Kruinchakra: de 10 beste kristallen voor spiritualiteit

Als het gaat om spiritualiteit en verlichting, is het kruinchakra het energiepunt om aan te werken.

Het helen van dit chakrapunt is belangrijk als je moeite hebt om verbinding te maken met je spirituele zelf. Bovendien opent het in balans zijn van je Sahasrara een groot aantal mogelijkheden om een ​​beter leven te leiden.

In deze gids leggen we de beste kruinchakra-stenen uit om een ​​van de belangrijkste energiecentra in je lichaam te openen. Lees verder als je innerlijke wijsheid wilt opdoen en dieper wilt graven in je spiritualiteit.


Wat is het kruinchakra?

De kruinchakra bevindt zich op het hoofd en is verantwoordelijk voor de zuiverste vorm van energie. Het is het centrum van bewustzijn en spiritueel ontwaken en wordt geassocieerd met spiritualiteit, verlichting en heilige liefde.

Ook bekend als de Sahasrara helpt ons contact te maken met ons hogere zelf. Het ondersteunt ons bij het realiseren van ons doel in het leven terwijl we ons verbinden met de bron van ons innerlijke zelf.

Het wordt ook geassocieerd met de allesomvattende liefde voor iedereen en alles in het universum, inclusief jou. Daarom is het belangrijk dat je met dit chakrapunt werkt, zodat je enig gevoel van controle hebt over hoe je met anderen omgaat. Je beoordeelt mensen niet op hun uiterlijk, maar op spiritueel niveau.


Het belang van genezing van de kruinchakra

Wanneer je kruinchakra geblokkeerd is, voel je je niet verbonden met je spiritualiteit. Je voelt je geïsoleerd van anderen en van jezelf.

Wanneer deze chakra vrij is van alle blokkades, dan kun je je verbinden met een hogere macht zoals God of het Universum.

Nu zul je vast denken dat het kruinchakra alleen geschikt is voor spirituele mensen. Maar de waarheid is dat het helen van dit chakra belangrijk is voor ieder van ons. Waarom?

Stel je voor: als je hoofdpijn hebt, heb je het gevoel dat het je hele lichaam beïnvloedt. Dit is precies wat er gebeurt met de kruinchakra, wat ons algehele welzijn beïnvloedt.

Het kruinchakra is bedoeld om alle andere chakrapunten open te houden omdat het het hoogste is. Wanneer dit chakra gezond is, kan het helpen de stroom van energie in je lichaam te verhogen. Als het wordt geblokkeerd, kan de stroom worden verstoord, wat problemen kan veroorzaken.

Daarom is het belangrijk dat de kruinchakra vrij is. Gelukkig is er een effectieve manier om dit chakra gezond te houden: door het gebruik van kristallen.


De beste kristallen voor het kruinchakra

Door met kristallen voor de kruinchakra te werken, verbind je jezelf met het heilige. Dit kan leiden tot nieuwe wegen voor spiritueel ontwaken in jezelf.

Hier is een lijst met de beste stenen voor de kruinchakra:


amethist

Amethist is een paarse edelsteen die bekend staat om zijn spirituele eigenschappen en alle sporen van stress en angst verwijdert. Om klaar te zijn om de energie te ontvangen, moet je ervoor zorgen dat het derde oogchakra wordt geactiveerd, zodat je wijsheid en begrip kunt opdoen.

Daarnaast worden alle negatieve energieën omgezet in liefdesgevoelens. Bovendien opent het je bewustzijn zodat je diepere meditaties kunt doen.


Helder kwarts

Heldere kwarts is een meestergenezer op meerdere niveaus dankzij zijn witte helderheid. Deze kristalheldere edelsteen werkt met alle zeven chakra's, waardoor eventuele problemen worden verholpen en energie weer vrij kan stromen. Je kunt bij je hogere zelf zijn en een ervaring met een open geest aangaan wanneer je Bergkristal als aardingssteen gebruikt.

Bergkristal opent het kruinchakra, waardoor energie vrij kan stromen. Het laat ook wensen uitkomen, waardoor je het gevoel hebt erbij te horen in het leven.


seleniet

Een van de zuiverste edelstenen voor het kruinchakra is seleniet. Deze steen, wit in zijn ruwe vorm, is een universele genezer. Hij is begiftigd met waarheid, integriteit en positieve kracht.

De stap naar het licht en een leven vol inzicht en zingeving wordt mogelijk gemaakt door dit kristal. Bovendien kan hij je helpen contact te maken met je spirituele gidsen en je zelfs toegang verlenen tot het engelenrijk.


lepidoliet

De lepidoliet heeft een prachtige mix van paarse en roze kleuren. Als een kruinchakra-versterker is dit kristal uitstekend in het oplossen van angsten en het brengen van vrede en rust.

Het doel van lepidoliet is om je een compleet en verbonden gevoel te geven met de kosmos. Dit betekent dat je fysieke gezondheid moet passen bij je mentale helderheid. Lepidoliet helpt ook bij het openen van de kruinchakra, het oplossen van je angsten en het brengen van gelukzaligheid in je leven.


