Sacraalchakra: de 10 beste kristallen voor creativiteit en seksualiteit

Onze creativiteit, seksualiteit en vruchtbaarheid vinden hun oorsprong in de Sacraalchakra. Het omvat onze creatieve uitingen, zoals kunst, muziek, dans en andere creatieve invloeden waar we van genieten.

Wanneer de Sacraalchakra open is en goed functioneert, voelen we ons zelfverzekerd in ons lichaam en in ons vermogen om te creëren wat we willen.

Kristallen werken prachtig omdat ze de energie in de sacrale chakra vrij laten stromen. In deze post leggen we uit wat de beste kristallen zijn voor de sacrale chakra om je energie te verbeteren.


Wat is de Sacraalchakra?

Het sacrale chakra is waar creativiteit en gimmickry beginnen. Net onder de navel, dit is de kern van het lichaam. Een duidelijke stroom van energie van wortel naar kruin kan alleen plaatsvinden als de Svadhisthana Chakra in balans is.

Het wordt vaak het 'creatieve' of 'sensuele' chakra genoemd, omdat het wordt geassocieerd met zaken als seks, intimiteit en plezier - maar het bepaalt ook ons ​​gevoel van eigenwaarde en hoe we onszelf zien.


Het belang van genezing van de sacrale chakra

Er wordt gezegd dat al onze seksuele en creatieve energie zich in de Sacrale Chakra bevindt.

Als je je minder creatief voelt dan je zou willen, dan heb je moeite om contact te maken met je sensuele kant en daarom moet je voor je sacrale chakra zorgen.

Het is belangrijk om dit chakra in balans te houden, zodat je een gezond leven kunt leiden en vreugde kunt voelen op alle gebieden van je leven.


De beste kristallen voor de Sacraalchakra

Nu is het tijd om creatief te worden!

Sacraalchakra-kristallen zijn krachtige hulpmiddelen om je te verbinden met je intuïtie en seksualiteit, waardoor je creatiever kunt zijn.

Als je je creatiever wilt voelen en je innerlijke godheid wilt oproepen, zijn hier 10 kristallen die je in je leven moet hebben:


kornalijn

Carneool is een helder geeloranje steen die al lang wordt geassocieerd met creativiteit, vitaliteit en geest. De warmte van deze edelsteen bruist van levensenergie. In de oudheid werd deze steen geassocieerd met Isis, de Egyptische godin van de vruchtbaarheid.

Carneool helpt de energie in je sacrale chakra te stabiliseren, waardoor je op alle gebieden van je leven kunt groeien. Als je deze steen gebruikt, dan stimuleer je je creatieve hart, versterk je je energie en krijg je veel zelfvertrouwen.


citrien

Omdat het helpt bij het ondersteunen met geld en zaken, noemen mensen dit gele kristal de "Koopmanssteen". Maar daarnaast maakt het creatief denken mogelijk en creëert het zelfvertrouwen.

Het heiligbeenchakra kan baat hebben bij de citrien om het weer in balans te brengen. Het heeft ook een verbinding met de Solar Plexus Chakra, waardoor je je persoonlijke kracht kunt ontwaken.


lapis lazuli

Als je je ongemakkelijk voelt, is lapis lazuli een uitstekende keuze om je te helpen out of the box te denken. De verbinding van deze steen met het derde oogchakra helpt je om je intuïtie te gebruiken en zo nieuwe mogelijkheden voor creativiteit te openen.

Lapis lazuli is ook heilzaam voor vrouwen die proberen zwanger te worden, aangezien veel culturen het al gebruiken als vruchtbaarheidssteen. Het helpt ook vrouwen die door de menopauze gaan.


Amber

Dit gouden juweel zal je helpen om je sensuele kant te ontdekken, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt in de slaapkamer.

Amber wordt ook gebruikt om je verlangens te manifesteren.


Smithsoniet

Smithsonite is een prachtige blauw tot witte steen met een warme groene kleur. Het heeft een kalmerende werking op lichaam en geest en wordt al eeuwenlang door genezers gebruikt om de creativiteit te stimuleren.

Bovendien helpt het bij fysieke, emotionele en mentale problemen die verband houden met de Sacrale Chakra. Deze steen helpt ook om creativiteit aan te moedigen wanneer je hem draagt.


Oranje calciet

Oranje calciet is een steen van creativiteit, waardoor het perfect is voor amuletten voor iedereen die kan profiteren van meer expressie in zijn leven. Er wordt ook gezegd dat het vermoeidheid, onverschilligheid en al het andere dat je bezwaart wegneemt.

Omdat deze steen positieve energie aantrekt, zou hij je de kracht geven om waarheid en licht te zien.


Tijgeroog

Tiger Eye , ook wel bekend als de "Stone of the Mind", bezit belangrijke energieën en is perfect voor het opruimen van kamers. De warme tinten zwart en bruin worden afgewisseld met warme tinten oranje en goud, waardoor je geaard blijft in de realiteit en tegelijkertijd positieve energie aantrekt.

Dit juweeltje geeft je ook de moed om risico's te nemen, wat vooral belangrijk is bij creatieve acties. Bovendien verbetert het je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, waardoor je je leven kunt leiden zoals jij dat wilt.


gouden steen

Met de goudsteen kun je op het pad naar mysterie en betovering blijven. Deze steen is een steen van recht, die verbinding maakt met en zuivert van de Sacrale Chakra.

De kalmerende energieën van de steen helpen je ook emoties onder controle te houden. Met een gouden steen word je meer geaard, zie je helderder en geniet je van de energie van de steen.


zonnesteen

Van de zonnesteen wordt gezegd dat hij vreugde en licht in je leven brengt. Deze steen zal je helpen je creatieve potentieel te gebruiken om je dromen waar te maken. Het kan ook helpen om je vitaliteit en gevoel voor speelsheid te wekken.

Naast de creatieve voordelen wordt de zonnesteen geassocieerd met voorspoed en vruchtbaarheid.


maansteen

De maansteen is een kristal van een nieuw begin. Het helpt je om je intuïtie en creativiteit te worden, zodat je nieuwe projecten kunt starten.

Er wordt ook gezegd dat deze edelsteen hormonale schommelingen verbetert, waardoor het perfect is voor vrouwen die zwanger willen worden of in de menopauze zitten.


Hoe stenen en kristallen te gebruiken voor de sacrale chakra?

 • Draag een kristallen amulet in de vorm van een armband, ring of ketting om zijn krachten te benutten.
 • Houd kristallen dicht bij je sacrale chakra door ze in je zak te dragen.
 • Plaats kristallen in het westelijke deel van uw huis of kantoor om uw creativiteit te stimuleren.
 • Sommige Sacrale Chakra-stenen kunnen ook worden gebruikt om elixers te maken. Waterdichte stenen kunnen in water worden gedrenkt of rond een waterfles worden geplaatst om hun energie te onttrekken.

  Eindelijk

  Het sacrale chakra is het innerlijke hart waar we ons spirituele vuur ontdekken.

  Het in balans brengen van de Sacraalchakra is belangrijk als je wilt dat ideeën stromen en een geweldig seksleven hebt.

  En met behulp van de Sacraalchakra-stenen kun je de vlammen van creativiteit en seksualiteit levend houden. Hierdoor kun je stralend in het leven staan.


  Hinterlassen Sie einen Kommentar

  Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.