Derde oogchakra: de 10 beste kristallen voor intuïtie

Heb je het gevoel dat je intuïtie een beetje afwijkt? Vind je het moeilijk om de juiste beslissingen te nemen of kun je het gevoel van onzekerheid niet van je afschudden? Als dit klinkt zoals jij, dan heeft je derde oogchakra wat balans nodig.

Het in balans brengen van het derde oogchakra is belangrijk als je je intuïtie wilt verbeteren. Gelukkig kun je bepaalde helende kristallen gebruiken om dit energiepunt in balans te brengen.

Hier zijn enkele van de beste chakra-kristallen van het derde oog die traditioneel worden gebruikt om dit punt te ondersteunen.


Wat is het derde oogchakra?

Het derde oogchakra is het energiepunt in het midden van je voorhoofd en gaat over helderheid, intuïtie en paranormale gaven.

Sommigen noemen het de "Zetel van Bewustzijn", dus het stimuleren van dit chakra kan iemand helpen een hogere staat van bewustzijn, gelukzaligheid en innerlijke vrede te bereiken.

Het stelt je in staat om de werelden van geest, energie en verbeelding te zien.

Het derde oogchakra is ook verantwoordelijk voor het waarnemen van interne en externe informatie. Dit kunnen ook geluiden, geuren of gedachten zijn.

Dit energiecentrum reguleert ook de andere chakra's om als één geheel samen te werken. Dit zorgt voor een gezondere mind-body-head verbinding.


Het belang van genezing van het derde oogchakra

Het derde oogchakra herbergt onze perceptie van de wereld en hoe we omgaan met anderen.

Wanneer dit chakra geblokkeerd is, kan het een bron van woede en frustratie worden. Je voelt je ook afgesneden van je spirituele pad en hogere zelf. Je fantasie is beperkt. Je hebt moeite met het nemen van beslissingen of het focussen op dingen die belangrijk voor je zijn. U kunt zich ook losgekoppeld voelen van de mensen om u heen.

Wanneer geopend, kan dit chakra je intuïtie versterken. Hierdoor blijf je weg van afleiding en zie je kansen voor groei en genezing. Het maakt heldere communicatie met je engelen en gidsen mogelijk en versterkt je paranormale gaven.

Het leren om het derde oog te deblokkeren door middel van meditatie kan helpen de geest te focussen, waardoor meer positieve gedachten en percepties mogelijk worden. Het derde oogchakra is tenslotte de zetel van inzicht en meditatie.

En terwijl je mediteert, zou je kristallen moeten gebruiken om je derde oogchakra los te laten.


De beste kristallen voor het derde oogchakra

Om dit chakra gezond te houden, zijn kristallen nodig om ons te helpen focussen op wat het belangrijkst is: onze spirituele groei. Hier zijn enkele van onze favoriete stenen om dit chakra in balans te brengen:


maansteen

De energie van de maansteen helpt je om je hart te openen voor het licht. Dit juweeltje schittert met de wijsheid van oude vrouwen. Net als de prisma's van de nacht is deze steen niet bang om diep te gaan; hij leert ons dat de weg naar onze waarheid geplaveid is met licht en schaduw.

De maansteen reinigt het hartchakra. Zijn unieke energie stelt je kruinchakra in staat om je te verbinden met het universum terwijl je derde oog op één lijn staat. Terwijl je de paden van waarheid en belangrijkheid in het leven bewandelt, zal deze edelsteen je helpen je natuurlijke gevoelens van vrede en harmonie te versterken.


Violet fluoriet

Het violette fluoriet zit vol intens violet licht, reflecteert de regenboog en biedt kracht aan de kruin- en derde oogchakra's. Violet Fluoriet staat bekend om zijn vermogen om al uw gereedschappen te verbeteren, zodat u een nauwkeurig en doelgericht leven kunt leiden.

Dit juweeltje verwijdert alle creatieve moeilijkheden en geeft je vertrouwen en vertrouwen in je innerlijke stem.


toermalijn

Zwarte Toermalijn is een krachtige wortelchakra-genezer, waardoor heilige energie van wortel naar kruin kan stromen. Deze steen biedt je te allen tijde zekerheid.

Bovendien helpt het je een gevoel van focus, mentale helderheid en algemeen welzijn te behouden - waardoor het een geweldige derde oogchakra-steen is. Deze steen geeft ons een gevoel van veiligheid, stabiliteit en zelfvertrouwen, waardoor we een hogere bewustzijnsstaat kunnen bereiken.


kyaniet

Sta een verschuiving van perspectief en spirituele hulp toe tijdens het gebruik van de kyaniet. Je kunt altijd op deze steen vertrouwen en kan je laten veranderen van een slechte naar een positieve instelling. Deze steen is de perfecte metgezel wanneer je even tijd en rust voor jezelf nodig hebt.

Het moedigt je aan om dieper te mediteren en je diepste gedachten te ontdekken. Bovendien verbetert het je geheugen en leert het je logischer te denken als je emotioneler bent.


