Chakra-armband: betekenis, voordelen en hoe te dragen

Chakra armbanden worden steeds populairder en terecht!

Ze helpen je je chakra's in balans te brengen om een ​​positieve stroom van energie te bevorderen. Als gevolg hiervan hebben deze prachtige sieraden verschillende voordelen die uw algehele welzijn zullen verbeteren.

In dit bericht bespreken we wat chakra-armbanden zijn, hun betekenis en de voordelen van het dragen ervan. We zullen ook enkele tips met je delen over het dragen van een chakra-armband om het meeste uit je armband te halen.

Wat is een chakra-armband?

Een chakra armband is een sieraad dat om de armband gedragen wordt. Er wordt gezegd dat het helpt om de chakra's, de energiecentra van het lichaam, in balans te brengen.

Chakra-armbanden zijn er in verschillende kleuren en stijlen en elk heeft een speciale betekenis. Ze worden vaak gemaakt met zeven verschillende edelstenen en kristallen waarvan wordt gezegd dat ze genezende eigenschappen hebben.


Hoe werken chakra-armbanden?

Chakra-armbanden zijn ontworpen om u te helpen uw chakra's in balans te brengen.

Chakra's zijn energiecentra in het lichaam die verschillende gebieden van ons leven beheersen, zoals persoonlijke kracht, liefde en inspiratie. Er wordt aangenomen dat er meer dan 100 chakra's in ons lichaam zijn, maar chakra-armbanden richten zich vaak op zeven ervan.

Wanneer deze energiecentra uit balans zijn kan dit leiden tot fysieke, emotionele en spirituele problemen.

Chakra armbanden werken om de chakra's weer in balans te brengen. Er wordt gezegd dat ze energieblokkades kunnen oplossen en zo de positieve doorstroming van energie bevorderen.

Dit kan uw algehele welzijn verbeteren en zelfs fysieke voordelen bieden, zoals stressvermindering.

Daarom dragen mannen en vrouwen deze chakra armbanden over de hele wereld.

Kleuren van de chakrakralen en hun betekenis

Chakra armbanden zijn meestal gemaakt van zeven gekleurde kralen. Op basis van kleur wordt elke edelsteen geassocieerd met een specifieke chakra en heeft verschillende helende eigenschappen.

Laten we nu eens kijken naar de kleuren van de chakrakralen en hun betekenis:

Rood: wortelchakra

Vertegenwoordigt aarding en stabiliteit.

Bijbehorende edelstenen: rode jaspis, zwarte of rode onyx, carneool, tijgeroog, zwarte toermalijn, bloedsteen, granaat, pyriet, hematiet

Oranje: Sacraalchakra

Vertegenwoordigt creativiteit, plezier en seksualiteit.

Bijbehorende edelstenen: oranje calciet, carneool, zonnesteen, tijgeroog, citrien

Geel: Zonnevlechtchakra

Vertegenwoordigt persoonlijke kracht en zelfvertrouwen.

Bijbehorende edelstenen: gele jaspis, citrien, amber, tijgeroog, topaas

Groen: hartchakra

Vertegenwoordigt liefde en passie

Bijbehorende Edelstenen: Rozenkwarts, Jade, Smaragd, Groene Aventurijn, Groene Toermalijn, Malachiet, Peridoot, Chrysopraas

Blauw: Keelchakra

Vertegenwoordigt communicatie en expressie.

Bijbehorende Edelstenen: Lapis Lazuli, Sodaliet, Blue Lace Agaat, Turkoois, Aquamarijn

Indigo: Derde Oog Chakra

Vertegenwoordigt inspiratie en psychische kwaliteiten.

Bijbehorende Edelstenen: Amethist, Lapis Lazuli, Azuriet

Violet: Kruinchakra

Vertegenwoordigt aandacht en bewustzijn.

Bijbehorende edelstenen: amethist, labradoriet, helder kwarts, seleniet

 

Voordelen van de Chakra Armband

Het dragen van een chakra armband heeft verschillende voordelen. Sommige zijn:

Chakra's in balans brengen

Evenwichtige chakra's zorgen voor een positieve stroom van energie. Dit kan uw algehele welzijn verbeteren.

stress verminderen

Stress is een van de meest populaire redenen om chakra-armbanden te dragen. Bij het dragen zou een chakra-armband kalmte bevorderen, spierspanning verminderen en pijn verlichten.

