Hoeveel kralen moet ik kopen voor een mala-armband?

Mala-kralen zijn mooi om naar te kijken en voelen goed aan. Maar deze eenvoudige kralen hebben een groter doel. Het zijn krachtige hulpmiddelen die iemands mindfulnessbeoefening kunnen begeleiden en verbeteren.

Houd er rekening mee dat de effectiviteit van een mala niet afhangt van de toevoeging van edelstenen of andere dure componenten. Vind de mala die het beste bij je past (of maak er zelf een). Hier vind je een korte handleiding over hoeveel kralen je moet kopen voor je mala-armband.


Wat zijn mala armbanden?

De term "mala" verwijst naar een kralensnoer en komt van het Sanskrietwoord voor "slinger". Tibetaanse boeddhisten in de Himalaya zouden het gebruik van mala's hebben gepopulariseerd. Tegenwoordig waarderen en profiteren mensen van vele religies en culturen over de hele wereld van het gebruik van mala's. Boeddhistische monniken dragen tegenwoordig nog steeds mala's om hun polsen, omdat ze een integraal onderdeel zijn van hun rituele gewaden.

Hoeveel kralen heeft een mala?

Boeddhisten, hindoes en sommige sikhs gebruiken allemaal kettingen met 108 kralen erin. Latere boeddhistische sekten behouden echter alle 108 kralen of verdelen ze, ter wille van de beknoptheid of informaliteit, in opeenvolgende groepen van twee en vier, wat resulteert in sets van 18, 27, 54 of de volledige 108 kralen. Afhankelijk van lokaal gebruik kan ook een kwastje of ander decoratief element worden toegevoegd.

Het getal 108 heeft veel betekenissen in verschillende religies. In het boeddhisme symboliseert het bijvoorbeeld de 108 verontreinigingen van de geest. In yoga wordt gezegd dat er 108 energielijnen zijn die samenkomen in het hartchakra. Er zijn ook 108 Upanishads en 108 Marma-punten (drukpunten).


Hoeveel kralen moet ik kopen voor mijn mala-armband?

Je kunt een mala armband kopen met slechts 18 kralen of met 108 kralen. Als dit de eerste keer is dat je een mala gebruikt, raden we aan om met een kleiner aantal kralen te beginnen (18 of 27). Als je het eenmaal onder de knie hebt en klaar bent om een ​​langere meditatie te doen, kun je tot 54 kralen of de volledige 108 kralen verplaatsen.

Sommige mensen gebruiken liever geen grotere mala's omdat ze omslachtig zijn en yoga of andere fysieke activiteiten kunnen verstoren. Anderen vinden dat het toegevoegde gewicht van de extra kralen hen helpt om gefocust en aanwezig te blijven tijdens hun oefening.

Het maakt niet uit hoeveel kralen je kiest, het is belangrijk dat je mala goed voor je voelt. Vertrouw op je intuïtie en kies de mala die jou aanspreekt.


Moet ik alle kralen van mijn mala armband gebruiken?

Nee, je hoeft niet alle kralen van je mala armband te gebruiken. Je hoeft niet eens alle kralen op één streng van je mala te gebruiken. U kunt een willekeurig aantal kralen gebruiken dat voor u comfortabel aanvoelt.

Sommige mensen werken graag naar de volledige 108 kralen. Anderen stoppen liever op een bepaald punt en gebruiken slechts een bepaald aantal kralen in hun beoefening. Er is geen goede of foute manier om je mala-kralen te gebruiken. Ontdek wat voor jou het beste werkt.

VERWANTE POST: Mala-kralen gebruiken om uw intenties te manifesteren


Betekenis van 108 mala kralen

Het getal 108 heeft een grote religieuze betekenis in sommige hindoeïstische en boeddhistische tradities, met name het Tibetaans boeddhisme, en dit feit heeft geleid tot een verscheidenheid aan interpretaties waarom er precies 108 kralen zijn.