Turkoois

Voor het derde oogchakra en het keelchakra is turkoois een talisman die geluk en voorspoed brengt, maar ook de intuïtie kan versterken. Dit kalmerende kristal verwijdert alle sporen van angst en spanning en geeft je het vertrouwen om vrijuit te spreken.

Het is een steen van wijsheid, waarheid, hoger denken en communicatie met de goden. Passie helpt ons flexibel, gevoelig en intelligent te blijven in een wereld vol scherpe kantjes. Turkoois stelt u in staat om u te concentreren op uw welzijn.


amethist

Het is niet verwonderlijk dat deze steen van kalmte en ontspanning op deze lijst staat. De energie van de violette edelsteen is sterk. Als een van de belangrijkste stenen met metafysische betekenis helptamethist je om je voor te bereiden op belangrijke veranderingen in je leven.

Amethist verlicht stress en spanning, vermindert hoofdpijn en zorgt voor een goede nachtrust. Ons vermogen om ons derde oog te openen en zo een gevoel van onszelf te creëren, kan worden beïnvloed door vele fysieke variabelen . Amethist opent onze paranormale vermogens en wil dat we altijd naar meer streven totdat we ons volledig bewust worden van onszelf.


lapis lazuli

Lapis lazuli's blauwe en gouden kleur vertegenwoordigt de waarheid en het bewustzijn van deze steen. Het is geen geheim dat lapis lazuli zo krachtig is dat het een eerlijke dialoog kan stimuleren. Het is een edelsteen voor het keelchakra, maar het heeft ook een kalmerende werking op zowel het derde oogchakra als het kruinchakra omdat het altijd de waarheid spreekt.

Het geeft je alles zodat je je hogere zelf kunt worden, waardoor je de waarheid kunt zien en alle visioenen kunt zien die je zullen helpen de dingen helder te zien.


labradoriet

Het reflecterende oppervlak van prachtige labradoriet verbergt een caleidoscoop van kleuren. Zodra je een glimp opvangt van deze steen, voel je de magie in elke spleet sijpelen. Overweeg om een ​​labradoriet te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw stem kristalhelder is en afgestemd op uw hart.

Als je verbinding wilt maken met het universum, is deze steen ook geschikt voor jou. Met zijn vermogen om overgangen te navigeren met wijsheid, innerlijke kracht en oog voor het grote geheel, werkt deze edelsteen perfect voor het derde oogchakra. Een andere geweldige eigenschap van labradoriet is dat het je beschermt tegen de gevaren van jezelf openstellen voor je paranormale vermogens.


sodaliet

De oceanische essentie van sodaliet nodigt uit om dieper in de oceaan te duiken. Deze diepten gaan niet over het overweldigen van je, maar over het verbeteren van je potentieel. De sodaliet is niet alleen een wijze steen voor het keelchakra, maar ook een krachtige steen voor het derde oogchakra.

Een winnende combinatie van deze twee kan u helpen uw mentaliteit te veranderen en uw kernwaarden te verbinden. De sodaliet brengt een gevoel van logica over. Het is een kunstwerk waarbij je je rechter- en linkerhersenhelft in balans moet houden, zodat je je niet laat meeslepen door omstandigheden.


azuriet

Azuriet, met zijn diepblauwe tint en talloze verbindingen op hoog niveau, is een ideale steen voor iedereen die zijn paranormale vermogens wil verbeteren, zijn visie wil verscherpen en zichzelf wil openen voor andere dimensies van de werkelijkheid. Het hartchakra is via deze steen verbonden met het derde oogchakra, die tevens dient als emotionele zuiveraar.

We worden eraan herinnerd dat hoe meer we oefenen om naar ons lichaam te luisteren en ons te verbinden met zijn wijsheid, hoe beter we in staat zullen zijn om in zachte kracht te zitten en onze waarheid te spreken.


Hoe deze kristallen te gebruiken voor het derde oog chakra

Chakra-stenen zijn krachtige hulpmiddelen voor genezing en spirituele groei. Ze zijn ook perfect om te dragen als sieraad of in je zak, zodat je op elk moment toegang hebt tot hun energieën.


Draag een genezende snuisterij

Het dragen van een derde oog chakra steen als armband, ketting of ring geeft je toegang tot zijn energie.


Draag een steen bij je

Als je ergens heen gaat waar het niet praktisch (of veilig) is om sieraden te dragen, pak dan je chakrasteen en stop hem in je zak. Je lichaam zal de helende energie van de steen absorberen zolang je hem draagt.


Mediteer met de steen

Je kunt ook mediteren met kristallen door er een aan elke kant van je voorhoofd te plaatsen terwijl je stil zit met je ogen dicht. Concentreer u op een diepe, interne ademhaling totdat u zich voldoende ontspannen voelt om de energie van de steen te absorberen.


Eindelijk

Het derde oogchakra is het centrum van intuïtie, creativiteit en inzicht. Als je het gevoel hebt dat je worstelt met je intuïtie en verbeeldingskracht, dan kan de juiste steen helpen.

Deze stenen zijn op zichzelf al krachtig, maar wanneer ze worden geïntegreerd in spirituele oefeningen, bereikt je genezing een nieuw niveau. Gebruik daarom vandaag stenen voor het derde oog chakra.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.