Howliet

Met zijn romige tint en uitgestrekte grijze straten is de howlietrots een constante herinnering om zijn pad te volgen. De Howliet is meer dan alleen een steen voor wie graag droomt. Het is ook een brug tussen je hartchakra en kruinchakra.

Vertrouwen, wijsheid, oneindige liefde en begrip kunnen helder schijnen wanneer deze chakra's in balans en geharmoniseerd zijn. Howliet is een spirituele gids voor degenen die zich gedesoriënteerd voelen in deze wereld.


labradoriet

Dit is een van de meest mysterieuze stenen qua stemming, die de flitsende kleuren van de Aurora Borealis weerspiegelt. Je hogere chakra's zullen profiteren van de helende eigenschappen van deze edelsteen als deze erop inwerkt. Het Keelchakra wordt geopend, het Derde Oog Chakra geactiveerd en het Kruinchakra wordt gezuiverd zodat je beter kunt horen, zien en contact kunt maken met je Hoogste Zelf.

Labradoriet stimuleert de verbeelding en opent de deur naar de mystiek in jezelf.Omdat het de aura beschermt, kun je met een gerust hart loslaten.


sugiliet

Voor degenen die hun kruinchakra gemakkelijker willen openen, is sugiliet met zijn violette tinten ideaal. Een van de beste eigenschappen van sugiliet is dat het ons aanmoedigt om onszelf te vergeven en verder te gaan.

Het is mogelijk dat we verzanden in het verleden en het contact met onze kruinchakra verliezen, waardoor we niet verder kunnen. Sugiliet, bekend als de "juweel van de genezers", is een krachtige steen die belooft je sterk en moedig te houden, wat er ook gebeurt. Sugiliet biedt het soort spiritualiteit dat zelfs de meest woeste leeuwen kan verslaan.

agaat

Haal diep adem. De witte agaat is een uitstekende steen om het kruinchakra in balans te brengen en te bevrijden. Geleid door harmonie, helpt deze sneeuwwitte steen bij het verwijderen van gifstoffen en de integratie van de vrouwelijke en mannelijke energieën.

Met een hanger van witte agaat kun je contact maken met engelen en spirituele gidsen, die je zullen helpen om van angst en depressie af te komen. Dit is de steen die je nodig hebt als je de volledige kracht van agaat en een vleugje spirituele aantrekkingskracht wilt.


fluoriet

Als het gaat om het benutten van de magie van fluoriet, komen focus en helderheid naar voren. Deze kroonchakra-edelsteen is uitstekend geschikt om rommel op te ruimen en je uit schaduwen te leiden.

Als meditatiehulpmiddel kan het deuren openen die voorheen voor u gesloten waren en u in staat stellen om dieper in uw oefeningen te duiken. Kies een donkere tint paars als je mee wilt doen.


lapis lazuli

Een van de meest gerespecteerde stenen ter wereld is lapis lazuli, die een koninklijke mystiek uitstraalt. De kruinchakra zal in de wolken zijn met deze diepblauwe steen gespikkeld met goud en versierd met witte banden.

Ook alle hogere chakra's profiteren van lapis lazuli. Het opruimen van bijvoorbeeld de keelchakra bevordert openheid en luisterbereidheid. Verbinding met het derde oogchakra brengt wijsheid en emotionele intelligentie. De kruinchakra wordt ook gewekt, verlicht de geest en stelt je in staat je spirituele krachten te benutten.


Hoe deze stenen te gebruiken voor genezing van de kruinchakra

Om je spiritualiteit te versterken kun je je kruinchakra op de volgende manieren activeren:


Draag een sieraad met een helend kristal

U kunt een sieraad dragen dat is gemaakt van een of meer van deze kristallen om te profiteren van hun effecten. Dit is vooral handig als je geen tijd hebt voor meditatie of op zoek bent naar een holistische benadering van genezing. Het is ook een goede optie als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je sterker te voelen door deze kristallen.

Draag een chakrasteen bij je

Een kristal in je zak dragen is een andere manier om die kristallen in je leven te gebruiken. Dit werkt vooral goed als je moeite hebt met mediteren of andere oefeningen bij te houden, zodat je het altijd bij de hand hebt als je het nodig hebt.

Mediteer met het kristal

Kristalmeditatie kan een andere manier zijn om je kruinchakra-steen te gebruiken. Wanneer je met deze stenen mediteert, ontvang je helende energie van hen en help je de kracht van alle zeven chakra's in je lichaam in balans te brengen.


Eindelijk

Het kruinchakra is het hoogste punt van je energiesysteem en is verantwoordelijk voor het verbinden van je met hogere wijsheid, intuïtie en begrip. De stenen die bij deze chakra horen, zijn vaak helder en kleurrijk, maar ook zeldzaam en duur.

Het is belangrijk om te beseffen dat het bij het werken met deze stenen niet gaat om hoeveel geld je eraan uitgeeft, maar om hoeveel waarde ze voor jou hebben.

Er zijn veel opties, dus u moet de tijd nemen om er een te vinden waarmee u zich verbonden voelt. Als iets in het begin niet goed voelt, kies dan een andere.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.