Bereik je volledige potentieel

Chakra-armbanden moeten je vaardigheden versterken en je openen voor nieuwe ervaringen. Ze helpen je om je creativiteit, inspiratie, vertrouwen en communicatie te vergroten om je volledige potentieel te bereiken.

Bevordering van de lichamelijke gezondheid

Het dragen van een chakra-armband kan een positieve invloed hebben op je fysieke gezondheid. Elke steen helpt je de blokkade in een specifieke chakra los te laten die je gezondheid beïnvloedt, zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen of hartproblemen.

 

Hoe een chakra-armband op de juiste manier te dragen

Je kunt je chakra-armband aan je linker- of rechterhand dragen, afhankelijk van je intentie.

Draag de armband aan je linkerhand als je jezelf van binnenuit wilt helen.

In sommige culturen wordt de linkerhand beschouwd als de ontvangende hand. Als je de armband aan je linkerhand draagt, zou het je helpen innerlijke stress en negativiteit te verminderen.

Als u bijvoorbeeld het amethistkristal aan uw linkerhand draagt, kunt u de stress verlichten die voortkomt uit uw gedachten en gevoelens.

Draag een armband aan je rechterhand als je jezelf van buitenaf wilt helen.

De rechterhand wordt in sommige culturen als de gevende hand beschouwd. Het dragen van een chakra-armband aan uw rechterhand helpt u om stress van buitenaf te verminderen.

In het bovenstaande voorbeeld helpt het dragen van een amethist aan je rechterhand nog steeds om de stress te beheersen. Maar in plaats van er van binnenuit mee om te gaan, dus via je gedachten en gevoelens, pak je het van buitenaf aan. Dit kan stress zijn van het werk of van andere mensen.

 

Hoe een chakra-armband te reinigen

Als je edelstenen te veel negatieve energie hebben opgehoopt, kunnen chakra-armbanden niet meer helpen zoals zou moeten. Ze moeten regelmatig worden schoongemaakt om hun effectiviteit en genezende eigenschappen te behouden.

Hier zijn enkele veilige manieren om je chakra-armband te reinigen zonder de stenen te beschadigen:

  • smeren Om deze methode te gebruiken heb je witte salie of palo santo nodig. Verbrand de salie en beweeg hem langzaam over je chakra-armband terwijl je een paar positieve zinnen reciteert.
  • Essentiële zuivering. Dit is een andere manier om je chakra-armband te reinigen wanneer je wierook of kaarsen aansteekt. Je kunt ook een klankschaal gebruiken.
  • Bruine rijst. U kunt bruine rijst gebruiken om uw chakra-armband te reinigen. Plaats je chakra-armband in een kom ongekookte bruine rijst en dek deze 24 uur of langer af totdat deze volledig is gereinigd.
  • maanlicht. Maanlicht is een van de krachtigste helende energieën ter wereld. Dit kan het meest effectief zijn, vooral tijdens de volle maan. Plaats je chakra-armband buiten onder het maanlicht om je energie te reinigen en op te laden.

LEES OOK: Hoe u uw kristallen kunt reinigen en opladen: de complete gids

 

Eindelijk

Nu je weet wat een chakra-armband is en wat het betekent, is het tijd om het zelf te proberen!

Chakra armbanden zijn een prachtige manier om je chakra's in balans te brengen. Als je het gevoel hebt dat je uit balans bent, kan het dragen van een chakra-armband je helpen om je beter te voelen. Chakra-armbanden kunnen ook de lichamelijke gezondheid verbeteren en u helpen uw volledige potentieel te bereiken.

Je moet chakra-kralen kiezen die overeenkomen met de chakra's die je wilt genezen en ze aan je linker- of rechterhand dragen, afhankelijk van wat je wilt bereiken.Let op de belangrijke tips hierboven, zodat je kunt genieten van de voordelen van chakra-armbanden.

 


1 Kommentar


  • Mado

    DANKE vorab !


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.