hun kracht. Je wilde leven heeft deze energie nodig om sterk en krachtig te zijn wanneer dat nodig is.


Hoe deze Solar Plexus Chakra-stenen te gebruiken voor genezing

Nu je een lijst met helende stenen voor de Solar Plexus Chakra hebt, is het tijd om je lichaam te zuiveren van negatieve energieën. Als je een praktische aanpak nodig hebt om deze kristallen in je leven te integreren, volg dan deze tips:

 • Plaats deze kristallen in je huis om positieve vibes te voelen.
 • Draag sieraden met Solar Plexus Chakra-kristallen om te allen tijde een goede doorstroming van energie te behouden.
 • Plaats helende kristallen op je zonnevlecht tijdens meditatie. Houd vervolgens de stenen in je handen en zeg positieve affirmaties op die je zelfvertrouwen een boost zullen geven.
 • Doe de zonnegroet eens met deze prachtige stenen op je yogamat.
 • Neem een ​​slok van het kristallijn elixer. Doe de kristallen gewoon een dag in een glas water, zeef en drink de vloeistof op,

  Eindelijk

  De Solar Plexus Chakra vertegenwoordigt je zelfvertrouwen, persoonlijke kracht en wil. Je eigenwaarde wordt bepaald door dit energiepunt, dus je moet het in evenwicht brengen als je je beter wilt voelen.

  De Solar Plexus Stones hierboven zijn ontworpen om u te helpen uw energie in balans te brengen en zo uw zelfvertrouwen te vergroten.


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.