 • Om spirituele verlichting te bereiken moet men tot 108 tellen.
 • Veel van de meest gerespecteerde Vedische wiskundigen hebben lang geloofd dat het getal 108 de som vertegenwoordigt van alle bestaande dingen.
 • Volgens veel mensen hebben mensen 108 materiële verlangens.
 • Eén vertegenwoordigt het goddelijke, de kosmos of de diepste waarheid van de mens, nul vertegenwoordigt de leegte en nederigheid die inherent zijn aan spirituele oefening, en acht vertegenwoordigt de onmetelijkheid van ruimte en tijd.
 • De heilige boeken die de kern vormen van de oosterse filosofie en yoga zijn gerangschikt rond het getal 108. Alle grote Tantra's en Upanishads, inclusief de Rig Veda, bevatten 108 hoofdstukken.
 • Sanskriet, de taal waarin deze heilige boeken zijn geschreven, heeft 54 ​​letters. Elk van de 108 letters heeft een mannelijke en een vrouwelijke vorm.
 • De gemiddelde afstand tussen de zon en de maan en de aarde is 108 keer de diameter van de twee lichamen.
 • Het getal 108 heeft eindeloze wiskundige toepassingen, omdat het kan worden opgesplitst in verschillende indelingen en patronen. Het wordt bijvoorbeeld gedeeld door de som van zijn delen en de meeste van zijn eigen delers, waardoor het semi-perfect is.
 • Volgens Ayurveda zijn er 108 marma's, d.w.z. drukpunten, in het lichaam. Bewustzijn en materie worden verondersteld elkaar te ontmoeten op deze knooppunten. Er wordt ook aangenomen dat men door het manipuleren van de Marma's de levensenergie kan ontwaken en afstemmen.
 • In de Vedische traditie vertegenwoordigt het getal 108 de volheid van de kosmos, waarbij het getal één de mannelijkheid van de zon vertegenwoordigt, nul de vrouwelijkheid van de maan vertegenwoordigt en het getal acht de grenzeloze aard van alle dingen vertegenwoordigt.
 • Er wordt gezegd dat het hartchakra het punt is waar 108 energiestromen samenkomen.
 • De som van de 12 huizen en de 9 planeten in de astrologie is 108.
 • Er wordt gemeld dat mensen 108 verschillende emoties tegelijk kunnen ervaren. Er zijn in totaal 36 vragen, waarvan 36 over het verleden, 36 over het heden en 36 over de toekomst.
 • Het woord "Mala" roept het beeld op van een doorlopende cirkel. In mantra japa of yoga asana wordt een mala gebruikt als devotionele uitvoering van herhaalde cycli. Het is onmogelijk om midden in een mala te staan ​​zonder het gevoel te hebben dat je het begin, het midden en het einde hebt bereikt.

kleuren en hun betekenis

Mala kralen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waarmee je prachtige patronen kunt maken. Hieronder leest u wat elke individuele parel in een andere kleur betekent.

Zwarte mala kralen

Van zwarte mala-kralen wordt gezegd dat ze slechte vibes afweren en je helpen vrede te vinden met je duistere kant.

Blauwe mala kralen

Blauw wordt geassocieerd met rust en ontspanning. Het is een tint die wordt geassocieerd met gevoelens van kalmte en zou voor velen het kalmerende aspect van de oceaan kunnen weerspiegelen.

Bruine mala kralen

Bruine of houten kralen zijn populaire keuzes omdat ze aardend zijn en doen denken aan Moeder Aarde. Deze gevoelens worden allemaal geassocieerd met deze tint, die ook stabiel, betrouwbaar en kalmerend is.

Groene mala kralen

De kleur groen staat symbool voor vernieuwing en een nieuw begin. Geassocieerd met het hartchakra, is deze tint een symbool van welzijn, gezondheid en liefde.

Gele mala kralen

De kleur geel staat symbool voor succes, individualiteit en vreugde. Deze tint staat voor plezier en de terugkeer naar je innerlijke kind. Als je jezelf versiert met gele kralen, kun je je eigen energie en geluk vergroten.

Roze mala kralen

Roze is een universeel symbool van romantiek en verbondenheid. Roze edelstenen worden geassocieerd met liefde, zorgzaamheid, empathie en innerlijke rust. Het is aangetoond dat het dragen van roze de vrede in interpersoonlijke interacties bevordert.

Paarse mala kralen

De kleur paars heeft iets mysterieus en verleidelijks. Een zeer spirituele tint, paars wordt geassocieerd met het derde oogchakra en er wordt gezegd dat het de intuïtieve vermogens van mediteerders verbetert.

Rode mala kralen

De kleur rood wordt geassocieerd met durf, energie en initiatief. Als je je ongemotiveerd voelt of niet weet welke stappen je vervolgens moet nemen, dan is dit de kleur voor jou.

Witte mala kralen

De kleur wit heeft diepe spirituele connotaties, waaronder onschuld, kalmte en sereniteit. Wit is een tint die vaak wordt geassocieerd met de etherische en engelachtige rijken.

Oranje mala kralen

Oranje staat voor ambitie, creativiteit en plezier. Deze kleur heeft verbindingen met je innerlijke kind en de speelsheid van het leven. Het dragen van oranje parels kan helpen gevoelens van opwinding en vreugde in je te vergroten.


Eindelijk

Mala-kralen zijn een krachtig hulpmiddel voor concentratie en meditatie. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van uw voorkeuren en behoeften. Bij het kiezen van het aantal kralen voor je mala-armband , moet je op je intuïtie vertrouwen en het aantal kiezen dat goed voor je voelt. Of je nu kiest voor 18, 27, 54 of 108 kralen, het is belangrijk dat je je mala gebruikt op een manier die je beoefening ondersteunt.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.