Ontdek de 8 boeddhistische beschermgoden die je beschermen

In het Tibetaans boeddhisme zijn er acht boeddhistische beschermgoden die je beschermen tegen kwaad en je helpen je doelen in het leven te bereiken. Deze godheden staan ​​bekend als bodhisattva's of boeddha's, elk geassocieerd met een bepaald teken van de dierenriem.

In deze post leer je alles over elk van de achtste Bodhisattva's en hun krachten. Je leert ook over hun symboliek en hoe het je kan helpen succes in het leven te bereiken.

De acht boeddhistische beschermgoden en je sterrenbeeld

Met behulp van een oud systeem dat de hemelse stengels en aardse takken, de vijf elementen en de twaalfvoudige oorzakelijke formule combineert, hebben Tibetaanse boeddhisten een methode ontwikkeld om de beschermgod van de mens te identificeren.

Nu leggen we de achtste Boeddha's uit en de 12 sterrenbeelden die ze beschermen.

Avalokiteshvara Bodhisattva

Sterrenbeeld: Rat

Bijnaam: de Boeddha van mededogen

Guardian Chinese naam: Thousand Hands Guānyīn

Avalokiteshvara is de Boeddha van mededogen. Geassocieerd met het rattenteken van de dierenriem, wordt aangenomen dat het de kracht heeft om ziekten te genezen en boze geesten af ​​te weren.

Akasagarbha Bodhisattva

Sterrenbeelden: Os en Tijger

Bijnaam: de Boeddha van de grenzeloze ruimte

Guardian's Chinese naam: Xūkōng zàng

Er wordt gezegd dat de wijsheid van Akasagarbha net zo eindeloos is als het universum. Daarom werd hij de Boeddha van de grenzeloze ruimte genoemd. Geassocieerd met de sterrenbeelden os en tijger, wordt aangenomen dat het de kracht heeft om wensen te vervullen en dromen waar te maken.

Manjushri Bodhisattva

Sterrenbeeld: Konijn

Bijnaam: de Boeddha van Wijsheid

Guardian's Chinese naam: Wén shū

Manjushri is de belichaming van wijsheid en kennis van alle Boeddha's. Geassocieerd met het dierenriemteken van het konijn, wordt gezegd dat het de kracht heeft om wijsheid en begrip mogelijk te maken.

Samantabhadra Bodhisattva

Sterrenbeelden: Draak en Slang

Bijnaam: De Heer van de Waarheid

Guardian's Chinese naam: Pǔxián

Samantabhadra vertaalt naar de Boeddha van Universele Waarde. Terwijl Manjushri de belichaming van wijsheid is, vertegenwoordigt Samantabhadra actie. Hij wordt geassocieerd met de sterrenbeelden van de draak en de slang en zou de kracht van waarheid en gerechtigheid hebben.

Mahasthamarapta Bodhisattva

Dierenriem Dier: Paard Sterrenbeeld: Paard

Bijnaam: de Boeddha van grote kracht

Guardian's Chinese naam: Shìzhì

Mahasthamarapta is de prins van de macht. Hij wordt geassocieerd met het sterrenbeeld van het paard en zou het vermogen hebben om obstakels te overwinnen en succes te behalen.

Acala Bodhisattva

Sterrenbeeld: Haan

Bijnaam: De Grote Beschermer

Chinese naam van de beschermer: Bù Dòng

Acala is de heer van de schors. Hij wordt geassocieerd met het dierenriemteken van de haan en er wordt gezegd dat hij de kracht heeft om ons te beschermen tegen kwaad en gevaar.

Amitabha Bodhisattva

Sterrenbeelden: hond en varken

Bijnaam: de Boeddha van oneindig licht

Guardian's Chinese naam: Amítuó Fó

Amitabha is de Boeddha van oneindig licht. Het wordt geassocieerd met de sterrenbeelden van de hond en het varken en er wordt gezegd dat het het vermogen heeft om een ​​lang leven en een mooie toekomst te schenken.

Vairocana Bodhisattva

Sterrenbeelden: Schaap en Aap

Bijnaam: De Grote Verlichter

Guardian's Chinese naam: Dàrì Rúlái

Vairocana is de belichaming van het boeddhistische concept van "leegte". Geassocieerd met de sterrenbeelden van het schaap en de aap, zou het de kracht hebben om onwetendheid uit te drijven en ons te verlichten.

Hoe je de zegeningen van je Beschermende Boeddha kunt ontvangen

Elk van de Bodhisattva's heeft zijn eigen unieke kracht, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: ons helpen ons grootste potentieel te bereiken.

Er zijn verschillende manieren om de zegeningen van je Beschermende Boeddha te ontvangen:

aanbidden

Dit kan worden bereikt door kaarsen of wierook aan te steken, of bloemen aan te bieden bij een aan hen gewijd heiligdom. Je kunt ook gebeden of mantra's reciteren voor hun bescherming en begeleiding

Draag een armband of hanger

Hiermee moet je hun energie dicht bij je dragen en negatieve invloeden afweren. Draag de armband van de acht boeddhistische godheden aan uw linkerhand en ontvang de zegeningen van de boeddha's.

Plaats een beeld of afbeelding van je Beschermende Boeddha

Dit is een manier om hun energie te gebruiken om een ​​verbinding tot stand te brengen. Plaats in de woonkamer of gang om respect te tonen voor de beschermgoden.

Welke methode je ook kiest, onthoud dat je altijd vertrouwen hebt in je Beschermende Boeddha, zodat je je volledige potentieel in het leven kunt bereiken.

Eindelijk

De acht boeddhistische beschermgoden zijn er om ons te zegenen met geluk, voorspoed, succes, gezondheid, gelukzaligheid en bescherming.

Door ze te aanbidden, hun armband of hanger te dragen, of een beeld of foto van ze op te hangen, kunnen we een krachtige verbinding met hun energie tot stand brengen.

Geloof dat ze je zullen helpen en je zult geweldige zegeningen ontvangen.


Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.